PORTAL
                                   FORUM
                                ALBUM ZDJĘĆ
                             UŻYTKOWNICY
                          FAQ   BBCode
                       STATYSTYKI
                    DOWNLOAD

Forum Dyskusyjne

Forum Dyskusyjne na-końcu-języka.pl - Forum, obok którego nie przejdziesz obojętnie!

Szukaj • Grupy • Rejestracja • Zaloguj

Poprzedni temat :: Następny temat
Przesunięty przez: Księżniczka
Pią 01 Sie, 2008 16:29
Rada na samotność?? Czy znacie?? Powiedzcie! Pomóżcie...
Autor Wiadomość

klepsiatek90 
noob

Wysłany: Nie 25 Maj, 2008 00:39   Rada na samotność?? Czy znacie?? Powiedzcie! Pomóżcie...

Pisze chyba po to że nie mam sie gdzie wyżalic... Tak naprawde wyżalic... Jestem sama... Cholernie samotna... Opuszczona i wyobcowana... Moze poniekad na wlasne zyczenie... Pewnie to i tak moja wina... Historia mojego upadku?? Najpierw było fajnie... Bawiłam sie... Żyłam pełnią życia... Było mi dobrze... Poznałam chłopaka... Wielka miłość... Prawie 2 lata razem... W tym czasie stracilam wszystkich znajomych i całą paczke... Miałam tylko jego... Ale z nim nie robiłam nic... Przyjezdzał... Siadał... Czasem sie kładł.. To były nasze spotkania... Całe wakacje kułam go na komisy... Nie byłam nigdzie... Nie odpoczywałam... W kółko Chemia i Niemiecki... Prosiłam... Groziłam... Błagałam... Zróbmy coś... Na wszystko tylko nie nie i nie... Nawet na gotowe pomysły odpowiedź brziała nie... Rozstaliśmy sie... Minęło już ponad pół roku... Miałam przygody... Nawet wiele... Jedna noc... Zakrapiana noc... To było moje życie... Miałam też chłopaka... Pożucił mnie w najmniej oczekiwanym momencie... A teraz nie dzieje sie nic... Siedze całymi dniami w domu... Nikt mnie nigdzie nie chce... Nikogo nie obchodze... Jestem sama... Próbowałam wyjśc do ludzi... Ale nie mam im nic do zaoferowania... Nic nie umiem im dać takiego by mnie chcieli... O chłopaku już nie wspomne... Ale na to zawsze jest czas... Lecz btrak znajomych mnie dobija... Kazdy wokol mnie jest szczesliwy... Ma swoja druga polowe... Ja nie... Nikt mnie nie chce, nie potrzebuje, nie lubi... Co robić??

Misiunkaaa
noob

Wysłany: Nie 25 Maj, 2008 10:55   

kilka dni wcześniej założyłam podobny post. Też jestem sama. hmm tzn ja mam prawdziwa przyjaciółkę ale brakuje mi takich ludzi zwykłych z którymi można się spotkać, poszaleć. Też siedzę ciągle w domu. Nie mam do kogo wyjść. W moim zyciu tak jak w Twoim nie dzieje się nic.

nie wiem co mam CI poradzić bo sama nie wiem co mam robić. Mogę Ci tylko powiedzieć, że wiem co czujesz i jakie to okropne uczucie.
pozdrawiam serdecznie. ;)
3maj sie ..

Wituś 
inżynier
Kurok

Wysłany: Nie 25 Maj, 2008 12:47   

no ja bym proponował kogos poznac jednak.... Bo imo pytanie 'poradzcie cos na samtonosc' ma taki sam sens jak ' Jestem głodny HALP! co robic? :("

Ojejku. 
przedszkolak

Wysłany: Nie 25 Maj, 2008 12:52   

Do obu panienek na górze, za przeproszeniem - wypierd***ać do psychologa, rąbnięte księżniczki, piastunki samotności.

nika440 
początkujący

Wysłany: Nie 25 Maj, 2008 19:51   

ojejku po co piszecie takie głupie komentarze do tego postu, jak macie coś głupiego napisać to lepiej nie piszcie ...... Tak na prawde tym dziewczynom powyżej nie zależy na waszych opiniach beznadziejnych tylko nie mają się komu zwierzyć w końcu nie mają przyjaciół to piszą o tym na forum być może uważają że nie są same i niektórzy też mają podobne sytuacje ....

Ojejku. 
przedszkolak

Wysłany: Nie 25 Maj, 2008 20:10   

A czy nie sądzisz, że czas najwyższy, aby wyszły z tych swoich zameczków samotności do prawdziwych ludzi?
Wygadanie się prawdziwej osobie jest o wiele lepsze niż klepanie na forum - poza tym moje uniesienie się jest uzasadnione, gdyż zapewne żadna z nich niczego nie robi i niczego nie chce zrobić, aby stan ten zmienić. A jakiekolwiek rady, które mają w domyśle "weź się w garść" spotykają się (przynajmniej u jednej z nich) z tekstami "gówno wiesz o samotności, ja nie potrafię itp."

Malinka 
teściowa

Wysłany: Nie 25 Maj, 2008 21:30   

[quote="G!s"]' Jestem głodny HALP! co robic? :([/quote]
właśnie jem, kolacje, chcesz trochę?? ; )

zatem, nie odrzucajcie pomocy innych ludzi ; D
bądźcie sobą, uśmiechajcie sie, bądźcie miłe dla innych, na pewno prędzej czy później znajdzie sie ktoś, kto zaprosi was na jakąś imprezę. Tylko nie odmawiajcie ;-).
Już czegoś pragnę i czegoś się boję
W noce niespane..
I już na ustach noszę ślad płomienia
Jego imienia."

klepsiatek90 
noob

Wysłany: Pon 26 Maj, 2008 16:02   

nie wiesz o moim zyciu nic i nie wiesz ile razy podejmowalam proby... gdybys uwazniej czytala dowiedzialabys sie ze

[quote="klepsiatek90"] Próbowałam wyjśc do ludzi... Ale nie mam im nic do zaoferowania... Nic nie umiem im dać takiego by mnie chcieli... [/quote]

więc kurde nie mów mi ze powinnam sie leczyc... mialam gorszy dzien... musialam sie wyzalic... teraz jest mi lepiej... nic sie w sytuacji nie zmienilo ale jakos mam sile z tym walczyc... szukalam pocieszenia bo jak widac w realu nie dostaje tego co mi potrzebne... a szukac zawsze warto...

Zycze Ci zebys nigdy nie czula sie tak jak ja wtedy...

PS
Dziekuje za odpowiedzi...

Ojejku. 
przedszkolak

Wysłany: Pon 26 Maj, 2008 16:09   

Wybacz, ale hasła "nie mam nic do zaoferowania" zakrawają na niezwykle obniżoną samoocenę, która wymaga konsultacji.

I bardzo proszę - nie pisz o moim życiu, bo nie wiesz, jakie ono było itd. - a mnie po prostu irytują takie panienki, jak ty, które sobie bzdurają jakieś problemy, bo im się nudzi.

Macie możliwość wyjścia do ludzi, rozmowy z nimi - a nie robicie tego i same sobie stwarzacie problem. Przejdź się kiedyś na oddział opieki paliatywnej czy do hospicjum, a uwierz - sama wyśmiejesz te swoje "problemiki".

motyl 
stały bywalec
rozwydrzony bachor

Wysłany: Pon 26 Maj, 2008 17:58   

Ojejku ma rację, najlepszym wyjście będzie psycholog;). On Ci powie co powinnaś, skoro wszystkie próby, o ile były się nie powiodły, my nimi nie jesteśmy.
Spróbuj sie otworzyć, gdzieś wyjść, odnowić kontakty, wytłumaczyć byłym przyjaciołom wszytko, może zorganizuj jakąś imprezę? Nie ma rzeczy niemożliwych zwłaszcza jeśli sie tego bardzo chce... Samotność też można przezwyciężyć.
Całkiem wolny lecz samotny,
Jak ocean bez dna nieszczęśliwy.

Mówił, że to nie jego świat.
Pragnął wrócić tam, gdzie się rodzi dusza.
Gdzie zostawił tą najważniejszą rzecz
Wielką przyjaźń i miłość ponad śmierć...
[/i]

/ [*]

Misiunkaaa
noob

Wysłany: Wto 27 Maj, 2008 18:35   

klepsiatek90 kieruj się tym co sama myślisz.. (tutaj Ci nie bardzo pomogą szczególnie niektóre osoby zamiast pomagać tylko szkodzą...)
nie powiem chęci są dobre.. gorzej z ujęciem tego. co w efekcie daje klape. :]
pozdrawiam.

szarotka 
noob

Wysłany: Wto 27 Maj, 2008 23:41   

Wyjdź do ludzi, uśmiechaj sie do obcych...
Możesz sprobować codziennie ale
5 czerwca może będzie łatwiej bo spotkasz więcej takich osób jak Ty na Międzynarodowym Dniu Zbliżenia w centrach zbliżeń w 6 miastach w Polsce. W moim podpisie jest link do stronki polecam.

http://blisko-blizej-najb...index.php?id=28

Signum_Temporis 
niemowa

Wysłany: Sob 05 Lip, 2008 12:44   

Znajdź sobie Hobby :D jakieś zajęcie. Wiem jak to jest mimo że jestem płci przeciwnej to Ci pomoże w moim przypadku było to MMA (http://www.youtube.com/watch?v=e6DSDwT0dLM&feature=related)dla ciebie może to byc śpiew, taniec, aerobik, bieganie, joga coś co naprawdę Cię napędza "Życie jest słodkie gdy masz zajawkę gęstą jak miód"Poznaj nowych ludzi...:D rozwijaj swoje zainteresowania i nigdy nie rezygnuj z marzeń!Peace...
I kiedy bronisz prawdy mając ją za jedynie prawdziwą
Ty bądź uprzejmy mieć wątpliwość
I gdy już wierzysz, że twoja perspektywa jest jedyną perspektywą
Ty bądź uprzejmy mieć wątpliwość
I zanim uznasz tych co mają ją za zbędne ogniwo
Przyjacielu, ty bądź uprzejmy mieć wątpliwość.."

marszioseeek 
noob

Wysłany: Nie 06 Lip, 2008 22:47   

nie czaicie, z tego co dziewczyna pisze to próbowała się z kimś zaziomkować, ale skumała że jej nie chcą (bo tacy są niektórzy ludzie) i postanowiła się nikomu nie nażucać, bo po co. 'Zmarnowała' 2 lata swojego życia, bo skupiła się tylko na chłopaku, postawiła na miłość, a nie na przyjaźń, bo pewnie wg niej miłość była ważniejsza. Myślała że będzie jej dobrze z chłopakiem, ale się zawiodła. Teraz jest sama, nie ma koleżanek ani przyjaciół, bo każdy żyje własnym życiem i ma ją gdzieś. Co ma zrobić? to tak jakby nie było jej przez 2 lata i jakby przez 2 lata nie utrzymywała z nikim żadnego kontaktu. W sumie to w dużej mierze jej wina, no ale z kąd miała wiedzeć że tak to się skończy. Ona olała innych, teraz inni olewają ją. Niestety tak bywa.. :/

[size=9][ [i][b]Dodano[/b]: Nie 06 Lip, 2008 22:50[/i] ][/size]
klepsiatek90 jeżeli masz taką możliwość, to wyjedź gdzieś na kolonie, albo do jakiegoś ośrodka dla młodzieży. Np ''Zielona Szkoła" :) tam na pewno poznasz nowych ludzi. Może uda Ci się odbudować wszystko od nowa. Zacząć nowy rodział życia ;)

[size=9][ [i][b]Dodano[/b]: Nie 06 Lip, 2008 22:54[/i] ][/size]
a poza tym nie dziwicie się dziewczynie że się tym przejmuje, bo to chyba normalne że każdy młody człowiek chce żeby coś ciekawego działo się w jego życiu. Chce poznawać nowych ludzi, przeżywać pierwsze miłości itp. Jak nie teraz to kiedy? w wieku średnim? czas szybko leci, a życie szybko mija.. :)
Ostatnio zmieniony przez marszioseeek Nie 06 Lip, 2008 22:55, w całości zmieniany 1 raz  

Tutuś 
początkujący

Wysłany: Czw 24 Lip, 2008 21:05   

Jak czuję się samotnie, to wychodzę z domu i łażę tam gdzie jest trochę więcej ludzi, albo idę w kimano.
Myślał tylko
O swoim zawodzie.
Zaproponowałem mu...
Pewien angaż.
Pracę nad miłością.
By kochał pracując,
By pracę kochać.

Odpowiedz do tematu