myślę że takiego wątku jeszcze na forumie nie ma a napewno każda z nas ma swoje kosmetyczne królestwo. pochwalcie się co macie w swoich kosmetyczkach, fajnie widziane foteczki
[ Dodano: Sob 07 Cze, 2008 09:50 ]
hej nie macie kosmetyczek :P chyba to nie realne ok to ja zacznę może dalej jakoś pójdzie
ja mam kosmetyczkę nie za bardzo obszerną. mam w niej najpotrzebniejsze kosmetyki do codziennego makijażu m.in.
- tusz do rzęs
- kredka do oczu
- cienie do powiem, rózne kolory, jakieś 3 zestawy
- antyperspirant dove z ogórkiem
- pęsetka
- podkład tylko latem, wiosną raczej nie stosuję
W mojej kosmetyczce mam: dezodorant i podkład.
Tyle.
_________________ [color=#000000]W tym cho[/color][color=#666464]robliwie zdro[/color][color=#969595]wym świecie ży[/color][color=#AAA6A6]ć jak najw[/color][color=#C6C6C6]iekszą s[/color][color=#CFCFCF]chizą...[/color]
[img]http://img383.imageshack.us/img383/6853/1501434148401879c336egp2.gif[/img]
Mam wszystko to co tam włożę, a ze nie używam połowy to już inna sprawa. Nie chce mi sie wyjmować wszystkiego i układać później, ale w sumie jest tam dosłownie wszystko potrzebne kobiecie...hm...i nie tylko.
_________________ [i]Był jak mgła- niewidzialny, tajemniczy.
Był jak kruchy róży kwiat - delikatny...
Był jak cichy wiatr,
Całkiem wolny lecz samotny,
Jak ocean bez dna nieszczęśliwy.
Mówił, że to nie jego świat.
Pragnął wrócić tam, gdzie się rodzi dusza.
Gdzie zostawił tą najważniejszą rzecz
Wielką przyjaźń i miłość ponad śmierć...
[/i]
w kosmetyczce? Hmm... niebieski cień do powiek, tego samego koloru kredka, tusz- którego nie używam xD, woda toaletowa i oczywiście błyszczyk- brązowy, pilniczek i nożyczki. Od czasu do czasu znajdzie się tam jakiś lakier i zmywacz do paznokci i oczywiście lusterko xD. To wszystko
_________________ Przyjaciele są jak ciche anioły, które podnoszą nas, gdy nasze skrzydła zapomniały już latać.
hmm... zależy w której kosmetyczce ; P
na wycieczki zawsze biorę dwie, jedną z tymi wszystkimi szamponami, odżywkami, peelingami, żelami itp.
drugą z kosmetykami do makijażu. W niej zawsze mam dwie kredki do oczu: jedną czarną, jedną brązową, tusz do rzęs, zalotkę, pęsetkę, błyszczyk, lusterko, podkład, puder, korektor, pędzelek do pudru, płyn do demakijażu na wypadek gdybym sie poryczała, płatki kosmetyczne lub chusteczki, pilnik, krem, próbka z jakimś zapachem, lakier do paznokci i zmywacz, antyperspirant.
Do szkoły nie biorę z wymienionych zalotki, pęsetki, podkładu, tuszu do rzęs, lakieru i zmywacza (chociaż kiedyś malowałam paznokcie na matmie ; D ).
_________________ "Nie kocham jeszcze, a ranki już moje
O snach mych dziwnie wstają zadumane,
Już chodzą za mną jakieś niepokoje,
Już czegoś pragnę i czegoś się boję
W noce niespane..
I już na ustach noszę ślad płomienia
Jego imienia."
; o
i po co Ci to wszystko?^^'
Jejku, ja rzęsy maluję raz na ruski rok, nawet na imprezy mi się ich malować nie chce. Paznokci nie maluję, oczu kredkami i cieniami też nie. Korektora nie używam. Zalotki i pęsetki też nie. Jedyne, co zawsze mam przy sobie, to błyszczyk i lusterko. Nie noszę ze sobą kosmetyczki nigdzie, to bez sensu. [chociaż pilniczek i obcinasz zawsze mam w torbie].
o.
_________________ [color=#000000]W tym cho[/color][color=#666464]robliwie zdro[/color][color=#969595]wym świecie ży[/color][color=#AAA6A6]ć jak najw[/color][color=#C6C6C6]iekszą s[/color][color=#CFCFCF]chizą...[/color]
[img]http://img383.imageshack.us/img383/6853/1501434148401879c336egp2.gif[/img]
[quote]Jejku, ja rzęsy maluję raz na ruski rok,[/quote]
bo masz ciemne rzęsy.
[quote="Księżniczka"]Korektora nie używam.[/quote]
jest niezbędny w przypadku wyprysków ; P.
[quote="Księżniczka"]pęsetki też nie.[/quote]
widocznie lubisz mieć krzaczaste brwi :>.
[quote="Księżniczka"]Paznokci nie maluję[/quote]
a ja zawsze mam je pomalowane, jasnym kolorem albo odżywką, bardzo lubię też frencza.
Ciemniejsze kolory rzadko wybieram, nie są praktyczne.
W noce niespane..
Jego imienia."
Ja nie noszę kosmetyczki nigdzie;). Jedynie jak Księżniczka lusterko, błyszczyk, pilniczek w torebce, czasem tuż do rzęs, lakier i zmywacz jeśli nie zdarzę zrobić tego w domu, ale to rzadko. Pudru, podkładu, korektora nie używam, bo i po co? Pęsetka jest mi potrzebna jedynie w domu, wiec nie ma potrzeby mieć jej zawsze przy sobie, a i tak zamiast w kosmetyczce leży w szafce w łazience (:.
Był jak cichy wiatr,
[/i]
90 procent kupilam bo mnie sie sposobalo i nie uzywam wogole:)
czyli w kosmetyczce mam tak:
- serum na zniszczone koncowki
- serum na puszace sie wlosy
- pasta do prostowania
- tusz do rzes (mam ich 4 aktulanie z loreala, MaxFacktora, paloma chyba, i rimmel)
- błyszczyk (mam ich coś koło 8-9????)
- szminki(tego tez mam troche i ich malo kiedy uzywam)
- doklady mam ich 3 i tez nie uzywam z loreala manhatanu i maybelline tez ich raczej nie uzywam :P
- korektory mam 2 z manhatanu i z avonu leza prawie nowe
- puder brazujcy w kuleczkach z avonu jeszcze jaka inna nieznana firma plus jeszcze bronzer w musie z maybelline
- roz do policzkow z loreala jeden, a drugi z manhatanu, trzeci- paloma.
- kredka do oczu z miss sporty czarna i srebna z manhatanu- nie uzywam
- cienie do oczu mam z 10 okolo kolorow glownie inglot i manhatan - tez nie uzywam prawie wogole
-lakierow do paznokci to mam jakies 30 (kolekcja lubie malowac paznokcie) rozne firmy) dochodza odzywki, utwardzacze, oliwka do skorek, pilniczki, blok polerski ozdoby typu naklejki 3 d...;)
omijam kosmetyki pielegnacyjne;)
wiecej grzechow nie pamietam....
ogolnie cala ogromna toaletke mam kosmetykow ktore kupuje bo lubie ale potem nie uzywam na coo sie moj facet wkurza :P
_________________ Quot homines, tot sententiae
Ostatnio zmieniony przez dziabot Nie 08 Cze, 2008 20:20, w całości zmieniany 1 raz
[quote="gosi"]wklejajcie fotki, będzie kolorowo [/quote]
a niech będzie kolorowo ; )
[img]http://images28.fotosik.pl/227/554762774d63a78bmed.jpg[/img]
na fotce mam ogólnie kosmetyki, których używam i które lubię.
Zapomniałam o błyszczykach i mojej ulubionej oliwce z johnsons.
Nie dawałam kremów, reszty lakierów, wszystkich tuszy i podkładów, bo nie zmieściłyby mi sie ; D.
W noce niespane..
Jego imienia."
[b]Malinka[/b], to widzę, ze mamy takie same perfumy z c-thru, lakier i antyperspirant;p.
Zastanawiam sie po co Ci aż tyle?;p
Był jak cichy wiatr,
[/i]
no to jest kolejna fotka
Malinka niezła kolekcja
[b]Butterfly[/b] jak ktos nie ma kosmetyczki a stosuje torebkę jako kosmetyczka to dawajcie zdjęcia torebek
[quote="Malinka"]Malinka, to widzę, ze mamy takie same perfumy z c-thru, lakier i antyperspirant;p. [/quote]
a ja widzę że mam taki sam podkład jak [b]gosi[/b] .
[quote="butterfly"]Zastanawiam sie po co Ci aż tyle?;p[/quote]
sama sie nad tym zastanawiam ; P
z tych rzeczy nie używam tylko cieni do powiek i srebrnej kredki z miss sporty.
Cieszcie sie, że nie dałam wszystkiego .
W noce niespane..
Jego imienia."
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum