PORTAL
                                   FORUM
                                ALBUM ZDJĘĆ
                             UŻYTKOWNICY
                          FAQ   BBCode
                       STATYSTYKI
                    DOWNLOAD

Forum Dyskusyjne

Forum Dyskusyjne na-końcu-języka.pl - Forum, obok którego nie przejdziesz obojętnie!

Szukaj • Grupy • Rejestracja • Zaloguj

Poprzedni temat :: Następny temat
patrząc w niebo
Autor Wiadomość

Księżniczka 
patafian

Wysłany: Sob 07 Lut, 2009 14:11   patrząc w niebo

Lubicie patrzeć w niebo? Kiedy najczęściej? Z kim? Gdy jest wam smutno czy raczej rozpiera was szczęście? Co wtedy czujecie? I co widzicie patrząc w niebo?
A może nigdy tego nie próbowaliście robić? Nie kręcą was takie rzeczy?
: )
[color=#000000]W tym cho[/color][color=#666464]robliwie zdro[/color][color=#969595]wym świecie ży[/color][color=#AAA6A6]ć jak najw[/color][color=#C6C6C6]iekszą s[/color][color=#CFCFCF]chizą...[/color]
[img]http://img383.imageshack.us/img383/6853/1501434148401879c336egp2.gif[/img]

Dark_Lady 
gaduła
Królewna

Wysłany: Sob 07 Lut, 2009 17:49   

Ja patrzę w niebo jak są chmury, wyszukuje różne kształty i robię fotki.

http://fioletowakocica.blog.iwoman.pl/

lavina 
katarynka
Było/ minęło

Wysłany: Sob 07 Lut, 2009 20:40   

Lubię patrzeć w niebo, szczególnie w nocy..., na księżyc w pełni..., na gwiazdy. Patrzę tam praktycznie codziennie nieważne czy jestem smutna czy radosna. Myślę wtedy o mojej babci, której bardzo mi brakuje..., wyszukuję najjaśniejszą gwiazdę i przyrównuję ją do babci. Co czuje to trudno jest bliżej stwierdzić. A i patrzę kiedy jestem sama, i z nim również, lub jak jestem z przyjaciólmi.

Sysunia 
noob

Wysłany: Nie 08 Lut, 2009 00:49   

Lubię patrzeć w niebo w szczególności w nocy, na gwiazdy. Wtedy można się rozmarzyć, rozmyślać nad róznymi sprawami. Hehe tak fajnie jest siąść sobie na huśtawce w spokoju, ciszy... A gdy patrze na księżyc to przypomina mi się jedna osoba...
A jeśli chodzi o dzień to lubię lukac na chmurki. Wtedy poruszam swoją wyobraźnią i patrzę co dana chmura przedstawia :E Czasem to nie stworzone rzeczy wychodzą :E :E

Ananasek 
Mamuśka ^^

Wysłany: Nie 08 Lut, 2009 09:35   

Nie, jakos mnie to nie kreci. :)
Jak byłam młodsza to latem wchodzilismy na dach domu i patrzylismy w gwiazdy, na wsi.Teraz wolimy isc na piwo : )
sprężynę w materacu.[/color][/b]

BonuSS 
katarynka
Na Co sie gapisz?

Wysłany: Nie 08 Lut, 2009 10:44   

Lubie:) sam e sobą z dala od ludzi w lecie jak jest Ciepło sobie pooglądać pomyśleć odprężyć się:)

Aha Ananas:) To weź piwo idź sobie nad rzekę z Rafim i też se popatrzcie w niebo i na gwiazdy:P bo tak tez jest fajnie i czasem przyjemnie...:D
Przekonali, co jest dobre, co złe.

Odmierzyli jedną miarą nasz dzień,
Wyznaczyli czas na pracę i sen.
Nie zostało pominięte już nic,
Tylko jakoś wciąż nie wiemy jak żyć.

Zapraszamy na NOWE forum członków i sympatyków Polskiego Towarzystwa Turystyczno-Krajoznawczego: http://forum-pttk.pl/

Księżniczka 
patafian

Wysłany: Nie 08 Lut, 2009 14:23   

[quote="BonuSS"]Aha Ananas:) To weź piwo idź sobie nad rzekę z Rafim i też se popatrzcie w niebo i na gwiazdy:P bo tak tez jest fajnie i czasem przyjemnie...:D[/quote]
Co kto lubi:)
Ja np. nigdy w gwiazdy nie patrzyłam i jakoś nie mam zamiaru, ani mnie to odpręża, ani kręci, ani nie ma z tego pożytku;)
No i czasu nie mam, więc nawet nie mogę spróbować, choć niespecjalnie tego żałuję;)
[color=#000000]W tym cho[/color][color=#666464]robliwie zdro[/color][color=#969595]wym świecie ży[/color][color=#AAA6A6]ć jak najw[/color][color=#C6C6C6]iekszą s[/color][color=#CFCFCF]chizą...[/color]
[img]http://img383.imageshack.us/img383/6853/1501434148401879c336egp2.gif[/img]

zielonyd 
przedszkolak

Wysłany: Nie 08 Lut, 2009 14:46   

lubie to robic, pod wplywem pewnych substancji. Niebo jest piekne :) ). A z kim, roznie to bywa, ale najlepiej robi sie to samemu :P

Ananasek 
Mamuśka ^^

Wysłany: Czw 12 Lut, 2009 12:51   

[quote="BonuSS"]Aha Ananas:) To weź piwo idź sobie nad rzekę z Rafim i też se popatrzcie w niebo i na gwiazdy:P bo tak tez jest fajnie i czasem przyjemnie[/quote]
Wole sie w domu pobzykać :P
sprężynę w materacu.[/color][/b]

Malinka 
teściowa

Wysłany: Sob 28 Mar, 2009 14:41   

za każym razem gdy patrzę w niebo zastanawiam się kiedy to zrobię kolejny raz, ile czasu minie, jakim będę człowiekiem, czy coś się zmieni, czy będę szczęśliwa. Często też rozpamiętuje to co było, wspominam.
Ostatnio rzadko to robię, jakoś nie mam potrzeby.

aha i czasem lubię też sobie trochę pofilozofować i zastanawiać się czy gdzieś się kończy, jeśli tak to co jest dalej;)
Już czegoś pragnę i czegoś się boję
W noce niespane..
I już na ustach noszę ślad płomienia
Jego imienia."

BonuSS 
katarynka
Na Co sie gapisz?

Wysłany: Sob 28 Mar, 2009 16:43   

widzę ten edeński błękit, ten spokój, chmury, nadaje im kształty i imiona. Gwiazdy i ciszę nocy, Ciemność. Patrząc w niebo wiem, że jest ono takie samo w Paryżu Londynie Warszawie czy Moskwie i wiem, że to niebo jest takie samo w tym miejscu w którym kiedyś będę patrzeć na nie wiedząc, ze to moje miejsce.
Przekonali, co jest dobre, co złe.

Odmierzyli jedną miarą nasz dzień,
Wyznaczyli czas na pracę i sen.
Nie zostało pominięte już nic,
Tylko jakoś wciąż nie wiemy jak żyć.

Zapraszamy na NOWE forum członków i sympatyków Polskiego Towarzystwa Turystyczno-Krajoznawczego: http://forum-pttk.pl/

missblair 
niemowa

Wysłany: Wto 25 Sie, 2009 01:22   

Ja kiedyś patrzyłam w niebo.
Sama nie wiem jak się wtedy czułam, ale niebo ma w sobie coś magicznego, przyciągającego wzrok. Lubiłam wlepiać w nie wzrok, nawet jeśli nie było całe usiane gwiazdami [a takie lubię najbardziej]. Bosko było wracać z pubu, na słuchawkach ballady Evanescence i wpatrywałam się w gwiazdy. No mega. *.*

Teraz jakoś nie czuję takiej potrzeby. Raczej mało wychodzę z domu, bo mam ludziowstręty, a sama nie lubię ; P. Więc jeśli już to za dnia, gdy są różne sklepy itp. otwarte. Także okazji nie mam. A w moim pokoju żaluzje mam 24 na dobę zasłonięte ; P. Tym bardziej, że ja nocami raczej w monitor się gapię ; d.

W sumie kiedyś się astronomią jarałam trochę.
Miałam lunetę amatorską, robioną własnoręcznie przez kogoś z dalszej rodziny, książki o gwiazdach. W sumie z lunetą nie wiem co się stało, a książki stoją nadal na półce, ale się kurzą; p.
[b][color=#191d1b]Muchos días me vengo[/color] [color=#c36692]sola[/color], me siento y se me pasan las [color=#eb4625]horas muertas[/color][color=#191d1b].[/b][/color]

Odpowiedz do tematu