Wysłany: Pon 15 Paź, 2007 15:50 Problem z przyjaciółkami
Mój problem wygląda następująco:
Od września zacząłem naukę w nowej szkole (technikum) i od samego początku wszystko zapowiadało się dobrze - normalni ludzie w klasie, niestety tylko 4 dziewczyny i całkiem w porządku nauczyciele. Od razu "skumałem" się z dziewczynami, więcej czasu spędzałem raczej z nimi i jednym czy dwoma kolegami. Ale to nie o to chodzi (to był taki wstępniak).
Problemem jest jedna z nich - pech chciał że spodobałem się jej spodobałem, a ja głupi tego nie zauważyłem i dałem się zaprosić do niej na herbatkę. Długo rozmawialiśmy o wszystkim co przyszło do głowy, a ona jeszcze bardziej mnie polubiła. Zaczęła chodzić za mną wszędzie, a jej bezpośredniość czasami mnie przerażała - potrafiłą wprost powiedzieć tekt typu "ale Ty mi się podobasz", "jak Cie widze to robi mi się gorąco"...
W tym samym czasie poznałem w szkole inną dziewczynę. Polubiliśmy się, dużo ze sobą rozmawialiśmy i spędzaliśmy też ze sobą dużo czasu na przerwach. Po tygodniu wyszło na to, że są one najlepszymi przyjaciółkami i znają się dobrze od lat.
W skrócie: Ta pierwsza ma złamane serce, jest zła na swoją przyjaciółkę, druga bardzo mi się podoba, bardzo się lubimy, ona też bardzo lubi przebywa w moim towarzystwie itd. (nawet jej rodzina mnie już zdążyła polubić!).
Chciałbym by między nami bylo coś więcej jak tylko przyjaźń, ale na przeszkodzie stoi właśnie ta jej przyjaciółka, z którą chodzę do klasy...
Nie chcę zniszczyć ich przyjaźni, ale z drugiej strony zaczyna mi bardzo zależeć na tej drugiej dziewczynie... Z każdym tygodniem jest coraz gorzej.
Nie mam już pojęcia co mam robić, próbowałem wszystkiego - rozmawiałem z tą pierwszą (z mojej klasy), tłumaczyłem jej wszystko wiele razy, ale nie daje to do teraz efektów.
Z góry bardzo dziękuję za wszelkie porady i za samo przeczytanie tekstu :(
Pozdrawiam - Kuba.
Imo, rób swoje. A tej z Twojej klasy powinno przejść. A jeśli nie, to tylko świadczy o tym, że nic nie rozumie [ a jeszcze jak zerwie przyjąźń z przyjaciółką, to wtedy dowiedzie, ile jest warta jej przyjaźń;p].
_________________ [color=#000000]W tym cho[/color][color=#666464]robliwie zdro[/color][color=#969595]wym świecie ży[/color][color=#AAA6A6]ć jak najw[/color][color=#C6C6C6]iekszą s[/color][color=#CFCFCF]chizą...[/color]
[img]http://img383.imageshack.us/img383/6853/1501434148401879c336egp2.gif[/img]
Dlaczego?
To zależy od tej pierwszej dziewczyny. Jeśli jej przyjaźń z drugą jest bardzo silna, to powinna przetrwać tę małą kłótnię o chłopaka. A Imo ta dziewczyna powinna się pogodzić, że on woli jej przyjaciółkę. I wszyscy moga się przyjaźnić.
_________________ [color=#000000]W tym cho[/color][color=#666464]robliwie zdro[/color][color=#969595]wym świecie ży[/color][color=#AAA6A6]ć jak najw[/color][color=#C6C6C6]iekszą s[/color][color=#CFCFCF]chizą...[/color]
[img]http://img383.imageshack.us/img383/6853/1501434148401879c336egp2.gif[/img]
Poprostu pogadaj z tą która Ci się podoba, powiedz jej, że ta pierwsza też by chciała ale Ty nic do niej nie czujesz i chcez być z Nią (tą drugą ). Pozniej pogadaj z tą pierwsza (z klasy) i wytłumacz, że między Wami nie może być niczego wiecej niż przyjaźń. A po jakimś okresie bądz z drugą.
One obie dobrze o tym wszystkim wiedzą...
Chodzi też o to że "ta druga" chce być fair w stosunku do swojej przyjaciółki... Jej się chłopak podobał, powiedział jej że nie, a jej przyjaciółka miałaby z nim być później. To na prawde trochę nie wporządku moim zdaniem.
zielonyd: Jasn najlepiej mieć całą reszte gdzieś :no:
no kurde... a nie ? przeciez nic jej nie obiecales, to ona sobie cos wymyslila i pewnie myslala ze bedziesz z nia ... nic nie poradzisz, ze takie sa kobiety
_________________ Bialo-czerwone pasy, wiesz co to znaczy
Cracovia Krakow, nie trzeba tłumaczyć,
Bo kpie sobie z zycia, i smieje sie ze smierci. (?)
Znawca kobiecej natury :P
W twoim wypadku bez bicia się nie obejdzie. Każda decyzja przysporzy tobie, bądź której z twoich "przyjaciółek" problemów, więc teraz musisz zdecydować, czy z tą drugą to tak na poważnie. Jak tak to zaryzykuj a z kupelą z klasy pogadaj. Miłość jest najważniejsza... chyba.
One obie dobrze o tym wszystkim wiedzą...
Chodzi też o to że "ta druga" chce być fair w stosunku do swojej przyjaciółki... Jej się chłopak podobał, powiedział jej że nie, a jej przyjaciółka miałaby z nim być później. To na prawde trochę nie wporządku moim zdaniem.
W moim przypadku właśnie tak było i cieszę się z tego gdyż jestem z moją ukochaną już od 7.01.2007 do tej pory i zamierzamy być razem jeszcze dluuugo
lilijka, zalezy mi na tej drugiej dziewczynie, zaczynam czuć coś do niej bo widzę jak z każdnym dniem coraz bardziej się rozumiemy i jak lubimy przebywać ze sobą. Na przeszkodzie niestety stoi wlasnie ta pierwsza dziewczyna.
Zaczyna mnie już powoli denerwować. Moim zdaniem jest trochę niedojrzała w tym wszystkim! Po dwóch tygodniach znajomości nieszcześliwie zakochana i zraniona, odrzucona przez chłopaka z którym nic nigdy ją nie łączyło poza normalnymi klasowymi relacjami...
Tia... Dziwna sytuacja, bo przecież ta dziewczyna nigdy nie otrzymała słów które pozwalałyby jej na takie zachowanie. Ja bym robiła swoje. xP
_________________ Kiedy dziewczyna ma piętnaście lat, nienawidzi mężczyzn i wszystkich chętnie by wymordowała.
A w dwa lata później patrzy, czy któryś nie ocalał.
Powoli przyzwyczajam się do swej nieobecności, powoli przyzwyczajam się do swej obojętności i tak sobie czasem myślę, że lepiej by było, gdyby nie było mnie.../Happysad
jesli podoba ci sie ta druga i ty jej sie podobasz to pewnie ze powinienes zaczac cos na powaznie. ta pierwsza z jedej strony ma pecha nic jej nie obiecywales . jesli sie obrazi na ta 2 to nie jest warta ich przyjazn bo powinna zrozumiec. bo co to za pryjaciolka ktora widzi ze chlopak nie chce od niej nic wiecej lecz ma cos do jej przyjaciolki z wzajemnoscia zreszta, powinna to uszanowac i sie z tym pogodzic. a wiec rada moja jest taka... zacznij znajomosc na powaznie xD xD xD
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum