Wysłany: Nie 29 Lip, 2007 15:02 Kto kocha mocniej? :)
Temat lekko filozoficzny pół żartem pół serio do własnych przemyśleń.
Otóż niedawno gadałam z takim facetem i powiedział, że kobiety kochają bardziej niż mężczyźni... że miłość kobiety to jak sześciopasmowa autostrada w porównaniu do wąskiej leśnej ścieżynki miłości mężczyzn.
Zgadzacie się z tym?
Kobiety? Mężczyźni?
Czy miłość można posegregować wedle płci?
Czy są jakieś wyznaczniki kochania bardziej lub mniej?
Czy to, że kobietom łatwiej jest pokazywać swoją uczuciowość oznacza, że mężczyźni kochają mniej?
Czy po prostu nie stać ich na tak wielkie emocje jak kobiety?
_________________ [color=#800080] Dla świata możesz być nikim,
ale dla kogoś całym światem.[/color]
Wysłany: Nie 29 Lip, 2007 15:19 Re: Kto kocha mocniej? :)
Fallen Angel napisał/a:
Czy miłość można posegregować wedle płci?
Nie sądzę, każdy jest inny- może się znalexc facet ktory jest nadzwyczaj uczuciowy badz kobieta- lodowa twierdza.
Fallen Angel napisał/a:
Czy są jakieś wyznaczniki kochania bardziej lub mniej?
Do głowy przychodzi mi jedynie mówienie o uczuciach, ale czy można to nazwac wyznacznikiem milosci...? Hmm w sumie ktos może np. kochac bardzo a uznac okaazywanie i mowienie o uczuciach za niepotrzebne. Nie wiem.
Fallen Angel napisał/a:
Czy to, że kobietom łatwiej jest pokazywać swoją uczuciowość oznacza, że mężczyźni kochają mniej?
Kobietom z tego powodu jest o wiele łatwiej w związku. Mężczyźni muszą trzymac fason-jak to wczoraj napisał mój kumpel... Czy mezczyzni kochaja mniej? Chyba nie...
Fallen Angel napisał/a:
Czy po prostu nie stać ich na tak wielkie emocje jak kobiety?
Właśnie, nie wiem czemu, ale oni rzadziej okazują uczucia, szkoda, rzadko o nich mówią, tez szkoda.
Ale mysle, ze jak juz ufaja dziewczynie to sa bardzeiej skłonni do mówienia o nich...
Mężczyźni i kobiety kochają inaczej. W jaki sposób niby zmierzyć kto kocha mocniej? Ja na przykład mogę uważać, że ja, facet. A czy mam rację? Nie wiem.
_________________ [b][i]Każdego dnia się rodzę, wstając ze swego grobu
Goniąc za szczęściem gubimy własny rozum
Ciężkie powietrze nie da spokojnie spać
Żyjemy, umieramy i tak każdego dnia[/b][/i]
Sądze że to nie kwesta płci. Chociasz po zwoich odczuciech sdądze troche że kobiety mogą mocniej kochać. Bo meszczyźni to kochają kobiety głuwnie fizycznie. A kobiety (zazwyczaj) patrzą wewnętżnie na faceta
Bo meszczyźni to kochają kobiety głuwnie fizycznie. A kobiety (zazwyczaj) patrzą wewnętżnie na faceta
Dawno nie słyszałem większej bzdury. Nawet nie będę uzasadniał, bo to niekonieczne.
Bo meszczyźni to kochają kobiety głuwnie fizycznie. A kobiety (zazwyczaj) patrzą wewnętżnie na faceta
Dawno nie słyszałem większej bzdury. Nawet nie będę uzasadniał, bo to niekonieczne.
dokładnie... :/
Nie zgodze sie ze mężczyźni kochają mniej... Z własnego doświadczenia wiem, że facet potrafi kochać dziewczyne jak nic innego na świecie... i zrobiłby dla niej wszystko... jesli nie, to nie jest to miłość tylko zauroczenie...
z drugiej strony nie wiem czemu mówicie że mężczyźni nie okazują uczuć?? nie wiem moze ja jestem jakis odmieniec ale gdybym mógł to tę ukochaną tuliłbym i całował cały dzień... ciągle mówiłbym jej że ją kocham i robiłbym wszystko aby ona wiedziała jak mi na niej zależy...
Ostatnio zmieniony przez Setritus Pon 30 Lip, 2007 01:40, w całości zmieniany 1 raz
tuliłbym i całował cały dzień... ciągle mówiłbym jej że ją kocham i robiłbym wszystko aby ona wiedziała jak mi na niej zależy...
chyba bym tego nie zniosła.. jjestem dosyc uczuciowa osoba i lubie okazywac miłosc.. ale nie cały dzien! ło ludzie! ilez mozna mowic komus , ze się kocha? co 10-15-20 min? To strasznie męczące,,poza tym słowo "kocham Cie" wypowiadane nie za czesto zyskuje na wartości.
Czy kobieta kocha mocniej? Nie sądze.Owszem, mozliwe ze płec piękna jest bardziej uczuciowa i sentymentalna, ale meżczyzna takze potrafi kochac i to okazywać.Nie koniecznie słowami.Czyny też sa wazne.To co robi, jak się zachowuje... Miłość mozna okazywac tez w inny sposob nie tylko tym, ze kupi mi kwiaty, pocałuje czy przytuli lub powie Kocham Cie Dziubeczku"
Miłość to wszystko co łączy dwie osoby i okazywanie jej istnieje na wiele sposobów.
_________________ NOWE,PIEKNE,CUDOWNE FORUM VETO
[b][color=orange]Na forum zawsze się znajdzie jakiś smutny fajfus, który będzie mówił co trzeba
robić i jak trzeba żyć, bo akurat wstał lewą nogą albo zaczepił chu...em o
sprężynę w materacu.[/color][/b]
Kobietom łatwiej jest się zakochać,szybciej i mocniej się angazują emocjonalnie w związek."Patrzą uczuciami" a mężczyźni doznaniami.Znam mężczyzn, którzy nie znają uczucia miłości i chcieliby zobaczyć jak to jest.Dla mężczyzn żeby uprawiać sex nie jest ważne czy kochają kobietę, czy nie.Ważne, że ona chce i on.Facetom ciężko też mówić o uczuciach, wyrażać je.Po prostu kochają inaczej. :roll:
Kobietom łatwiej jest się zakochać,szybciej i mocniej się angazują emocjonalnie w związek."Patrzą uczuciami" a mężczyźni doznaniami.Znam mężczyzn, którzy nie znają uczucia miłości i chcieliby zobaczyć jak to jest.Dla mężczyzn żeby uprawiać sex nie jest ważne czy kochają kobietę, czy nie.Ważne, że ona chce i on.Facetom ciężko też mówić o uczuciach, wyrażać je.Po prostu kochają inaczej. :roll:
Nie każdy chłopak taki jest, poznałam takiego... On napewno nie chciał by uprawiać seksu z osobą, której nie kocha. I potrafi mówić o uczuciach.
To naprawde jest zależne jedynie od charakteru ;-) ;-P
Myśle, że i kobieta i mężczyzna potrafia mocno kochać.. i nie podziału kto bardziej kto mniej.. ale uważam, że w czasie rozstania kobietom jest ciężej bo podchodzą do tego bardziej emocjonalnie, co nie znaczy, że u facetów tak nie jest.. po prostu myśle, że łatwiej sie z tym godza..
ale uważam, że w czasie rozstania kobietom jest ciężej bo podchodzą do tego bardziej emocjonalnie
Nie zgadzam się z tym. Tak naprawdę nie wiesz co w środku czuje taki facet, mimo że może nie okazuje pewnych rzeczy.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum