[quote="toledo12"]a jesli ty mnei nie polubiles to sorka[/quote]
POLUBIłAś! Już drugi raz zwracam ci uwagę, że NIE dynda mi między nóżkami penisek.
I wciąż źle rozumiesz - przez Internet nigdy nikogo dobrze nie poznasz. Po prostu się nie da.
_________________ "Z dokładnością atomowej sekundy globalnej
wyruszyliśmy ratować świat
podejmując się niewykonalnej sprawy
porzuciliśmy rodzinny kraj (...)"
Hmm, z deka dziwna ta dyskusja, nie ma przecież sprawdzonej metody na zdobywanie przyjaciół czy znajomych, każdy robi to na swój sposób, no i przyjaźnie bywają różne :P . I tak wg mnie przyjaciół się nie szuka na siłę, człowiek się nie zorientuje nawet jak jest blisko z jakąś osobą :-) . Te sprawy same się "rodzą" i same "umierają", naszym zadaniem jest tylko o przyjaźnie dbać . Sorki za tą filozofie ale taka jest prawda :P pozdro
[quote="kaszerek"]gdzie znajdujesz przyjaciela w ciągu 5 minut. Na to trzeba lat.[/quote]
Tutaj się z Tobą nie zgodzę. Taki moment zaprzyjaźnienia nie musi być długi. Więź przyjaźni może się zawiązać z dnia na dzień.
_________________ [b][i]Każdego dnia się rodzę, wstając ze swego grobu
Goniąc za szczęściem gubimy własny rozum
Ciężkie powietrze nie da spokojnie spać
Żyjemy, umieramy i tak każdego dnia[/b][/i]
[b]poem sometimes[/b], owszem, ale raczej to "z dnia na dzień" będzie w sytuacji krytycznej, gdy człowiek musi polegać na drugim. Rzadko zdarza się tak, że parę dni wystarczy na zawiązanie naprawdę głębokich przyjaźni, chociaż możesz mieć rację.
[b]toledo12[/b], nie tyle dziecinny, ile niepoważny.
[quote="kaszerek"]poem sometimes, owszem, ale raczej to "z dnia na dzień" będzie w sytuacji krytycznej, gdy człowiek musi polegać na drugim. Rzadko zdarza się tak, że parę dni wystarczy na zawiązanie naprawdę głębokich przyjaźni, chociaż możesz mieć rację. [/quote]
Chodzi mi o osoby, które nie znają się zbyt dobrze, ale przychodzi sytuacja, w której zaczynają się poznawać i odkrywają świetną "chemię" między sobą. I potem już idzie z górki :-)
[b]poem sometimes[/b], tu się można kłócić Powierzchownie może to być super kontakt, ale wystarczy mały zgrzyt - i już się wszystko rozpada. Dlatego uważam, że potrzeba czasu, aby każdy poznał drugą osobę na tyle, aby wiedzieć, jak się ta zachowuje w różnych sytuacjach itd, bo przecież różne sposobności nie zdarzają sie Pierwszego Dnia Nowej Przyjaźni.
Wiesz, w sumie miałem taką sytuację, że "przyjaźń" mi spowszedniała, niemal znudziła się. Już nie utrzymuję z tą osobą kontaktów. Teraz za nią nie przepadam. Prawda może więc leżeć gdzieś pomiędzy Twoją i moją opinią
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum