Tak pokrótce:
Wampiry energetyczne są ludźmi. Na pierwszy rzut oka nie różnią się niczym od tych zwyczajnych na ulicy (czyli od normalnych). Ale tylko na pozór. Różnice tkwią, bowiem głębiej, dotyczą ciała astralnego.
Psychiczny wampir posiada odmienne od innych ludzi ciało astralne. Czy w wyniku jakiegoś błędu, mutacji, czy w wyniku innej, bliżej niesprecyzowanej przyczyny, ciało to nie jest zdolne do produkcji energii życiowej, bądź też nie produkuje jej w ilościach wystarczających do prawidłowego funkcjonowania. Istnieje też teoria, że ciało astralne „przecieka" jak durszlak, to znaczy, że nie potrafi utrzymać energii, wobec czego wampir odczuwa jej niedobór i musi uzupełniać ją z innych źródeł (bo wyschnie jak stara kluska).
Jednym słowem, wampir energetyczny to człowiek, który posiłkuje się energią innych ludzi (dostępne są również alternatywne źródła energii).
Co o tym sądzicie?
Ja chyba jestem takim czymś...
_________________ Tak, dzisiaj dobrze wiem,
że jestem
na pograniczu światła i cienia,
gdzie abstrakt zlewa się z konkretem,
krzyk zamiera w ciszę,
a śmierć przedłuża życie...
rzep_ssj4, przepraszam myślałam ze pojęcie jest juz znane
Cóż, dokładnego i sprecyzowanego sposobu nie ma. Wiadomo jednak, że ofiara staje się senna i otępiała (mimo, że chwile wcześniej mogła tryskać życiem), a wampir zaczyna czuć się silny i ożywiony, jednak wtedy jego "apetyt" jeszcze rośnie i oprawca szuka kolejnych ofiar. Ofiara, po ataku dość długo dochodzi do siebie i zaczyna dochodzić dopiero po tym jak wampir oddali się na stosowną odległość.
Co ciekawe, ofiarami często są osoby najbliższe wampirowi, możliwe, że właśnie do takich osób wnętrza wampir ma najlepszy dostęp.
Warto pamiętać, że wampiry energetyczne często robią to nie świadomie!
że jestem
krzyk zamiera w ciszę,
Jeszcze nigdy nie spotkałam sie z takim wampirem,( nazywani też są chyba ludźmi toksycznymi ) i nie chce spotkać To przykre jeżeli nie możesz się z kimś spotykać bo wysysasz jego energię.
_________________ Nie czekaj do jutra, bo ono może nie nadejść
Dark_Lady, niektórzy o tym wogólę nie wiedzą, inni robią to z premedytacją, a reszta stara się bynajmniej nad sobą panować; mi to zaczeło wychodzić i czerpię energię tylko z nielubianych osób Tak że można się spotykać nawet z tym czymś
że jestem
krzyk zamiera w ciszę,
Jeżeli robią to z premedytacją(nie ważne czy lubią czy nie tę osobę) to nie są lepsi od tych co ranią ludzi fizycznie. Natomiast jeżeli starają się powstrzymać swoje "zdolności" to są to osoby godne podziwu. Bo opanować swój instynkt to dopiero sztuka.
_________________ Nie czekaj do jutra, bo ono może nie nadejść
Do wampirów energetycznych (wampirów PSI) należą również istoty, które pobierają energię z natury, nie tylko z innych osób;)
Imo, takie wampiry są niebezpieczne.
A może ja też jestem takim wampirem?:D Z tego co wie, to większość tych wampirów nie zdaje sobie sprawy ze swojego wampiryzmu.
_________________ [color=#000000]W tym cho[/color][color=#666464]robliwie zdro[/color][color=#969595]wym świecie ży[/color][color=#AAA6A6]ć jak najw[/color][color=#C6C6C6]iekszą s[/color][color=#CFCFCF]chizą...[/color]
[img]http://img383.imageshack.us/img383/6853/1501434148401879c336egp2.gif[/img]
Niezła bajka. Trochę się pośmiałem Czego to ludzie nie wymyślą :P
_________________ [b][i]Każdego dnia się rodzę, wstając ze swego grobu
Goniąc za szczęściem gubimy własny rozum
Ciężkie powietrze nie da spokojnie spać
Żyjemy, umieramy i tak każdego dnia[/b][/i]
poem sometimes, w każdej legendzie jest ziarnko prawdy :P Pamiętaj!
że jestem
krzyk zamiera w ciszę,
takimi wampirami energetycznymi, które nie wiedzą, że nimi są to są to emo
Nie wiesz co piszesz. Emo są nadwrażliwi ale ONI SĄ NADWRAŻLIWy, a nie wysysają uczucia z innych...
że jestem
krzyk zamiera w ciszę,
Nie wiesz co piszesz. Emo są nadwrażliwi ale ONI SĄ NADWRAŻLIWy, a nie wysysają uczucia z innych...
Przecież ona żartowała. Chyba nikt w to naprawdę nie wierzy :P
_________________ [b][i]Każdego dnia się rodzę, wstając ze swego grobu
Goniąc za szczęściem gubimy własny rozum
Ciężkie powietrze nie da spokojnie spać
Żyjemy, umieramy i tak każdego dnia[/b][/i]
ale ja wiem! ale to nawet nie bardzo pasuje... co ma piernik do wiatraka?
że jestem
krzyk zamiera w ciszę,
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum