Wysłany: Pon 02 Cze, 2008 09:43 Opuszczona i samotna
Teraz moja najlepsza przyjaciółka zostawiła mnie mnie samą z moimi problemami i znalazła sobie nowych znajomych:( jestem teraz sama i jeszcze jak jej nie ma w ogóle nie mam z kim pogadać:( mam dużo znajomych ale tylko ona mnie tak rozumiała, nie wiedziałam, że może tak postąpić :( myślicie, że powinnam z nią pogadać i sie pogodzić (dodam, że to ona sie pogniewała i nie zrobiła pierwszego kroku) czy po prostu bawić się z nowymi znajomymi???
Skoro ona Cię zostawiła w momencie gdzie potrzebowałaś jej to nie jest Twoja prawdziwą przyjaciółką. Takie jest moje zdanie. Możesz sie z nią pogodzić, jasne, ale zastanów sie czy warto. Czy nie zostawi Cię też w innych sytuacjach?
_________________ [i]Był jak mgła- niewidzialny, tajemniczy.
Był jak kruchy róży kwiat - delikatny...
Był jak cichy wiatr,
Całkiem wolny lecz samotny,
Jak ocean bez dna nieszczęśliwy.
Mówił, że to nie jego świat.
Pragnął wrócić tam, gdzie się rodzi dusza.
Gdzie zostawił tą najważniejszą rzecz
Wielką przyjaźń i miłość ponad śmierć...
[/i]
Ja miałam dużo pseudo przyjaciół i ogólnie uważam że przyjaciół nie mam. lepiej się zastanów przed pogodzeniem z nią bo czy warto jeśli ona cie opuściła w trudnych dla ciebie chwilach i czy możesz mieć pewność że niezrobi tego kolejny raz
Przyjaźń, to nie takie coś, gdzie osoba, której potrzebujesz Cię zlewa.
Znów sam jestem,
W przyjaźni ludzie
Ranią jednym gestem.
Znów sam siedzę,
Z miłości ludzie,
Mówią, że bredzę.
Znów tęsknię za nim,
Za domem w którym
Spędziłem wiele chwil.
Możesz przeczytać sobie ten wiersz, powiem Ci, że bardzo pasuje do tego tematu, bo był pod niego pisany.
Skoro tak Cię ta przyjaciółka zlewa, to Ty olej ją.
_________________ Spotkałem raz
Pracoholika...
Zapracowany był.
Myślał tylko
O swoim zawodzie.
Zaproponowałem mu...
Pewien angaż.
Pracę nad miłością.
By kochał pracując,
By pracę kochać.
Czasami tak jest, że opuszczają nas ludzie na których nam bardzo zależało.. i cóż zrobić, widocznie tak już ma być a my żyjemy dalej. Nie warto chować urazy. Życzmy wszystkim, którzy odchodzą wszystkiego dobrego i cieszmy się z chwil, które było dane nam przeżyć.
A jak jest ok, cieszmy się z chwil, które mamy w obecnym czasie Teraz, teraz , teraz
_________________ "Czy jeszcze pamiętasz, że zostałeś stworzony do radości?"
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum