Czy wierzycie w magie? Czy uważacie, że może istnieć taka nadludzka siła, czy że to tylko wytwór ludzkiej wyobraźni? Co o niej sądzicie i o ludziach którzy w nią wierzą? Dlaczego religia katolicka aż tak ją wyklucza? Może wiecie coś więcej na ten temat...
A pytam bo ostatnio słyszałam o sektach magicznych i ludziach którzy ja praktykują!?! I dość mnie to zaciekawiło...
_________________ Cokolwiek człowieka spotyka powinien zawsze się podnieśc i DĄŻYC NAPRZUD...
Wierze:)
Religia katolicka jej nie wyklucza, po prostu jest to sprawa na tyle niebezpieczna, że dla swoich wyznawców by nie mieli problemu KK ja uznaje za szatańskie dzieło którego należy się wystrzegać, bo należy.
_________________ Nauczyli nas regułek i dat,
Nawbijali nam mądrości do łba,
Powtarzali, co nam wolno, co nie,
Przekonali, co jest dobre, co złe.
Odmierzyli jedną miarą nasz dzień,
Wyznaczyli czas na pracę i sen.
Nie zostało pominięte już nic,
Tylko jakoś wciąż nie wiemy jak żyć.
Zapraszamy na NOWE forum członków i sympatyków Polskiego Towarzystwa Turystyczno-Krajoznawczego: http://forum-pttk.pl/
Jeśli wogule istnieje to, dlaczego dzieło szatana przeciesz mówi się że jest magia dobra i zła(biała i czarna). Może to tylko przez religie siła nadludzka(tzw.magia) jest brana za
nia istniejącą.
[ Dodano: Pią 06 Cze, 2008 15:56 ]
Jeśli wogule istnieje to, dlaczego dzieło szatana przeciesz mówi się że jest magia dobra i zła(biała i czarna). Może to tylko przez religie siła nadludzka(tzw.magia) jest brana za
nia istniejącą może jak dla katolicyzmu to za wysoka poprzeczka i najłatwjej było powiedzieć że nieistnieje, że niewolno
_________________ Cokolwiek człowieka spotyka powinien zawsze się podnieśc i DĄŻYC NAPRZUD...
Może to dziwne ale wierze w magie, tzn nie w takie prawdziwe czar;). Ale w różnego rodzaju uroki. Słyszałam o wielu przypadkach z ust mojej babci, ale nie tylko i w nie wierze.
Chciałabym umieć czarować w sumie;). Każdy człowiek by chciał.
_________________ [i]Był jak mgła- niewidzialny, tajemniczy.
Był jak kruchy róży kwiat - delikatny...
Był jak cichy wiatr,
Całkiem wolny lecz samotny,
Jak ocean bez dna nieszczęśliwy.
Mówił, że to nie jego świat.
Pragnął wrócić tam, gdzie się rodzi dusza.
Gdzie zostawił tą najważniejszą rzecz
Wielką przyjaźń i miłość ponad śmierć...
[/i]
[b]xoxo.[/b], [b]butterfly[/b], ale to nie do końca to,niezbyt chodzi mi o uroki,choć też nie wykluczam :-) ...myślałam o czymś w rodzaju prawdziwej magii. Dlaczego nikt nie prubuje coś więcej na ten temat się dowiedzieć. Co stoi na przeszkodzie,każdego trochę ciekawi ale dlaczego jest tak mało popularne...
((A naprawdę słyszałam i znam z widzenia osoby które naprawdę potrafiły by coś więcej na ten temat powiedzieć tyle że nie znam ich na tyle dobrze aby o to zapytać))
Szczerze zaciekawiło mnie to i chciała bym się coś więcej na ten temat dowiedzieć ale nie mam skąd :( :'(
nie wierzę w magię bo dla mnie to jest zwykłe bajanie. Tak samo zresztą jak nie wierzę w przesądy i czcze zapewnienia facetów o miłości. Dla mnie to zwykłe bajki dla urozmaicenia czasu
_________________ Przyjaciele są jak ciche anioły, które podnoszą nas, gdy nasze skrzydła zapomniały już latać.
Mnie też to ciekawi, zkąd ludzie mają takie umiejętności.Np.....jasnowidzenia.....czy nawet jakieś medium, które rozmawia z duchami....Też chciałabym się tego dowiedzieć,ale nie wierze w magie, bo jestem katoliczką,jednak ten temat jest bardzo interesujacy.... :-)
_________________ Za mądra dla głupich
A dla mądrych zbyt głupia
Zbyt ładna dla brzydkich
A dla ładnych za brzydka
Za gruba dla chudych
A dla grubych za chuda
Istnieje coś takiego jak Magia ale jest ona ściśle związana z siłami ciemnymi i z szatanem... Magia nie dzieli się na białą i czarną lecz jest po prostu sama w sobie po to by krzywdzić i wykorzystywać innych ludzi. Mam w domu satanistyczną księgę, opisane są w niej sposoby zaklinania ludzi, sposoby składania ofiar szatanowi itp.. spoko heh ale jestem katolikiem więc czytam to z czystej ciekawości
[b]AuGuStInO[/b], przepisz mi tą książkę ")heh...tez bym sobie poczytała :-) [b]DarkRainbow[/b]," jednak ten temat jest bardzo interesujący...." -dziękuję
A mi się coś wydaje, ze temat ten powinien być w Sferze 11.
_________________ [i]Był jak mgła- niewidzialny, tajemniczy.
Był jak kruchy róży kwiat - delikatny...
Był jak cichy wiatr,
Całkiem wolny lecz samotny,
Jak ocean bez dna nieszczęśliwy.
Mówił, że to nie jego świat.
Pragnął wrócić tam, gdzie się rodzi dusza.
Gdzie zostawił tą najważniejszą rzecz
Wielką przyjaźń i miłość ponad śmierć...
[/i]
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum