[quote="kaszerek"]Cóż, w naszym ciele jest jeszcze wiele mechanizmów i rekacji, których nie opisze najgrubszy podręcznik do biochemii czy fizjologii, bo po prostu nikt się nimi jeszcze nie zajął.[/quote]Otóż mylisz się, bo z tego co mi wiadomo to jakiś naukowiec odtworzył samozapłon w warunkach laboratoryjnych, nie powiem wam jak się nazywał bo nie pamiętam :P poszukajcie na forach typu paradebilne.pl to znajdziecie
Tak słyszałam kiedys o pewnym człowieku, który po śmiertelnej kłótni ze swoją żoną, która zabił usiadł w foteu. Cos tam, ze spłonął, ale nawet środki butów były jak nowe :/
Według mnie pod wpływem szoku mózg tego człowieka wprawił cząsteczki ciała w drgania i wywołał samozapłon, ale to i tak nie bardzo możliwe :(
_________________ ,,Dlaczego tak wiele ludzi mówi otwarcie o czymś, co boli innych?
Dlaczego niektórzy myślą, że miłość jest niczym?
Dlaczego ludzie mówiąc ,,kocham cię" myślą- ,,a niech ci będzie"?
Dlaczego dla niektórych ludzi uczucia są nieważne?
Dlaczego taką osobą jesteś TY???
Kochałam Cię, mówiłeś, że ty też..
A jednak porzuciłeś... zraniłeś mnie, wiesz?
Słyszałem, że teoretycznie może to być spowodowane reakcją tlenu z wodorem, a tych pierwiastków w ludzkim ciele nie brakuje.
Ale jak jest naprawdę i czy w ogóle jest, to tylko przysłowiowy c**j wie.
_________________ I belive I can fly I belive I can touch the sky
Prawo powinno być jak płot: żmija się prześlizgnie, tygrys przeskoczy, ale bydło nie przejdzie - przysłowie chińskie
Może i tak, ale jakim cudem spaliło się ciało, a WNĘTRZA BUTÓW pozostały nietknięte? Wytłumaczcie mi to :(
_________________ ,,Dlaczego tak wiele ludzi mówi otwarcie o czymś, co boli innych?
Dlaczego niektórzy myślą, że miłość jest niczym?
Dlaczego ludzie mówiąc ,,kocham cię" myślą- ,,a niech ci będzie"?
Dlaczego dla niektórych ludzi uczucia są nieważne?
Dlaczego taką osobą jesteś TY???
Kochałam Cię, mówiłeś, że ty też..
A jednak porzuciłeś... zraniłeś mnie, wiesz?
[quote="Sakura"]Może i tak, ale jakim cudem spaliło się ciało, a WNĘTRZA BUTÓW pozostały nietknięte? Wytłumaczcie mi to [/quote] Plotka?
_________________ Tak, dzisiaj dobrze wiem,
że jestem
na pograniczu światła i cienia,
gdzie abstrakt zlewa się z konkretem,
krzyk zamiera w ciszę,
a śmierć przedłuża życie...
Po raz pierwszy o tym usłyszałam... Chyba wierzę... Ale też zastanawiam się czemu płonie człowiek... Tylko człowiek a nic wokół?
_________________ ... That I love you
I have loved you all along
And I miss you
Been far away for far too long
I keep dreaming you’ll be with me
and you’ll never go
Stop breathing if
I don’t see you anymore...
Nie jestem jakoś specjalnie w temacie w związku z czym trudno mi powiedzieć, czy wierzę czy nie wierzę. Tę kwestię zostawiam samą sobie - niech się "rozwija".
Ale mam ciekawostkę.
Gdzieś dawien dawna słyszałam/ czytałam, że ma to związek z podróżami w astralu (OOBE); dusza wpada w zbyt dużą ilość energii z którą nie potrafi sobie poradzić i której nie potrafi zniwelować; w efekcie czego materialne ciało spala się od środka.
Nie pamiętam skąd to pamiętam, ani czy aby na pewno tak.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum