Wysłany: Sob 08 Wrz, 2007 22:17 Zagadywanie i znajomości
Hey. Od tego roku chodzę do nowej szkoły ;]
Hmm.. tylko mam mały problem... Nie wiem o czym zagadywać do ludzi, o czym z nimi rozmawiać w tej szkole. Oraz nie wiem co zrobić, by zapoznać się z innymi, na jaki temat zagadać nie znane osoby itp.
Myślę, że mogę na Was liczyć :> Ciii... ;]
W nowej szkole zawsze jest trudno zawrzec' nowe znajomości. Ale zawsze znajdzie się jakiś sposób do zagadywania ludzi. Ja na początku miałam z tym też poważny problem, ale teraz znam pół szkoły, także nie jest źle. Polecam ci, że jeśli chcesz do kogoś zagadac', zapytaj się np. o hobby tej osoby. U mnie ten gryps zawsze wypali i w ten sposób zawieram nowe znajomości
_________________ Przyjaciele są jak ciche anioły, które podnoszą nas, gdy nasze skrzydła zapomniały już latać.
Faktycznie, to zawsze jest pewnego rodzaju problem! ale zawsze jest jakiś sposób ja zaczynam zawsze najprostszą gadką o szkole, lekcjach, nauczycielach.. a dalej już samo jakoś leci ;P a najlepiej to tak spontanicznie.
Nigdy nie miałam problemów z zagadywaniem do ludzi. Podchodze i po prostu mówię to, co mi ślina na język przyniesie. Tylko nie gadaj o pogodzie, chyba, że ironizujesz;) Możesz mówić o wszystkim, ale do odpowiedniej osoby. W końcu jak będziesz z ludźmi przebywała, to zawsze jakiś temat się znajdzie.
_________________ [color=#000000]W tym cho[/color][color=#666464]robliwie zdro[/color][color=#969595]wym świecie ży[/color][color=#AAA6A6]ć jak najw[/color][color=#C6C6C6]iekszą s[/color][color=#CFCFCF]chizą...[/color]
[img]http://img383.imageshack.us/img383/6853/1501434148401879c336egp2.gif[/img]
Jakoś tak było, że zawsze ktoś do mnie zagadywał. Ja specjalnie nie szukałem towarzystwa, taką mam naturę. Trochę osób jednak poznałem, więc nie narzekam :P
_________________ [b][i]Każdego dnia się rodzę, wstając ze swego grobu
Goniąc za szczęściem gubimy własny rozum
Ciężkie powietrze nie da spokojnie spać
Żyjemy, umieramy i tak każdego dnia[/b][/i]
Ja miałem specjalną lekcję w mojej nowej szkole, tzn lekcja zapoznawcza ; ] może i u ciebie taka będzie a co do poza klasowych to samo przyjdzie mi sie tak wydaje ; ]
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum