Witam wszystkich (jestem nowy).
Mam pewnien problem i mam nadzieje ze pomozecie mi go rozwiazac.
Mianowicie, we wrzesniu (nowa szkola, klasa itp.) poznalem w mojej klasie fajna dziewczyne. Od poczatku nasze kontakty byly w miare dobre, jednak od ostatnich dwoch miesiecy cos zaiskrzylo. Rozmawiamy duzo ze soba, nawet bardzo duzo. Czuje, ze wysyla ona swojakie sygnaly (jakies spontaniczne przytulenia na pozegnanie, itp).
Moje uczucia chyba sa odwzajemione (mam nadzieje), a ona chyba tez do konca nie jest przekonana ze odwzajemniam jej uczucie (ale przeciez tak jest)...
Nie wiem do konca na jakim etapie jestesmy, ale coz.
Chcialbym sie z nia umowic (jakis spacer, pub, kino), tylko nie wiem jak sie zachowac (czy kupic juz jakiegos kwiatka na pierwsze 'pozaszkolne' spotkanie..), nie wiem rowniez jak ja zaprosic (przez gg, osobiscie czy przez komorke) i jak jej sie o to zapytac :S 'czesc, co robisz w sobote...' czy jak.
Jestem prawie przekonany ze zakochalem sie z odwzajemnieniem, tylko nie wiem jak to okazac...
Ale czuje, ze to jest to.
Prosze o pomoc :( :oops:
Na koniec dodam, ze jestem w I klasie technikum, a owa dziewczyna chodzi ze mna do klasy (no tak co o tym sadzicie, o zwiazkach w tej samej klasie).
kurde pierwszy raz jestem w takiej sytuacji...
jak poznawalem dziewczyne z innej szkoly to wiedzialem jak sie zachowac, a teraz normalnie, zagina mnie, gna mi sie nogi, odbiera mi mowe, nie wiem co robic :S
dzieki i pozdrawiam (nie mam polskich znakow na komputerze...)
nie przez gg nie przez komórke, proste podchodzisz mowisz " co robisz jutro/dzisiaj wieczorem" bo chciałbym się z Tobą spotkać, nie ma co owijąc w bawełne. A co do kwiatka to zalezy od jej gustu, niektóre podobno kwiatów nie lubią;p
Na pewno nie gg. Jeśli już bardzo się wstydzisz to przez telefon. No i kwiatek byłby moim zdaniem bardzo na miejscu
_________________ [b][i]Każdego dnia się rodzę, wstając ze swego grobu
Goniąc za szczęściem gubimy własny rozum
Ciężkie powietrze nie da spokojnie spać
Żyjemy, umieramy i tak każdego dnia[/b][/i]
[quote="vitto"]No, a co sadzicie o tym, ze chodzimy razem do jednej klasy (slyszalem ze przeszkadza to w trakcie i po zwiazku). [/quote]
Ehh ja bym tak chciał. Można dużo ze sobą przebywać.
[quote="vitto"]a czemu mowice ze nie przez gg ?[/quote]
Bo jeśli usłyszy Twój głos to będzie to dużo, hm, poważniejsze. I takie uczuciowe. Noo
_________________ [b][i]Każdego dnia się rodzę, wstając ze swego grobu
Goniąc za szczęściem gubimy własny rozum
Ciężkie powietrze nie da spokojnie spać
Żyjemy, umieramy i tak każdego dnia[/b][/i]
[quote="vitto"]dylemat dot. pewnej przyjazni[/quote]
Ty się zdecyduj - to jest zauroczenie, czy przyjaźń.
Bo z tego, co piszesz, to widzę, że o przyjaźni nie może być mowy.
No, ale nvm.
Jeśli rzeczywiście jej się spodobałeś, to nie ma innej opcji, jak tylko się o tym przekonać i po prostu ją gdzieś zaprosić.
Imo, gadu, sms czy imejl odpada w tym wypadku. Facet powinien mieć jaja, więc powinieneś zaprosić ją gdzieś wprost.
Najlepiej, jeśli będziecie normalnie gadać i na odchodnym np., gdy się będziecie żegnać po szkole, po prostu zapytaj, czy nie miałaby ochoty gdzieś z Tobą wyskoczyć.
Imo, kwiatek nie jest potrzebny. To jest tylko spotkanie. Na kwiaty przyjdzie pora.
_________________ [color=#000000]W tym cho[/color][color=#666464]robliwie zdro[/color][color=#969595]wym świecie ży[/color][color=#AAA6A6]ć jak najw[/color][color=#C6C6C6]iekszą s[/color][color=#CFCFCF]chizą...[/color]
[img]http://img383.imageshack.us/img383/6853/1501434148401879c336egp2.gif[/img]
[b]Księżniczka[/b], co do randki napisała dokładnie to co i ja myślę, więc na ten temat wypowiadać się nie będę
Ale co do związku z klasie...słyszałam, że czasami to jest upierdliwe, ale nie aż tak, zeby z tego rezygnować...
spróbuj może wam sie uda
_________________ "Nastolatek jest biedny w naszym systemie kultury. Ma milczeć i wybaczać. Później wchodzi w dorosłość albo spokojnie przewartościowując swój świat albo bijąc głową w mur, by przetrzymać samego siebie."
[quote="vitto"]Chcialbym sie z nia umowic [/quote]
powiedz jej (tylko osobiście), że masz 2 bilety do kina i chciałbyś pójść z nią... a potem że było fajnie i że może jeszcze da się kiedyś wyciągnąć delikatnie ale obiecująco zbadasz grunt powodzenia!
[quote="Księżniczka"]
Ty się zdecyduj - to jest zauroczenie, czy przyjaźń.
[/quote]
zauroczenie to nie - przechodzilem juz przez to kilka razy i potrafie to rozroznic, jest to na 100 % przyjazn.
[quote="Księżniczka"]
Bo z tego, co piszesz, to widzę, że o przyjaźni nie może być mowy.
No, ale nvm.
[/quote]
Czemu niby?
[quote="Księżniczka"]Jeśli rzeczywiście jej się spodobałeś, to nie ma innej opcji, jak tylko się o tym przekonać i po prostu ją gdzieś zaprosić.[/quote]
A jak okaze siz, że jest inaczej... to przez najbliższe 3 lata będąc w tej samej klasie moze zrobic sie nie ciekawie :S :?
Ostatnio zmieniony przez vitto Wto 05 Lut, 2008 17:27, w całości zmieniany 2 razy
[b]vitto[/b], nigdy nie nazwałabym przyjacielem faceta, który mi się podoba i z którym chcę być. Bo albo miłość, albo przyjaźń.
_________________ [color=#000000]W tym cho[/color][color=#666464]robliwie zdro[/color][color=#969595]wym świecie ży[/color][color=#AAA6A6]ć jak najw[/color][color=#C6C6C6]iekszą s[/color][color=#CFCFCF]chizą...[/color]
[quote="Księżniczka"]nigdy nie nazwałabym przyjacielem faceta, który mi się podoba i z którym chcę być[/quote]
w tym problem tkwi ze nie wiem czy ona odwzajemnia moje uczucia...
a jak okaze sie inaczej to moze ona sie odemnie odwrocic, i zerwa sie wszelkie kontakty (dodam ze widuje ja na codzien w klasie), a przeciez glupio jest traktowac kogos jak powietrze kogo sie widzi na codzien
[b]vitto[/b], nie widzę powodu, dla którego miałaby zerwać z Tobą kontakt.
jesteście w takim wieku, że już się takich rzeczy nie robi : )
poza tym, z tego co piszesz, to naprawdę jej się podobasz.
no, ale nie przekonasz się, jeśli jej gdzieś nie zaprosisz.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum