Ja w ogóle nie uznaje czegoś takiego jak "chodzenie" ze sobą... :/ no i "zrywanie" ze sobą. Takie teksty to mogą puszczać dzieci w podstawówce czy przedszkolu, to raczej ten poziom. Moim zdaniem albo dwie osoby się kochają i są razem albo nie i już. A więc idąc dalej tym tokiem myślenia skoro już dojrzale patrzymy na związek osoba która chce zostawić tę drugą powinna z nią porozmawiać wytłumaczyć jej o co chodzi. Przecież była z tą drugą jakiś czas i jest jej to winna... Wiele jednak osób pisze to w esemesie i kończy temat, moim zdaniem jest to żałosne i po prostu niedojrzałe..
zrywanie przez esa, gadu.
z kąd ja to znam.
chyba sama bym tak postąpiła. nie wiem czy stan emocjonalny i dojrzałość pozwalają na szczerą rozmowę. wiem, że to dziecinne, ale jakoś łatwiej nie widzieć czyiś uczuć i siedziem wgniecona w krzesło z oślim wzrokiem w ekran. ygh.
_________________ masz coś? ja uskuteczniam podróże jak paszport.
[quote="rubinowaa"]z kąd[/quote]
skąd.
[quote="rubinowaa"]wiem, że to dziecinne, ale jakoś łatwiej nie widzieć czyiś uczuć i siedziem wgniecona w krzesło z oślim wzrokiem w ekran[/quote]
I to jest właśnie ucieczka od odpowiedzialności z podjętej kiedyś decyzji.
Skoro miało się odwagę z kimś być, trzeba mu ten ostatni raz spojrzeć w oczy i wytłumaczyć wszystko. W innym przypadku, zerwanie przez smsa, gg, świadczy o tym, ze do związku nie dorośliśmy.
_________________ [i]Był jak mgła- niewidzialny, tajemniczy.
Był jak kruchy róży kwiat - delikatny...
Był jak cichy wiatr,
Całkiem wolny lecz samotny,
Jak ocean bez dna nieszczęśliwy.
Mówił, że to nie jego świat.
Pragnął wrócić tam, gdzie się rodzi dusza.
Gdzie zostawił tą najważniejszą rzecz
Wielką przyjaźń i miłość ponad śmierć...
[/i]
Ta, zawsze miałam z tym problem.
Tak jak z 'nie' odzielnie czy razem.
[quote="butterfly"]
I to jest właśnie ucieczka od odpowiedzialności z podjętej kiedyś decyzji.
Skoro miało się odwagę z kimś być, trzeba mu ten ostatni raz spojrzeć w oczy i wytłumaczyć wszystko. W innym przypadku, zerwanie przez smsa, gg, świadczy o tym, ze do związku nie dorośliśmy[/quote]
Mów mi jeszcze. Nie tak łatwo walczyć z emocjami i uczuciami, zazwyczaj u mnie sprzecznymi. Mam to do siebie, że w jednej chwili chcę, w drugiej się poddaje, patrząc na wszystko w negatywie. Niedojrzałość do związku? Być może. Jednak tkwić w takim stanie nie przestanę z dnia na dzień.
_________________ masz coś? ja uskuteczniam podróże jak paszport.
ja i mój lolo.
Ostatnio zmieniony przez rubinowaa Czw 12 Cze, 2008 22:06, w całości zmieniany 1 raz
ze mna kiedys zerwal chlopak przez gg. jak mielismy po 13 lat. ale ja i tak bylam lepsza bo ja przez gg powiedzialam mu ze go kocham :P hahah dzis sobie czegos takiego nie wyobrazam. D
jak dla mnie idiotyzm
skoro się z kimś było i nam na tym kimś zależało- albo wiemy, że tamtej osobie zależało - to po prostu wypadało by to załatwić jak dorosli ludzie
Jeśli się kogoś nie szanuje to można zrobić to na każdy sposób, a to czy jest łatwo czy nie, nie ma większego znaczenia. Osobiście nikt mnie tak nigdy nie potraktował, a ni ja nie zamierzam Zawsze kończyło się ciepło.
Zrywanie przez SMS, GG, maila... Jest to dziecinne. I myślę, że to przejaw braku szacunku do drogiej osoby...
_________________ ... That I love you
I have loved you all along
And I miss you
Been far away for far too long
I keep dreaming you’ll be with me
and you’ll never go
Stop breathing if
I don’t see you anymore...
Ja powiem tak.
Jeśli ktoś nie mam innej możliwości, gdy osoby są od siebie kilkaset kilometrów, utrzymują przez pewien czas tylko kontakt elektroniczny to i zerwanie musi takie być, więc tu raczej z dziecinadą jest mało wspólnego, ale to nvm.
Ja przekonałam się na własnej skórze, że zerwać łatwo można, gdy się z kimś rozmawia przez tel np + nie widziało się tej osoby stosunkowo dawno, jednak, gdy ma miejsce spotkanie, patrzy się sobie w oczy, to już całkiem inna kwestia i nie ma takiej łatwości, jaka była przy nieobecności tej drugiej osoby.
_________________ [color=#C7B59D]Gdy nadwrażliwość jest jak[/color] [b][color=#825341]bilet [/color][/b][color=#C7B59D]w jedną stronę stąd.[/color]
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum