Co go w was wzbudza? Czy jest jakieś zjawisko które wywołuje was strach? jakiś bodziec?
Ja np. zawsze mam Ciarki na plecach gdy usłyszę melodie " z serialu z Archiwum x" od małego chyba ta nuta sprawia, że mam ciarki na plecach. To chyba efekt urazu psychicznego nawet bo oglądałem jakiś straszny odcinek gdy byłem sam w domu xD
_________________ Nauczyli nas regułek i dat,
Nawbijali nam mądrości do łba,
Powtarzali, co nam wolno, co nie,
Przekonali, co jest dobre, co złe.
Odmierzyli jedną miarą nasz dzień,
Wyznaczyli czas na pracę i sen.
Nie zostało pominięte już nic,
Tylko jakoś wciąż nie wiemy jak żyć.
Zapraszamy na NOWE forum członków i sympatyków Polskiego Towarzystwa Turystyczno-Krajoznawczego: http://forum-pttk.pl/
Panicznie boję się momentu bólu. Nie samego bólu, ale tego oczekiwania na niego.
I boję się samotnej nocy w domu, np., bo mam schizy i boję się, że ktoś wejdzie do domu;p
I wracać sama nocą też się boję;D
Takiego tematu już nie było?
_________________ [color=#000000]W tym cho[/color][color=#666464]robliwie zdro[/color][color=#969595]wym świecie ży[/color][color=#AAA6A6]ć jak najw[/color][color=#C6C6C6]iekszą s[/color][color=#CFCFCF]chizą...[/color]
[img]http://img383.imageshack.us/img383/6853/1501434148401879c336egp2.gif[/img]
Było coś podobnego chyba... a może to nie to forum. jednak ja tu skupiam się bardziej na reakcjach, bardziej od strony psychologicznej i aspektu tego czym jest dla nas strach. Ale to jak się rozwinie trochę temat.
Zapraszamy na NOWE forum członków i sympatyków Polskiego Towarzystwa Turystyczno-Krajoznawczego: http://forum-pttk.pl/
Boje sie ciemnosci jakos, nawet u siebie w domu, a w domu , ktory remontujemy teraz to juz boje sie panicznie.Dostałam w spadku dzialke ze starym domem, ktory remontujemy, ostatnio bylam tam wieczorem z moim R.. bylam na gorze on na dole, cos zaczelo szurac a ja sie zaczelam drzec, nie wiem no ... jakos czuje taki respekt przed nocą.
Dobrze, ze On wszedł na gore i mnie przytulil, poza tym ostatnio zaczełam sie bać jazdy samochodem. Z tego względu , ze ostatnio wieczorem na skrzyzowaniu jechalam z pierwszenstwem i jakiś ch**** wyjechał mi na czolowke, R. jechal swoim samochodem za mną, nasłał mu skurwieli, bo ja nie bylam w stanie, az sie popłakałam. : / , beznadziejnie sie poczułam, mimo, ze zareagowałam dobrze,po hamulcach i na prawo.
To kolejna rzecz , ktorej ostatnio sie zaczęlam bac, i unikam-ale sie nie da.. dojazdy do pracy,szkoły, zakupy, itd.
Boje sie tez ciemnego lasu,nie znosze chodzic po lesie, parku nocą- sama.Ale to też zalicza sie pod ciemność.
No i nie lubie jak ktos opowiada mi o jakichś zjawach, duchach etc.. i kuzwa.. to jest moze smieszne , ale boje sie laleczki Czaki, no.. stara baba, a sie boi pierdoły.A jednak- tez nie lubie o niej sluchac, brrr.
_________________ NOWE,PIEKNE,CUDOWNE FORUM VETO
[b][color=orange]Na forum zawsze się znajdzie jakiś smutny fajfus, który będzie mówił co trzeba
robić i jak trzeba żyć, bo akurat wstał lewą nogą albo zaczepił chu...em o
sprężynę w materacu.[/color][/b]
[quote]ale boje sie laleczki Czaki[/quote] O ten strach mi chodzi:D który jest spowodowany nie naturalnym zjawiskiem a stworzonym przez ludzi. A jednak wzbudza w nas strach.
No to boje sie,ku*wa masakrycznie : )
I takiego pierdolenia np. przez Ciebie na gg, o duchach, krzyzach na szybach i innych zjawach : ( a sio!
[b][color=orange]Na forum zawsze się znajdzie jakiś smutny fajfus, który będzie mówił co trzeba
A no faktycznie:D Przecież ja Ci mówiłem o tej masarni D ^^D roflmao!
Hahahaha:D A wiesz ze tam teraz robią hale innego zakładu;> Ciekawe czy coś będzie się działo:]
A nic sie nie bedzie działo ,juz nie dopisuj sobie scenariuszy, bo Ty tak lubisz i potrafisz.LOL.
Boję się wszystkiego normalnie. Ostatnio to nawet lekarzy, że o pielęgniarkach nie wspomnę już. Pająki, myszy, inne owady, szelest jak jest ciemno, bycia samemu, wody, że komuś się coś stanie, duchów, głupich opowieści, straszenia, horrorów, obrazków, klownów, pozytywki, strychu z kryształową kulą, itd. O.
_________________ [i]Był jak mgła- niewidzialny, tajemniczy.
Był jak kruchy róży kwiat - delikatny...
Był jak cichy wiatr,
Całkiem wolny lecz samotny,
Jak ocean bez dna nieszczęśliwy.
Mówił, że to nie jego świat.
Pragnął wrócić tam, gdzie się rodzi dusza.
Gdzie zostawił tą najważniejszą rzecz
Wielką przyjaźń i miłość ponad śmierć...
[/i]
Dla mnie to one się trochę różnią, ale róbcie jak chcecie, możecie scalić.
Ja to mam parę strachów. Ogólnie to ja mam silną wyobraźnię chyba. Naśniłem się w swoim życiu trochę koszmarów, więc mam parę irracjonalnych lęków. Np. wchodząc po schodach u mnie w domu, kiedy za mną jest ciemno, wchodzę bardzo szybko i kilkukrotnie spoglądam za siebie. To przez pewien koszmar. Miałem też kiedyś np. koszmar związany z tym słynnym obrazem Muncha pt. "Krzyk". Zawsze mi się wydawało że bardzo ten obraz lubię. Ale miałem raz taki ciężki koszmar i po obudzeniu doszedłem do wniosku, że on był inspirowany tym obrazem. Podświadomość czy coś.
_________________ [b][i]Każdego dnia się rodzę, wstając ze swego grobu
Goniąc za szczęściem gubimy własny rozum
Ciężkie powietrze nie da spokojnie spać
Żyjemy, umieramy i tak każdego dnia[/b][/i]
Ja okropnie się boje zostać sama w domu. Nawet siostrze nie otwieram bo się boje, że to jakiś bezdomny czy coś. Horrorów się boje, też. No, dalej nie pamiętam ; P Ale mam dużo lęków. Acha i jeszcze boję się małych pomieszczeń.
_________________ 'Moja dusza była podziurawiona, jak szwajcarski ser i nie mogłam się nadziwić, że jeszcze się nie rozpadła.
ja to chyba sie boje wbijania igieł pod paznokcie i w dziasła, bo kiedys widziałem to w takim lipnym filmie ("piętno"), jak takiej jednej dziewczynie tak robili, az mi serce szybciej zaczeło bic, jak to ogladałem , ......brrrrrr.......i jeszcze najbardziej boje sie zycia na wózku .... to jest po prostu straszne....
Ano. Bo ja się tam wysokości nie boję:)
A huku się nie boimy, bo mamy ogólną obawę przed hukiem, ale to jest po prostu nasz system obronny;p takie zaskoczenie:)
_________________ [color=#000000]W tym cho[/color][color=#666464]robliwie zdro[/color][color=#969595]wym świecie ży[/color][color=#AAA6A6]ć jak najw[/color][color=#C6C6C6]iekszą s[/color][color=#CFCFCF]chizą...[/color]
[img]http://img383.imageshack.us/img383/6853/1501434148401879c336egp2.gif[/img]
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum