Wysłany: Sro 05 Wrz, 2007 18:04 Czy jesteś szczera/szczery?
Czy jesteście szczerzy wobec rodziny, przyjaciół, znajomych ?
Czy wymagacie szczerości od innych?
Ja jestem szczera, aż do bólu. Moi znajomi to doceniają bo wiedzą że zawsze mogą się mnie spytać co o danej sprawie myślę i nie będę mówiła tego co chcą usłyszeć. Nawet jak coś mi się nie podoba to nie owijam w bawełnę zawsze mówię to co myślę o danej rzeczy. Moja przyjaciółka powiedziała kiedyś że to co we mnie najbardziej ceni to szczerość bo zawsze może na mnie polegać i wie że nie będę jej przytakiwała ale powiem co uważam za słuszne. Niektórzy mnie za to lubią inni wręcz przeciwnie. To ja zawsze jesem tą babą, która mówi prawde w oczy, podczas gdy inni milczą. Wiem że często ranię ludzi, ale inaczej nie potrafię. Nie raz, nie dwa spotkałam się z tym, że osoby którym coś powiedziałam na początku sie obrażały, lub były złe na mnie. Jednak to im mijało gdy się mocniej zastanowiły nad tym co powiedziałam, bo ja nikogo nie obrażam. lepiej chyba jeżeli powiem komuś że robi źle gdy wszyscy milczą a wiedzą, że to się źle skończy, ale boją się powiedzieć prawdy.
_________________ Nie czekaj do jutra, bo ono może nie nadejść
ja staram sie byc' szczera, chociaż nie zawsze mi to wychodzi. Ale na ogół potrafię byc' tak szczerą, że człowiekowi czasami po prostu szczęka opada, kiedy zaczne gadac' na jego temat. Wtedy to jestem po prostu szczera do bólu <chociaż przyznam szczerze że zdarza mi się to częściej wtedy gdy ktoś poprosi mnie że mam mu szczerze odpowiedziec' co o nim sądze>
_________________ Przyjaciele są jak ciche anioły, które podnoszą nas, gdy nasze skrzydła zapomniały już latać.
we mnie najbardziej ceni to szczerość bo zawsze może na mnie polegać
hm, ja myślę, że może polegać na Twojej szczerości, a nie na Tobie;) W tym wypadku, oczywiście:D nie wiem, czy mnie dobrze zrozumiesz...
Kiedyś byłam bardzo szczera. Naprawdę, szczera do bólu. Nie przejmowałam się tym, co ludzie sobie pomyslą, czy kogoś zranię czy coś. Po prostu, miałam to gdzieś. Teraz się to nieco zmieniło i choć wiem, że powinnam mówić całą prawdę, to jednak pewne sytuacje wymagają lekkiego podkoloryzowania. Ale to nie zdarza się często. Po prostu potrafię wyczuć, kiedy powinnam być szczera, a kiedy taktowna.
Szczerość jest zarezerwowana przede wszystkim dla moich przyjaciół. Nigdy jeszcze ich nie okłamałam i nie mówiłam, że jest fajnie, jeśli by to nie była prawda.
_________________ [color=#000000]W tym cho[/color][color=#666464]robliwie zdro[/color][color=#969595]wym świecie ży[/color][color=#AAA6A6]ć jak najw[/color][color=#C6C6C6]iekszą s[/color][color=#CFCFCF]chizą...[/color]
[img]http://img383.imageshack.us/img383/6853/1501434148401879c336egp2.gif[/img]
jestem szczera, a może raczej staram się być.
nie jestem szczera do bólu niechcąc ranić innych, mówię im tyle ile wymaga dana sytuacja.wolę przemilczeć niż powiedzieć o jedno słowo za dużo.
Jestem, co w głowie to na jezyku i czasami wiem, ze moge kogos tym zranic lekko , lub bardziej- ale taka juz jestem.
_________________ NOWE,PIEKNE,CUDOWNE FORUM VETO
[b][color=orange]Na forum zawsze się znajdzie jakiś smutny fajfus, który będzie mówił co trzeba
robić i jak trzeba żyć, bo akurat wstał lewą nogą albo zaczepił chu...em o
sprężynę w materacu.[/color][/b]
teraz jakoś bardziej jestem szczera.. przedtem nie bardzo... nie wiem czemu, ale tak jest ... teraz często własnie się na mnie ludzie obrażają.. ale cóż.. trudno, bywa, życie
_________________ "Bo widzisz my tu już dawno zatraciliśmy poczucie tego, co jest godziwe lub niegodziwe. I mnie samemu wydaje się, ze tej różnicy nie ma..."
Niby tak, ale nie zawsze się to sprawdza. Czasem trzeba być taktownym, a nie szczerym. To zależy od sytuacji.
_________________ [color=#000000]W tym cho[/color][color=#666464]robliwie zdro[/color][color=#969595]wym świecie ży[/color][color=#AAA6A6]ć jak najw[/color][color=#C6C6C6]iekszą s[/color][color=#CFCFCF]chizą...[/color]
_________________ "Open Source jest na długą metę wiarygodne ... dla jego zwalczania nie da się stosować taktyki [b]FUD[/b] (strach, niepewność i zwątpienie)."
[img]http://btk.net.pl/~a...rbar1.gif[/img]
Doświadczenie życiowe.
Jednak nie sądzę, by była potrzeba dyskutowania o tym w tym temacie:)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum