Co Was napędza do życia? Mam na myśli taką rzecz, o której myśl od razu nakazuje Wam ruszyć tyłki i zabrać się do roboty, a nie wegetować. Co nadaje sens Waszemu życiu? Dla jednych to wiara w Boga, dla innych miłość do drugiej osoby, dla innych wiele pomniejszych czynników, szukanie radości w malutkich rzeczach. Jak to jest z Wami?
_________________ [b][i]Każdego dnia się rodzę, wstając ze swego grobu
Goniąc za szczęściem gubimy własny rozum
Ciężkie powietrze nie da spokojnie spać
Żyjemy, umieramy i tak każdego dnia[/b][/i]
Na dzień dzisiejszy jedyną motywacją do życia jest dla mnie matura.
Tak mnie zmotywowało, że tylko w książkach siedzię.
_________________ "Nie kocham jeszcze, a ranki już moje
O snach mych dziwnie wstają zadumane,
Już chodzą za mną jakieś niepokoje,
Już czegoś pragnę i czegoś się boję
W noce niespane..
I już na ustach noszę ślad płomienia
Jego imienia."
Ja marzę o tym, żeby w przyszłości mi się powiodło. Staram się uczyć dobrze. Staram się kreować swój styl i nie iść z falą, która i tak prędzej czy później przeminie. Moją motywacją jest, aby każdy dzień był lepszy od poprzedniego.
Nie mam jakiejś szczególnej motywacji. Ostatnio motywację jaką miałam trafił szlag. Się wogóle zastanawiam po co chodzę po świecie, skoro i tak nie widzę w nim żadnego konkretnego sensu i celu :(
_________________ Przyjaciele są jak ciche anioły, które podnoszą nas, gdy nasze skrzydła zapomniały już latać.
Motywacja. Zależy od sytuacji. Czasem to konkurs, ostatnio matura, wyścig, który muszę wygrać. Muszę, choćby nie wiem jakim kosztem być najlepsza. Tzn.musiałam. Bo teraz motywacji jakiejkolwiek brak. No chyba, że do śmierci.
_________________ [i]Był jak mgła- niewidzialny, tajemniczy.
Był jak kruchy róży kwiat - delikatny...
Był jak cichy wiatr,
Całkiem wolny lecz samotny,
Jak ocean bez dna nieszczęśliwy.
Mówił, że to nie jego świat.
Pragnął wrócić tam, gdzie się rodzi dusza.
Gdzie zostawił tą najważniejszą rzecz
Wielką przyjaźń i miłość ponad śmierć...
[/i]
Moja motywacja. Muszę ukrywać, że jest nią w głównej mierze miłość? Oczywiście są jeszcze inne rzeczy. Jakieś tam osobiste ambicje, cele do osiągnięcia, kilka silnych zainteresowań, w które brnę. Ale bez miłości jakoś to wszystko mocno blednie. A że jestem zdeklarowanym pesymistą i "pasjonuję się" łapaniem depresji, to nie wiem, jak to by było bez tego. Ciężko byłoby mi łapać kolejny oddech. Oj ciężko.
Najbardziej motywuje mnie rywalizacja. Kiedy wiem, że mogę być od kogoś tam lepsza. Wtedy potrafię zaj***ście zebrać się w sobie i zrobić wszystko na tip top. Zawsze kiedy muszę z kimś w czymś konkurować daję z siebie wszystko.
Poza tym na codzień to oczywiście świadomość tego, że mam dla kogo się starać.. Że mam Jego, przyjaciół, rodzinę. Tak, miłość też jest ogromną motywacją.
_________________ [color=#359E99][b]Bo dam Ci
Przewodnik po chmurach
Ze wszystkich
Dokładny - najbardziej
I jeśli kiedyś zapragniesz
To w chmurach
Z pewnością
Mnie znajdziesz.[/b][/color]
A musi mnie coś napędzać do życia?
Nie. Więc nie posiadam motywacji. Bo mi niepotrzebna.
_________________ [color=#000000]W tym cho[/color][color=#666464]robliwie zdro[/color][color=#969595]wym świecie ży[/color][color=#AAA6A6]ć jak najw[/color][color=#C6C6C6]iekszą s[/color][color=#CFCFCF]chizą...[/color]
[img]http://img383.imageshack.us/img383/6853/1501434148401879c336egp2.gif[/img]
[quote="Księżniczka"]A musi mnie coś napędzać do życia?
Nie. Więc nie posiadam motywacji. Bo mi niepotrzebna.[/quote]
Elan Vital, jak pisał filozof
Oj, ostatnio wyznaczyłam sobie jeden cel. Całe życie wmawiałam sobie że nigdy tego nie osiągnę. Teraz tak się zaparłam, że mi się uda. Na pewno się uda:). Mam takie przeczucie, a ono zawsze się sprawdza.
_________________ "Nie kocham jeszcze, a ranki już moje
O snach mych dziwnie wstają zadumane,
Już chodzą za mną jakieś niepokoje,
Już czegoś pragnę i czegoś się boję
W noce niespane..
I już na ustach noszę ślad płomienia
Jego imienia."
Co mnie motywuje w życiu? Chęć pokazania i udowodnienia ludziom, że do czegoś <do zamierzonych planów> dojdę. Tak poza tym teraz moją motywacją jest mój chłopak dla którego wiem, że warto jest żyć
_________________ Przyjaciele są jak ciche anioły, które podnoszą nas, gdy nasze skrzydła zapomniały już latać.
[quote="lavina"]mój chłopak dla którego wiem, że warto jest żyć [/quote]
tak, jak każdy poprzedni;)
nie mam motywacji w życiu. kieruję się całkowicie zachciankami i raczej robię wszystko na spontana. nie dążę do niczego zupełnie.
_________________ [color=#000000]W tym cho[/color][color=#666464]robliwie zdro[/color][color=#969595]wym świecie ży[/color][color=#AAA6A6]ć jak najw[/color][color=#C6C6C6]iekszą s[/color][color=#CFCFCF]chizą...[/color]
[img]http://img383.imageshack.us/img383/6853/1501434148401879c336egp2.gif[/img]
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum