PORTAL
                                   FORUM
                                ALBUM ZDJĘĆ
                             UŻYTKOWNICY
                          FAQ   BBCode
                       STATYSTYKI
                    DOWNLOAD

Forum Dyskusyjne

Forum Dyskusyjne na-końcu-języka.pl - Forum, obok którego nie przejdziesz obojętnie!

Szukaj • Grupy • Rejestracja • Zaloguj

Poprzedni temat :: Następny temat
Dziewczyny - mam wielki problem
Autor Wiadomość

eryki
noob

Wysłany: Pon 01 Lis, 2010 20:09   Dziewczyny - mam wielki problem

Słuchajcie... mam tak wstydliwy problem, że boję się o nim mówić komukolwiek na żywo...
Chodzi o oddech, nieświeży oddech. Jest tak mimo systematycznego mycia zębów najlepszymi pastami. Z czego to może wynikać? Czy któraś z was miała podobnie?

Jezyczek
noob

Wysłany: Czw 04 Lis, 2010 17:58   

Znalazłaś dobre miejsce na wygadanie się, bo w końcu jesteś tu anonimowa ;)

Nieświeży oddech może mieć kilka przyczyn. Może on być spowodowany problemami żołądkowymi lub problemami z jamą ustną. Najlepiej byłoby gdybyś poszła do lekarza, a on Ci da jakąś radę.

eryki
noob

Wysłany: Pon 08 Lis, 2010 09:49   

Problemy z żołądkiem? A to dlaczego? Jakoś nie sądzę... nic mnie nie boli, nie wiedzę żadnych podstaw ku temu...

Jezyczek
noob

Wysłany: Sro 10 Lis, 2010 17:30   

Nawet jeśli nic Cie nie boli to możesz być chory, choroby często się ukrywają. Jednak tak czy inaczej zalecałabym Ci udanie się do lekarza. Jeśli nie chcesz iść do normalnego specjalisty od spraw żołądkowych to chociaż udaj się do dentysty.

eryki
noob

Wysłany: Pon 15 Lis, 2010 09:05   

Chyba to będzie zdecydowanie najlepsza decyzja ;/ Może lekarz coś wymyśli. Zapiszę się na wizytę. Póki co, jeśli macie swoje własne spostrzeżenia to proszę pisać na forum.

Jezyczek
noob

Wysłany: Wto 16 Lis, 2010 11:42   

eryki to napisz koniecznie co Ci zaleci dentysta. Czekamy na relację z wizyty ;)

eryki
noob

Wysłany: Czw 18 Lis, 2010 09:44   

Byłem dziś rano i jestem już po wizycie. Dentysta nie wie z czego może wynikać mój problem. Pobrał mi coś tam z jamy ustnej i ma to być przebadane. Póki co mam sobie kupić pastę i sprawdzić czy ona może coś da. Jeśli nie, to dentysta ma szukać dalej ;/

Jezyczek
noob

Wysłany: Pon 22 Lis, 2010 20:13   

A jaka pastę Ci zalecił?

eryki
noob

Wysłany: Wto 23 Lis, 2010 09:54   

Ta pasta to Ajona, raczej nie będzie ci znana, zresztą ja też nie wiedziałem o jej istnieniu. Korzystam z niej od 3 dni. Na razie wiele powiedzieć nie mogę - po prostu czekam na jakieś konkretne i solidne efekty.

Jezyczek
noob

Wysłany: Sro 24 Lis, 2010 15:54   

Rzeczywiście, nic mi nie wiadomo na temat tej pasty. A to jest zwykła pasta, która można kupić w każdej drogerii?

eryki
noob

Wysłany: Pią 26 Lis, 2010 09:41   

Nie. Pasta jest do kupienia w aptekach, gdyż jest "specjalistyczna". Ma pomagać w takich problemach jak moje... Te zwyczajne pasty w praktyce nie są w stanie walczyć z nieświeżością oddechu.

Jezyczek
noob

Wysłany: Pon 29 Lis, 2010 10:05   

Rozumiem, tamte pasty tylko na chwilę poprawiają oddech.
A jak jest cena pasty? Pewnie jest wysoka z uwagi na to, że jest specjalistyczna?

eryki
noob

Wysłany: Wto 30 Lis, 2010 10:07   

Raczej nie przekracza 10 zł za małą tubkę. Z tym, że tą pastę stosuje się na nieco innych zasadach niż te "normalne". Tak, jak tych normalnych past musisz naładować na szczoteczkę bardzo dużo, tak tej, należy podać dosłownie kropelkę. To wystarczy by odpowiednio się pieniła.

Jezyczek
noob

Wysłany: Sro 01 Gru, 2010 11:29   

Czyli ma trochę wyższą cenę niż te zwykłe pasty. A masz już jakieś spostrzeżenia na temat używania tej pasty?

eryki
noob

Wysłany: Czw 02 Gru, 2010 09:41   

Spostrzeżenia? Trudno powiedzieć. Nic mi się nie nasuwa, ale na pewno jest inna niż wszystkie. Za kilka dni postaram się napisać coś ciekawego.

Odpowiedz do tematu