A ja sie nie moge zgodzic, ze przyjazn pomiedzy mezczyna i kobieta nie istnieje..
Istnieje i ja jestem tego zywym przykladem...
Mam przyjaciela, na ktorego moge liczyc i o wszystkim z nim porozmawiac...:)))
_________________ " Nikt nikogo nie traci, bo nikt nikogo nie może mieć na własność"
Przyjaźń między chłopakiem a dziewczyną....o nie...zawsze któreś prędzej czy później oczekuje od tego drugiego czegoś więcej...
_________________ [i]Był jak mgła- niewidzialny, tajemniczy.
Był jak kruchy róży kwiat - delikatny...
Był jak cichy wiatr,
Całkiem wolny lecz samotny,
Jak ocean bez dna nieszczęśliwy.
Mówił, że to nie jego świat.
Pragnął wrócić tam, gdzie się rodzi dusza.
Gdzie zostawił tą najważniejszą rzecz
Wielką przyjaźń i miłość ponad śmierć...
[/i]
Jak widac rózne sa opinie. Ale co by bylo gdyby na swiecie byla tylko jedna plec? Ani milosci, ani przyjazni. Wiec czy przyjazn miedzy kobieta a mezczyzna istnieje ?
Poki nie ma zazdrości - nie widze problemu. Z chwilą wystąpienia zazdrości END.
Ja sama swojego czasu (calkiem niedawno) miałam wsppaniałego przyjaciela. Po południu spotykaliśmy się żadko bo do mojego miasta musiał dojeżdżać, jednak przez telefon gadaliśmy godzinami, cały czas chodzilismy za ręke lub przytuleni, jak byliśmy razem chyba zawsze siedziałam mu na kolanach. Cała szkoła chuczała, że jesteśmy razem a my mieliśmy to gdzieś. O zazdrości nie było mowy. Wzajemnie opowiadaliśmy sobie o naszych miłostkach i cielszyliśmy się jak drugiemu się udało.
Jednak pokłóciliśmy się o pierodłe. Nie gadamy od czerwca, cóż... :(
_________________ Tak, dzisiaj dobrze wiem,
że jestem
na pograniczu światła i cienia,
gdzie abstrakt zlewa się z konkretem,
krzyk zamiera w ciszę,
a śmierć przedłuża życie...
Kiedyś nie wierzyłam,że istnieje taka przyjażń.Odkiedy mam jednak przyjaciela(mniej więcej od roku)-zmieniłam zdanie.Taka przyjaźń może trwać.Między nami nei zrodziła się miłość jak niektórzy postrzegają taką znajomość.Słuchamy podobnej muzyki,zwierzam mu się sobie z miłosnych problemów,a on doradza mi na podstawie własnego związku.Zdarzają nam się kłótnie,ale bardzo dobrze sie rozumiemy.
_________________ Bo zawsze wierzę,że może być lepiej.
I zawsze wiem kiedy mam dość...
Hm moja ostatnia nowa znajomość była przyjaźnią dość krótko i szybko zrodziło się z niej silne uczucie. Także ja nie wiem jak to jest, ale bynajmniej nie żałuję tego, jak się sprawy potoczyły
_________________ [b][i]Każdego dnia się rodzę, wstając ze swego grobu
Goniąc za szczęściem gubimy własny rozum
Ciężkie powietrze nie da spokojnie spać
Żyjemy, umieramy i tak każdego dnia[/b][/i]
Nie wierzę, to się nie uda.
Zawsze jest to 'coś innego' , niż przyjaźń z osobą tej samej płci.
Moja mam miała koleżankę która przez całe studia 'przyjaźniła' się z chłopakiem
i dopiero za kilka lat wydało się że są po cichym ślubie ; ))
_________________ [color=red]Zmyty makijaż, odcięte metki.
I gdzie ten seksapil wielki.?[/color]
Istnieje przyjaźń damsko-męska w związku. I tylko w związku... Jeśli jest to taka przyjaźń dwóch osób mających oddzielne życia... Nie. Bo zawsze z którejś strony zacznie pękać... Zawsze.
_________________ ... That I love you
I have loved you all along
And I miss you
Been far away for far too long
I keep dreaming you’ll be with me
and you’ll never go
Stop breathing if
I don’t see you anymore...
[quote="victory"]Zawsze.[/quote]
Pieprzenie;)
Są różne opinie na ten temat:)
To zależy od relacji kobieta-mężczyzna.
W moim przypadku np. nie ma opcji, żebym była z moim przyjacielem, bo ja go kocham, jak brata, a on mnie, jak siostrę - traktujemy się jak rodzeństwo. A jak wiadomo, rodzeństwo się ze sobą nie wiąże;)
I na tym polega różnica.
_________________ [color=#000000]W tym cho[/color][color=#666464]robliwie zdro[/color][color=#969595]wym świecie ży[/color][color=#AAA6A6]ć jak najw[/color][color=#C6C6C6]iekszą s[/color][color=#CFCFCF]chizą...[/color]
[img]http://img383.imageshack.us/img383/6853/1501434148401879c336egp2.gif[/img]
[b]Księżniczka[/b] może i tak, może i mam jednostronne spojrzenie na sprawę, ale piszę z własnego doświadczenia... Bo mój przyjaciel i ja też byliśmy jak brat i siostra, też taką miłością się kochaliśmy. Aż w nim coś pękło... I braterska miłość przemieniła się w miłość damsko-męską...
_________________ ... That I love you
I have loved you all along
And I miss you
Been far away for far too long
I keep dreaming you’ll be with me
and you’ll never go
Stop breathing if
I don’t see you anymore...
Taka przyjaźń jest możliwa, ale tylko wtedy, gdy żadna ze stron nie chce czegoś więcej.
Gdy się kochają, ale taką całkiem inną miłością, gdy maja swoje życia obok.
Ja mam przyjaciela i nie chcę go oddać za nim, nie czuję do niego nic co mogłoby być nazwane pożądaniem, z jego strony też tak jest i mam nadzieję, że tak zostanie.:)
_________________ [color=#C7B59D]Gdy nadwrażliwość jest jak[/color] [b][color=#825341]bilet [/color][/b][color=#C7B59D]w jedną stronę stąd.[/color]
[b]victory[/b], wiesz, to jest tak, że Ty masz 15 lat, on pewnie też. Nie chcę tutaj pisać, że młodzi nie wiedzą, co to przyjaźń, ale powiem Ci, że z mężczyznami, to jest tak, że oni zawsze będą się zachowywać jak dzieci i jak dzieci będą myśleć o świecie. Poza tym, dla 15letniego chłopca 'przyjaźń' ma inną definicję. Dziewczyna uważa, że przyjaciel, to ktoś, kto zawsze pomoże, pocieszy, nie zostawi w trudnej chwili, spędzi z Tobą czas, przytuli, gdy płaczesz. A chłopiec w wieku 15 lat uważa przyjaźń za jakąś więź między chłopcem, a dziewczyną. A hormony podpowiadają mu, że jeśli taka więź zaistniała z dziewczyną, to musi być z tego coś więcej, po przecież kobieta nie przyjaźniłaby się z nim bezinteresownie. Takie jest myślenie chłopców w okresie dojrzewania:)
Dlatego albo chłopiec musi być gejem, żeby się ot, tak zaprzyjaźnił z kobietą, albo musi wyjść z etapu dojrzewania;)
Dla mężczyzny 18letniego przyjaźń brzmi inaczej i układy brat-siostra, to normalka:)
Ale, oczywiście, nie każdy jest stworzony do takiej przyjaźni:)
_________________ [color=#000000]W tym cho[/color][color=#666464]robliwie zdro[/color][color=#969595]wym świecie ży[/color][color=#AAA6A6]ć jak najw[/color][color=#C6C6C6]iekszą s[/color][color=#CFCFCF]chizą...[/color]
[img]http://img383.imageshack.us/img383/6853/1501434148401879c336egp2.gif[/img]
Księżniczka:) Bo my nie wyrastamy z zabawek, z czasem tylko kupujemy coraz droższe.
I faktycznie jesteśmy wiecznymi dzieciakami ale grunt żeby facet wiedział kiedy może zachować się jak dzieciak a kiedy zachować się jak mężczyzna.
A i facet może być przyjacielem kobiety tylko wtedy jeśli zda sobie sprawę że przyjaciel to nie krok do chłopaka a krok do łajzy na którym dziewczyna wylewa swe żale. I ten pogląd wcale nie mija z okresem dojrzewania.
_________________ Nauczyli nas regułek i dat,
Nawbijali nam mądrości do łba,
Powtarzali, co nam wolno, co nie,
Przekonali, co jest dobre, co złe.
Odmierzyli jedną miarą nasz dzień,
Wyznaczyli czas na pracę i sen.
Nie zostało pominięte już nic,
Tylko jakoś wciąż nie wiemy jak żyć.
Zapraszamy na NOWE forum członków i sympatyków Polskiego Towarzystwa Turystyczno-Krajoznawczego: http://forum-pttk.pl/
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum