[quote="Exist"]Oczywiście możesz mnie tak nazywać jeśli dzięki temu poczujesz się lepsza, starsza, mądrzejsza, nie wiem jaka jeszcze.. [/quote]To już Twoja sprawa, co myślisz, gdy czytasz, że zwracam się do Ciebie per 'skarbie';)
[quote="Exist"]Świat to nie raj. To dwie różne rzeczy.[/quote]
Nie zrozumiałaś mnie;)
Ja uważam, że to, jak Ty postrzegasz 'idealny świat', to opis raju. Bo w raju nie dzieje się nikomu krzywda i wszystko jest cacy. A dla mnie idealny świat, to nie raj, to po prostu świat, w którym istniejemy. Chodzi o sam świat, a nie o to, że człowiek przyszedł i wszystko spierdolił.
Nasz świat bez człowieka jest idealny.
Przynajmniej mój jest. Ja mam idealny świat, a Ty?:)
[quote="Exist"]Wiem co teraz powiesz, dzieci biorą się z bzykania i bólu matki przy porodzie. [/quote]A skąd Ty możesz wiedzieć, co powiem? Po pierwsze, nie nazywam aktu miłosnego 'bzykaniem', anie porodu 'bólem matki' - dla mnie to coś zupełnie innego. Nie uogólniaj, to, że większość ludzi uważa, że seks, to bzykanie kobiety nie znaczy, że ja też tak uważam;)
Także, nie wiesz, co napiszę;)
[quote="Exist"]Bóg na pewno nie zostawił świata.[/quote]
Ha, no, kontroluje wszystko. Jest inteligentny, dlatego ot, tak, nie rozpierdoli świata w minutę w 2012 roku;)
[quote="Exist"]I ja bym się tak na nasz kalendarz nie powoływała i nie doszukiwała się w nim dziwnej daty czy ustawienia cyfr, bo był tworzony przez ludzi, pełno w nim niedomówień, dodawania dni, godzin itp. [/quote]
Nawet o tym nie wspomniałam. Całe to zamieszanie z przepowiedniami tych wszystkich ludzi mnie nie dotyczy - po prostu w to nie wierzę.
[quote="Exist"]a co mam Ci powiedzieć? Będziemy żyć dalej:). Aczkolwiek wydaje mi się, że ten koniec świata nastąpi trochę wcześniej, albo trochę później. Zresztą sama widzisz, niby każdy zna tą datę, a nikt sie nią nie przejmuje.. więc jaka to różnica. [/quote]
a wiesz, dlaczego się ludzie nie przejmują? bo wiedzą, że i tak wszyscy umrą. a czy to będzie w jednej chwili i czy będziemy się smażyć na oleju, to już nikogo nie obchodzi, bo ludzie nie wierzą, że coś takiego nastąpi.
[quote]Ja teraz czekam tylko na nowego papieża...[/quote]
A życzysz śmierci teraźniejszemu?:)
_________________ [color=#000000]W tym cho[/color][color=#666464]robliwie zdro[/color][color=#969595]wym świecie ży[/color][color=#AAA6A6]ć jak najw[/color][color=#C6C6C6]iekszą s[/color][color=#CFCFCF]chizą...[/color]
[img]http://img383.imageshack.us/img383/6853/1501434148401879c336egp2.gif[/img]
[quote="Księżniczka"]Ja mam idealny świat, a Ty?:) [/quote]
W moim pojęciu świata, nie jest on idealny. Za dużo zła i krzywd się dzieje.
Tak jak masz idealnego faceta, dobrego, kochanego, opiekuńczego i wiernego. Facet który bije i kłamie nie jest idealny. Jest po prostu facetem.
[quote="Księżniczka"]A życzysz śmierci teraźniejszemu?:)[/quote]
no. sama go zabije. Proszę Cię. Nie życzę nikomu śmierci, tylko jestem zwyczajnie ciekawa kto zostanie jego następcą.
_________________ "Nie kocham jeszcze, a ranki już moje
O snach mych dziwnie wstają zadumane,
Już chodzą za mną jakieś niepokoje,
Już czegoś pragnę i czegoś się boję
W noce niespane..
I już na ustach noszę ślad płomienia
Jego imienia."
[quote="Exist"]W moim pojęciu świata, nie jest on idealny. Za dużo zła i krzywd się dzieje.
Tak jak masz idealnego faceta, dobrego, kochanego, opiekuńczego i wiernego. Facet który bije i kłamie nie jest idealny. Jest po prostu facetem. [/quote]
Twój świat jest taki, jakim go sobie stworzysz.
Bo chodzi o Twój świat, a nie o świat;)
Poza tym, tak, jak mówiłam. Oddziel świat, od ludzi.
Bo spójrz na to z innej strony: Bóg stworzył świat i był on dobry. A więc, idealny. Dopiero potem przyszli do niego ludzie i wszystko spierdolili.
Także świat, będąc światem, jest idealny choćby z tego, że Stworzył go Bóg.
Poza tym, człowiek też był idealny.
[quote="Exist"]Księżniczka napisał/a
A życzysz śmierci teraźniejszemu?:)
no. sama go zabije. Proszę Cię. Nie życzę nikomu śmierci, tylko jestem zwyczajnie ciekawa kto zostanie jego następcą.[/quote]
No, to pisz wyraźnie, po, szczerze powiedziawszy, Twoja poprzednia wzmianka o papieżu była co najmniej dwuznaczna;)
_________________ [color=#000000]W tym cho[/color][color=#666464]robliwie zdro[/color][color=#969595]wym świecie ży[/color][color=#AAA6A6]ć jak najw[/color][color=#C6C6C6]iekszą s[/color][color=#CFCFCF]chizą...[/color]
[quote="Księżniczka"]Twój świat jest taki, jakim go sobie stworzysz.
Bo chodzi o Twój świat, a nie o świat;) [/quote]
no to sama pisz wyraźnie, bo świat, a mój świat to chyba różnica.
Świata sobie nie stworze, bo nie sprawie żeby nagle wszyscy ludzie byli dobrzy, zniknął głód i wojny.
Ale o swój własny świat umiem zadbać i jest z nim wszystko w porządku. Nawet bardzo:).
Wiem, że ta wypowiedź o papieżu mogła zabrzmieć dziwnie, ale strasznie ciekawi mnie co będzie później;p. to wszystko.
W noce niespane..
Jego imienia."
[quote="Exist"]no to sama pisz wyraźnie, bo świat, a mój świat to chyba różnica. [/quote]
czytaj wyraźnie;)
[quote]Przynajmniej mój jest. Ja mam idealny świat, a Ty?:) [/quote]
Z tego wynika, że chodziło mi o Twój świat.
[quote="Exist"]Świata sobie nie stworze, bo nie sprawie żeby nagle wszyscy ludzie byli dobrzy, zniknął głód i wojny. [/quote]
To kwestia podejścia. Świat, to świat, a świat + ludzie, to nie świat;)
Stwórz sobie świat, a nie programuj ludzi, bo tego nie jesteś w stanie zrobić.
No, ale nie na temat
Ja w ogóle nie rozumiem co Ty do mnie mówisz. Mówisz mi, że ostatnio strasznie drażnię i jestem czepliwa, Najpierw popatrz na siebie;). 'pisz wyraźnie', 'czytaj wyraźnie'. Zaraz będzie powtórz itd. Skąd ja mogłam wiedzieć o jaki świat Ci chodziło? A w ostatniej wypowiedzi to już zupełnie nie wiem, co miałaś na myśli.
Tzn domyślam się że stworzyłaś dwa światy, pierwszy z fauny i flory, drugi z tego samego plus ludzi. Niestety w przyrodzie też nie ma całkowitej zgodności, bo zwierzęta cały czas rywalizują o coś między sobą. Zresztą rośliny też.
Pewnie znowu coś źle zrozumiałam, no ale trudno. nvm
W noce niespane..
Jego imienia."
[b]Exist[/b], Lol, no, toś mi pojechała, brakło mi słów.
[b]Księżniczka[/b], nie, nie pojechałam Ci. Nawet nie miałam takiego zamiaru, bo mnie nie zdenerwowałaś;)
W noce niespane..
Jego imienia."
[b]Exist[/b], ha, cieszy mnie to przeogromnie.
W takim razie po co ten post?:) Ja patrzę na siebie, wiem, jaka jestem. A u nas, no cóż, zgrzyt charakterów, tego się nie zmieni;) I wcale Tobą nie dyryguję, jeśli takie wrażenie odniosłaś, pierwsza, jak i druga wzmianka, dotycząca pisania i czytania 'wyraźnie' były napisane w sposób żartobliwy, a druga wręcz była nawiązaniem do Twojej ; )
W takim razie, o co Ci chodzi?:)
/Edit.
Oj, no, dobra, już się nic nie odzywam, bo tylko zamieszanie na forum robię. Jak zwykle.
[quote="Exist"]Ja teraz czekam tylko na nowego papieża...[/quote]
Bo jak zostanie nim murzyn, to nastąpi koniec świata?
Szczerze, to trudno mi uwierzyć, że tak w ciągu jednego poranka wszystko zniknie, bo nadeszła TA data. Świat istniał przed człowiekiem i zapewne będzie po nim.
[quote="Księżniczka"]a wiesz, dlaczego się ludzie nie przejmują? bo wiedzą, że i tak wszyscy umrą.[/quote]
No właśnie, umrą. Każdy z nas umrze i to właśnie będzie koniec świata, dla każdego osoby wraz ze śmiercią.
Dziewczęta, nie kłóćcie się, bo to bez sensu.;) ; DD
_________________ [color=#C7B59D]Gdy nadwrażliwość jest jak[/color] [b][color=#825341]bilet [/color][/b][color=#C7B59D]w jedną stronę stąd.[/color]
To ja może z innej strony. Byłam ostatnio na spotkaniu z Lamo (Lamą) Rinczenem. Na tym spotkaniu padło pytanie czy w Buddyzmie jest coś o końcu świata. Lama odpowiedział, że koniec świata jest dla każdego w innym czasie, i że świat cały czas powstaje i zanika, powstaje i zanika...
Tak naprawdę to nie warto zawracać sobie głowy końcem świata, bo jeżeli ma nastąpić to nastąpi i nic tego nie zmieni.
Lepiej żyć, niż myśleć o tym kiedy to nastąpi i szykować sie do tego.
_________________ Nie czekaj do jutra, bo ono może nie nadejść
Ja tak naprawdę się tym martwię. Bo wiadomo, że każdy człowiek ma swoje plany na przyszłość i w ogóle chciałoby się pożyć tą 80-tkę:) Najbardziej z tego wszystkiego, to wierzę że będzie przebiegunowanie. Epoka lodowcowa itd. Ludzie chyba tego nie przeżyją. Słyszałam też, że przed końcem świata pojawi się 7 znaków na niebie i na ziemi. Chyba wiadomo o co chodzi. Moje podsumowanie tej całej historii 2012-tego roku, to nie chcę żeby ten koniec świata nastąpił. może sobie nastąpić za 100 lat kiedy nie będzie mnie, ani moich dzieci:)
_________________ 'Moja dusza była podziurawiona, jak szwajcarski ser i nie mogłam się nadziwić, że jeszcze się nie rozpadła.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum