PORTAL
                                   FORUM
                                ALBUM ZDJÊÆ
                             U¯YTKOWNICY
                          FAQ   BBCode
                       STATYSTYKI
                    DOWNLOAD

Forum Dyskusyjne

Forum Dyskusyjne na-koñcu-jêzyka.pl - Forum, obok którego nie przejdziesz obojêtnie!

Szukaj • Grupy • Rejestracja • Zaloguj

Poprzedni temat :: Nastêpny temat
Przesuniêty przez: Ksiê¿niczka
Pi± 01 Sie, 2008 02:48
zwi±zek a wykszta³cenie
Autor Wiadomo¶æ

Ksiê¿niczka 
patafian

Sk±d: wzi±æ na Beczkê?

Wys³any: Pon 04 Lut, 2008 21:26   zwi±zek a wykszta³cenie

przywi±zujecie do tego wagê?
jest to dla was istotne?
czy raczej macie gdzie¶, czym zajmuje siê wasz partner?
co my¶licie o parach, gdzie kobieta jest wysokiej ranki urzêdniczk±, a mê¿czyzna jest np. bezrobotny, czy jest zwyczajnym robotnikiem? Albo na odwrót?:)
[color=#000000]W tym cho[/color][color=#666464]robliwie zdro[/color][color=#969595]wym ¶wiecie ¿y[/color][color=#AAA6A6]æ jak najw[/color][color=#C6C6C6]ieksz± s[/color][color=#CFCFCF]chiz±...[/color]
[img]http://img383.imageshack.us/img383/6853/1501434148401879c336egp2.gif[/img]

Emerald 
te¶ciowa
¶wiate³ko. ha!

Sk±d: ze wsz±d :)

Wys³any: Pon 04 Lut, 2008 21:49   

Mo¿e mniej przywi±zuje wagê do wykszta³cenia, jak samej inteligencji.
M±dro¶ci. Nie mog³abym mieæ g³upszego od siebie faceta. Nie wytrzyma³abym z nim.
Wkurwia³ by mnie strasznie.
Bardzo mi imponuje, kiedy mój facet na ka¿dy temat ma co¶ m±drego do powiedzenia.
Kiedy moge z nim podyskutowaæ, posprzeczaæ siê.
Kiedy siê ci±gle czego¶ od niego ucze.
W sumie to mê¿czyzna powinien byæ tym, który decyduje o wszystkim, planuje, organizuje.
Zawsze powierzam to facetowi.
Dlatego te¿ nie potrafi³abym zwi±zaæ siê z g³upkiem :P
[color=#359E99][b]Bo dam Ci
Przewodnik po chmurach
Ze wszystkich
Dok³adny - najbardziej
I je¶li kiedy¶ zapragniesz
To w chmurach
Z pewno¶ci±
Mnie znajdziesz.[/b][/color]

[img]http://imagegen.las...venya.gif[/img]

[color=black][b]*:[/b][/color] [color=red][b]M[/b][/color]
Ostatnio zmieniony przez Emerald Pon 04 Lut, 2008 21:51, w ca³o¶ci zmieniany 1 raz  

Ananasek 
Mamu¶ka ^^

Sk±d: tylko zapragnê...

Wys³any: Pon 04 Lut, 2008 21:55   

Wyksztalcenie nie jest wazne.Ludzie o zawodowym wyksztalceniu czasami sa bardzo m±drymi i oczytanymi ludzmi.
Nie moge miec faceta, z ktorym nie bede miala o czym rozmawiac, musze wiedziec, ze nie tylko porozmawiam z nimj o tym co bedziemy robili w wekeend np.ale tezo czyms powazniejszym, czego nie da sie zalatwic jednym, czy dwoma slowami.
Jak spotykam faceta, ktory jest po prostu ''tepy'' /a tacy bywaj±/ to zwijam sie gdzie pieprz rosnie.
sprê¿ynê w materacu.[/color][/b]

rockwomenka 
technik

Sk±d: okolice W-wy

Wys³any: Wto 05 Lut, 2008 09:00   

mój przysz³y facet nie musi byæ jakim¶ doktorem czy profesorem....wa¿ne, ¿eby mia³ troche oleju w g³owiê. Muszê te¿ mieæ z nim o czym pogadaæ, nie tylko o dupie maryni (za przeproszeniem :D )
"Nastolatek jest biedny w naszym systemie kultury. Ma milczeæ i wybaczaæ. Pó¼niej wchodzi w doros³o¶æ albo spokojnie przewarto¶ciowuj±c swój ¶wiat albo bij±c g³ow± w mur, by przetrzymaæ samego siebie."

Barbara Rosiek

klepsiatek90 
noob

Wys³any: Wto 05 Lut, 2008 13:46   

mi³o¶c jest ¶lepa i nie wybiera tak jak chcemy my...
ja jestem chyba taka troche romantyczna dusza ktora ma zafa³szowany poglad na rzeczywisto¶ ale wedlug mnie dla milosci nie ma granic...
jedyne granice to te ktore sami sobie stwarzamy...
Poza tym jak bym byla w takim zwiazku z biedniejszym facetem jak rodzina naciskala by na mnie i wywierala presje to wzielabym i uciekla z nim z milosci na koneic swiata za kase moich starych :D :D :D

korba
pocz±tkuj±cy

Wys³any: Wto 05 Lut, 2008 13:56   

[quote="~bia³a~"]W sumie to mê¿czyzna powinien byæ tym, który decyduje o wszystkim, planuje, organizuje. [/quote]

z tym sie nie zgodzê...ale facet jednak nie mo¿e byæ kompletnym têpakiem. na pocz±tku wydaje siê to ma³o istotne jednak pó¼niej te ró¿nice staj± siê coraz bardziej dokuczliwe...mia³am tak± sytuacjê :/

lavina 
katarynka
By³o/ minê³o

Sk±d: Ty w moim sercu?

Wys³any: Wto 05 Lut, 2008 16:17   

Ja osobi¶cie nie przywi±zujê wagi do tego, czym zajmuje siê mój partner. U mnie wa¿ny jest charakter partnera i jego poziom IQ. Jak kto¶ wy¿ej powiedzia³: nie mog³abym mieæ faceta który by³by mniej inteligentny ode mnie

Emerald 
te¶ciowa
¶wiate³ko. ha!

Wys³any: Sro 06 Lut, 2008 10:25   

[quote]~bia³a~ napisa³/a
W sumie to mê¿czyzna powinien byæ tym, który decyduje o wszystkim, planuje, organizuje.

z tym sie nie zgodzê..[/quote]

Dlaczego?
Chocia¿ w sumie, to pewnie zale¿y od cz³owieka.
Jak dla mnie istnieje podzia³. I w zwi±zku o wiêkszo¶ci spraw powinien decydowaæ facet, który z natury jest lepszym dyplomatom, my¶li bardziej racjonalnie od kobiety. I ja siê w to nie wtr±cam, skoro to jest mój facet, to raczej nie zrobi tego tak, ¿eby mnie by³o ¼le.
S± sprawy do których ja siê nie mieszam i ju¿.
Ale to dzia³a te¿ w odwrotn± strone.
Przewodnik po chmurach
Ze wszystkich
Dok³adny - najbardziej
To w chmurach
Z pewno¶ci±

korba
pocz±tkuj±cy

Wys³any: Sro 06 Lut, 2008 11:31   

[quote="~bia³a~"][quote]~bia³a~ napisa³/a

z tym sie nie zgodzê..[/quote]

Dlaczego?
.[/quote]

bo chcia³abym wspólnie podejmowaæ decyzje zwi±zane z nami...ale je¶li chodzi o planowanie jakie¶ niespodzianki to owszem wtedy mogê siê nie wtr±caæ ^^D ^^D ^^D
Ostatnio zmieniony przez korba Sro 06 Lut, 2008 11:32, w ca³o¶ci zmieniany 1 raz  

Ananasek 
Mamu¶ka ^^

Sk±d: tylko zapragnê...

Wys³any: Sro 06 Lut, 2008 11:33   

[quote="~bia³a~"]W sumie to mê¿czyzna powinien byæ tym, który decyduje o wszystkim, planuje, organizuje.[/quote]
No co ty, zalezy od ludzia to!! : D
Ja jestem z natury domin± , i lubie miec we wszystkim ostatnie zdanie, decydowac itd.Oczywiscie nie zawsze.Ale czesto.
[quote="~bia³a~"]I w zwi±zku o wiêkszo¶ci spraw powinien decydowaæ facet, który z natury jest lepszym dyplomatom, my¶li bardziej racjonalnie od kobiety[/quote]
eee... takie gadanie, na to nie ma reguly.
Pza tym , nie uwazam, ze facet mysli racjonalniej od kobiety, wrecz przeciwnie.
Sa takie sytuacje , kiedy mezczyzna nie wie co zrobic, wtedy kobieta musi wziac sprawy w swoje rêce.
sprê¿ynê w materacu.[/color][/b]

Emerald 
te¶ciowa
¶wiate³ko. ha!

Wys³any: Sro 06 Lut, 2008 11:41   

[quote="Ananasek"]Sa takie sytuacje , kiedy mezczyzna nie wie co zrobic, wtedy kobieta musi wziac sprawy w swoje rêce.[/quote]

A ja w³a¶nie nie jestem tak± kobiet±. Kiedy pojawi± siê jakie¶ problemy, ja od razu panikuje, becze, nie umiem sama sobie poradziæ. Generalnie je¶li chodzi o dokonywanie wyborów, to te¿ siê nie nadaje. Wole takie sprawy powierzyæ mê¿czy¼nie, niech on tam sobie decyduje jak chce.
Dlatego te¿ w³a¶nie bardzo przeszkadza mi, kiedy facet nie my¶li.
Przewodnik po chmurach
Ze wszystkich
Dok³adny - najbardziej
To w chmurach
Z pewno¶ci±

lavina 
katarynka
By³o/ minê³o

Sk±d: Ty w moim sercu?

Wys³any: Sro 06 Lut, 2008 15:21   

uhum czasami to sprawdza siê powiedzenie, ¿e w polskim domu to mê¿czyzna jest g³ow± rodziny a kobieta szyj±, która t± g³ow± krêci? :lol:

dziabot 
rekrut

Wys³any: Sro 06 Lut, 2008 15:55   

[quote="rockwomenka"]mój przysz³y facet nie musi byæ jakim¶ doktorem czy profesorem....wa¿ne[/quote]

no no jakie wymagania..
przy pierwszej randke kazesz mu przynies swiadectwo ukonczenia doktoratu???

aaa ps..... tytul profesora rzadko dostaje sie w mlodym wieku :P (bo doktorat w dobrym wypadku okolo 30stki) :P
to bedziesz czekac do 50tki :P?

nie oceniam ludzi po wykstalceniu..
to zadne swiadectwo wiedzy..
jest wiele ludzi ktory nie maja slicznego mgr przed nazwiskiem a sa madrzy..:_ i inteligencji
a znam wiele absolwentow uczelni wyzszych co sa...niezbyt blyskotliwi delikatnie mowiac :P

Ksiê¿niczka 
patafian

Sk±d: wzi±æ na Beczkê?

Wys³any: Sro 06 Lut, 2008 16:05   

[quote="dziabot"]rockwomenka napisa³/a
mój przysz³y facet nie musi byæ jakim¶ doktorem czy profesorem....wa¿ne

no no jakie wymagania..
przy pierwszej randke kazesz mu przynies swiadectwo ukonczenia doktoratu??? [/quote]
Czytaj dok³adnie;) Napisa³a, ¿e [b]nie[/b] musi byæ doktorem czy profesorem : )

Ró¿ni s± ludzie.
Ja my¶lê, ¿e tu chodzi o to, by z partnerem siê dobrze dogadywaæ i byæ w miarê na tym samym poziomie z iq;p
Poza tym, niewa¿ne co partner robi i jakie ma wykszta³cenie, tylko ogólnie chodzi o to, jaki jest i czy mi jest z nim dobrze;)
[color=#000000]W tym cho[/color][color=#666464]robliwie zdro[/color][color=#969595]wym ¶wiecie ¿y[/color][color=#AAA6A6]æ jak najw[/color][color=#C6C6C6]ieksz± s[/color][color=#CFCFCF]chiz±...[/color]
[img]http://img383.imageshack.us/img383/6853/1501434148401879c336egp2.gif[/img]

dziabot 
rekrut

Wys³any: Sro 06 Lut, 2008 19:36   

[quote="Ksiê¿niczka"]Czytaj dok³adnie;) Napisa³a, ¿e nie musi byæ doktorem czy profesorem : ) [/quote]
oj przepraszam...przelecialamvtylko po tekscie ivzle zrozumialam...
przyznaje moj blad;)

Wy¶wietl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów
Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach
Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów
Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów
Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach
Nie mo¿esz za³±czaæ plików na tym forum
Nie mo¿esz ¶ci±gaæ za³±czników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku