Jakie komputery wolicie? Na jakich lepiej się wam pracuje? Wolicie raczej siedzieć w jednym miejscu np. przy biurku przy komputerze normalnym czy wolicie rozlożyć się w pięćdziesięciu pozycjach na łóżku, podłodze, hamaku, fotelu... ;>
_________________ [color=#000000]W tym cho[/color][color=#666464]robliwie zdro[/color][color=#969595]wym świecie ży[/color][color=#AAA6A6]ć jak najw[/color][color=#C6C6C6]iekszą s[/color][color=#CFCFCF]chizą...[/color]
[img]http://img383.imageshack.us/img383/6853/1501434148401879c336egp2.gif[/img]
Mnie to obojętnie, laptop ma swój plus, że wszędzie mogę go zabrać ;]
_________________ [color=red]Chodź, chodź ze mną do łóżka
Zrobię to byś bać się przestała
Będę całował twoje palce
Będę dotykał twoje nagie ciało
Więc chodź, chodź ze mną do łóżka
Ja będę w tobie, a ty będziesz we mnie
Chodź ze mną do łóżka
Poczujemy się wzajemnie
[/color]
Ja mam stacjonarny, czyli taki klasyczny - monitor, jednostka i te pozostałe pierdoły. Jednak wolałabym laptop, mogłabym go nosić gdzie bym chciała i nie musiałabym siedzieć non stop w jednej pozycji.
_________________ [color=#C7B59D]Gdy nadwrażliwość jest jak[/color] [b][color=#825341]bilet [/color][/b][color=#C7B59D]w jedną stronę stąd.[/color]
mam i taki, i taki. Ale wolę laptopa, bo przede wszystkim jest mój, mogę z niego korzystać ile chce, gdzie chce - przy stole, na fotelu, na łóżku i kiedy chce. Wcześniej miałam ograniczony czas, bo musiałam się dzielić z rodzeństwem. Poza tym w pokoju, w którym jest komputer, zawsze jest tłum ludzi i każdy się wypytuje co robisz. A to mnie troszkę irytuje.
No i na laptopie dużo lepiej się filmy ogląda, stawiam na ławie i leci jak w tv;). Nawet mam pilocik, więc nie muszę wstawać żeby podgłośnić itp. Same zalety ma laptop.
_________________ "Nie kocham jeszcze, a ranki już moje
O snach mych dziwnie wstają zadumane,
Już chodzą za mną jakieś niepokoje,
Już czegoś pragnę i czegoś się boję
W noce niespane..
I już na ustach noszę ślad płomienia
Jego imienia."
Malinka Ale Ekran jest trochę mały do filmów chociaż nie powiem laptop na łóżko przed sobą i fajnie się tak film ogląda ale tak z dystansu to wole normalnego pc: )
_________________ Nauczyli nas regułek i dat,
Nawbijali nam mądrości do łba,
Powtarzali, co nam wolno, co nie,
Przekonali, co jest dobre, co złe.
Odmierzyli jedną miarą nasz dzień,
Wyznaczyli czas na pracę i sen.
Nie zostało pominięte już nic,
Tylko jakoś wciąż nie wiemy jak żyć.
Zapraszamy na NOWE forum członków i sympatyków Polskiego Towarzystwa Turystyczno-Krajoznawczego: http://forum-pttk.pl/
[b]BonuSS[/b], jak tam wolisz. Na laptopie jest dobrze, ale zawsze mam jeszcze tv w pokoju, więc w razie czego mogę podłączyć do niego laptopa.
_________________ "Nie kocham jeszcze, a ranki już moje
O snach mych dziwnie wstają zadumane,
Już chodzą za mną jakieś niepokoje,
Już czegoś pragnę i czegoś się boję
W noce niespane..
I już na ustach noszę ślad płomienia
Jego imienia."
Mnie bez roznicy, mam to i to , laptop w szafie sie kurzy, i starzeje, nie uzywam.
_________________ NOWE,PIEKNE,CUDOWNE FORUM VETO
[b][color=orange]Na forum zawsze się znajdzie jakiś smutny fajfus, który będzie mówił co trzeba
robić i jak trzeba żyć, bo akurat wstał lewą nogą albo zaczepił chu...em o
sprężynę w materacu.[/color][/b]
[quote="VenomousSnake"]Mnie to obojętnie, laptop ma swój plus, że wszędzie mogę go zabrać ;][/quote]
Po jakimś czasie możesz uznać to za minus
Laptopy są fajne o ile nie potrzebujesz komputera do pracy, ale jak wiesz, że lapka możesz ze sobą zabrać wszędzie to nawet jak masz wolne bierzesz go ze sobą i kończysz to co zacząłeś Robi się męczące.
Używam komputera stacjonarnego i póki co bronię się przed laptopami jak mogę ale niestety nieuchronie zbilża się czas kiedy trzeba będzie sprawić sobie coś przenośnego. Mimo to nie będę kupował tradycyjnego laptopa z wielkim ekranem tylko raczej jakiegoś małego netbooka, zeby móc z niego korzystać jako przenośnej bazy danych, kalkulatora i odpisywacza na maile
Laptopy też mają swój minus, którego większość konsumentów nie zauważa. Mianowicie komponenty wykorzystywane do produkcji laptopów to głównie uproszczone wersje komponentów, często wytwarzane z gorszych matriałów niż ich odpowiedniki dla stacjonarnego PC. Trzeba zwracać uwagę na firmę i na opinie w internecie. I nie należy kupować notbooka w dniu jego premiery Jak dokłądnie przyżycie się ofertom to zobaczycie, że niemalże każdy laptop ma swoją drugą rewizję, która poprawia błędy z poprzedniej wersji
A tak poza tym to uważam, że każdy komputer powinien być osobisty, tak jak szczoteczka do zębów, pościel czy ubrania. nie ma sensu bawić się w zakładanie kont dla kilku ludzi na jednym komputerze bo wynikają z tego różne komplikacje zawsze
_________________ [i]Well, Im just a modern guy
Of course, Ive had it in the ear before.
I have a lust for life
cause of a lust for life[/i]
[quote="garbatypajak"]Po jakimś czasie możesz uznać to za minus[/quote]
Bo ?
Jak siedzi sie w pracy po 8, 10 h i pracuje, przy komputerze, to w domu nie chce sie go czasami nawet właczac.
[b][color=orange]Na forum zawsze się znajdzie jakiś smutny fajfus, który będzie mówił co trzeba
No i sobie odpowiedziałaś po części. Jedziesz sobie na urlop i bierzesz z przyzwyczajeia komputer i co? Razem z nim zabierasz swoją pracę nie mówiąc już o komputerze służbowym...
Mój znajomy dopiero ostatnio oduczył się zabierania komputera ze sobą wszędzie gdzie wyjeżdzał. Przez jakiś czas chorował na brak dostępu do swojej maszyny
I have a lust for life
[b]garbatypajak[/b], a ty czytaj ze zrozumieniem ;-)
Napisalam, ze w pracy pracuje na kompie, wiec w domu wlaczam go sporadycznie.
Poza tym jak jade na urlop to wypoczywam, a nie siedze w intrenecie czy na kompie.ktory mam w domu i w robocie, na codzien.
Napisałaś to w trzeciej osobie więc nie konieznie musiało to ciebie dotyczyć
Poza tym oczywiście każdy żyje inaczej, jednak wielu ludzi nie odrywa się od komputera w ogóle. W pracy komputer, w domu komputer... Pół biedy jak w domu masz swój a w pracy służbowy. Gorzej jak służbowy masz wszędzie
I have a lust for life
[quote="garbatypajak"]Napisałaś to w trzeciej osobie więc nie konieznie musiało to ciebie dotyczyć [/quote]
Fakt, sorki
No , badz co badz, komputer nie jest moim jedynym Światem
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum