PORTAL
                                   FORUM
                                ALBUM ZDJĘĆ
                             UŻYTKOWNICY
                          FAQ   BBCode
                       STATYSTYKI
                    DOWNLOAD

Forum Dyskusyjne

Forum Dyskusyjne na-końcu-języka.pl - Forum, obok którego nie przejdziesz obojętnie!

Szukaj • Grupy • Rejestracja • Zaloguj

Poprzedni temat :: Następny temat
Problem z przyjaciółkami
Autor Wiadomość

kubaaa99
niemowa

Wysłany: Pon 15 Paź, 2007 15:50   Problem z przyjaciółkami

Mój problem wygląda następująco:

Od września zacząłem naukę w nowej szkole (technikum) i od samego początku wszystko zapowiadało się dobrze - normalni ludzie w klasie, niestety tylko 4 dziewczyny i całkiem w porządku nauczyciele. Od razu "skumałem" się z dziewczynami, więcej czasu spędzałem raczej z nimi i jednym czy dwoma kolegami. Ale to nie o to chodzi (to był taki wstępniak).

Problemem jest jedna z nich - pech chciał że spodobałem się jej spodobałem, a ja głupi tego nie zauważyłem i dałem się zaprosić do niej na herbatkę. Długo rozmawialiśmy o wszystkim co przyszło do głowy, a ona jeszcze bardziej mnie polubiła. Zaczęła chodzić za mną wszędzie, a jej bezpośredniość czasami mnie przerażała - potrafiłą wprost powiedzieć tekt typu "ale Ty mi się podobasz", "jak Cie widze to robi mi się gorąco"...
W tym samym czasie poznałem w szkole inną dziewczynę. Polubiliśmy się, dużo ze sobą rozmawialiśmy i spędzaliśmy też ze sobą dużo czasu na przerwach. Po tygodniu wyszło na to, że są one najlepszymi przyjaciółkami i znają się dobrze od lat.

W skrócie: Ta pierwsza ma złamane serce, jest zła na swoją przyjaciółkę, druga bardzo mi się podoba, bardzo się lubimy, ona też bardzo lubi przebywa w moim towarzystwie itd. (nawet jej rodzina mnie już zdążyła polubić!).
Chciałbym by między nami bylo coś więcej jak tylko przyjaźń, ale na przeszkodzie stoi właśnie ta jej przyjaciółka, z którą chodzę do klasy...
Nie chcę zniszczyć ich przyjaźni, ale z drugiej strony zaczyna mi bardzo zależeć na tej drugiej dziewczynie... Z każdym tygodniem jest coraz gorzej.

Nie mam już pojęcia co mam robić, próbowałem wszystkiego - rozmawiałem z tą pierwszą (z mojej klasy), tłumaczyłem jej wszystko wiele razy, ale nie daje to do teraz efektów.

Z góry bardzo dziękuję za wszelkie porady i za samo przeczytanie tekstu :(
Pozdrawiam - Kuba.

Księżniczka 
patafian

Wysłany: Pon 15 Paź, 2007 15:54   

Imo, rób swoje. A tej z Twojej klasy powinno przejść. A jeśli nie, to tylko świadczy o tym, że nic nie rozumie [ a jeszcze jak zerwie przyjąźń z przyjaciółką, to wtedy dowiedzie, ile jest warta jej przyjaźń;p].
[color=#000000]W tym cho[/color][color=#666464]robliwie zdro[/color][color=#969595]wym świecie ży[/color][color=#AAA6A6]ć jak najw[/color][color=#C6C6C6]iekszą s[/color][color=#CFCFCF]chizą...[/color]
[img]http://img383.imageshack.us/img383/6853/1501434148401879c336egp2.gif[/img]

zielonyd 
przedszkolak

Wysłany: Pon 15 Paź, 2007 17:21   

przeciez nic jej nie obieciales .. (tej pierwszej), wiec w czym problem.. ;)

Olka
noob

Wysłany: Pon 15 Paź, 2007 19:14   

Wiem jak się czuje ta pierwsza... Okropne uczucie, ale spotykaj się z tą która Cię bardziej kręci i którą bardziej lubisz

Patk@ 
technik
upadły anioł...

Wysłany: Pon 15 Paź, 2007 19:55   

Olka napisał/a:
Wiem jak się czuje ta pierwsza... Okropne uczucie, ale spotykaj się z tą która Cię bardziej kręci i którą bardziej lubisz

Nie sądzisz że to tylko nieuczciwe??
Płakałam...po tobie

Księżniczka 
patafian

Wysłany: Pon 15 Paź, 2007 20:34   

Dlaczego?
To zależy od tej pierwszej dziewczyny. Jeśli jej przyjaźń z drugą jest bardzo silna, to powinna przetrwać tę małą kłótnię o chłopaka. A Imo ta dziewczyna powinna się pogodzić, że on woli jej przyjaciółkę. I wszyscy moga się przyjaźnić.
[color=#000000]W tym cho[/color][color=#666464]robliwie zdro[/color][color=#969595]wym świecie ży[/color][color=#AAA6A6]ć jak najw[/color][color=#C6C6C6]iekszą s[/color][color=#CFCFCF]chizą...[/color]
[img]http://img383.imageshack.us/img383/6853/1501434148401879c336egp2.gif[/img]

suchy303 
niemowa

Wysłany: Wto 16 Paź, 2007 15:53   

Miałem podobny problem...

Poprostu pogadaj z tą która Ci się podoba, powiedz jej, że ta pierwsza też by chciała ale Ty nic do niej nie czujesz i chcez być z Nią (tą drugą ;) ). Pozniej pogadaj z tą pierwsza (z klasy) i wytłumacz, że między Wami nie może być niczego wiecej niż przyjaźń. A po jakimś okresie bądz z drugą.

U mnie poskutkowało, więc metoda jest dobra :D

pozdrawiam i życze udanych podbojów ;)

kubaaa99
niemowa

Wysłany: Wto 16 Paź, 2007 16:31   

One obie dobrze o tym wszystkim wiedzą...
Chodzi też o to że "ta druga" chce być fair w stosunku do swojej przyjaciółki... Jej się chłopak podobał, powiedział jej że nie, a jej przyjaciółka miałaby z nim być później. To na prawde trochę nie wporządku moim zdaniem.

zielonyd: Jasn najlepiej mieć całą reszte gdzieś :no:

zielonyd 
przedszkolak

Wysłany: Wto 16 Paź, 2007 16:43   

no kurde... a nie ? przeciez nic jej nie obiecales, to ona sobie cos wymyslila i pewnie myslala ze bedziesz z nia ... nic nie poradzisz, ze takie sa kobiety ;)

lilijka 
noob

Wysłany: Wto 16 Paź, 2007 19:11   

zielonyd napisał/a:
nic nie poradzisz, ze takie sa kobiety ;)
Znawca kobiecej natury :P
W twoim wypadku bez bicia się nie obejdzie. Każda decyzja przysporzy tobie, bądź której z twoich "przyjaciółek" problemów, więc teraz musisz zdecydować, czy z tą drugą to tak na poważnie. Jak tak to zaryzykuj a z kupelą z klasy pogadaj. Miłość jest najważniejsza... chyba.

suchy303 
niemowa

Wysłany: Wto 16 Paź, 2007 21:08   

kubaaa99 napisał/a:
One obie dobrze o tym wszystkim wiedzą...
Chodzi też o to że "ta druga" chce być fair w stosunku do swojej przyjaciółki... Jej się chłopak podobał, powiedział jej że nie, a jej przyjaciółka miałaby z nim być później. To na prawde trochę nie wporządku moim zdaniem.

W moim przypadku właśnie tak było i cieszę się z tego gdyż jestem z moją ukochaną już od 7.01.2007 do tej pory i zamierzamy być razem jeszcze dluuugo ;)

kubaaa99
niemowa

Wysłany: Sro 17 Paź, 2007 18:49   

suchy303, czasami się udaje :P

lilijka, zalezy mi na tej drugiej dziewczynie, zaczynam czuć coś do niej bo widzę jak z każdnym dniem coraz bardziej się rozumiemy i jak lubimy przebywać ze sobą. Na przeszkodzie niestety stoi wlasnie ta pierwsza dziewczyna.

Zaczyna mnie już powoli denerwować. Moim zdaniem jest trochę niedojrzała w tym wszystkim! Po dwóch tygodniach znajomości nieszcześliwie zakochana i zraniona, odrzucona przez chłopaka z którym nic nigdy ją nie łączyło poza normalnymi klasowymi relacjami...

Gwiazdeczka17 
gimnazjalista
Jedyna taka

Wysłany: Sob 20 Paź, 2007 10:39   

Tia... Dziwna sytuacja, bo przecież ta dziewczyna nigdy nie otrzymała słów które pozwalałyby jej na takie zachowanie. Ja bym robiła swoje. xP

Powoli przyzwyczajam się do swej nieobecności, powoli przyzwyczajam się do swej obojętności i tak sobie czasem myślę, że lepiej by było, gdyby nie było mnie.../Happysad

Yuji Nishimoto 
początkujący

Wysłany: Pią 20 Mar, 2009 20:17   

jesli podoba ci sie ta druga i ty jej sie podobasz to pewnie ze powinienes zaczac cos na powaznie. ta pierwsza z jedej strony ma pecha nic jej nie obiecywales . jesli sie obrazi na ta 2 to nie jest warta ich przyjazn bo powinna zrozumiec. bo co to za pryjaciolka ktora widzi ze chlopak nie chce od niej nic wiecej lecz ma cos do jej przyjaciolki z wzajemnoscia zreszta, powinna to uszanowac i sie z tym pogodzic. a wiec rada moja jest taka... zacznij znajomosc na powaznie xD xD xD

Odpowiedz do tematu