[quote]lol wprowadzajcie dalej taką mnogość pojęć i usprawiedliwień to wyjdzie, że ja też jestem prawiczkiem jeszcze. [/quote]
No dokładnie.
Dziewica, to dziewczyna, która nie uprawiała stosunku seksualnego. Żadnego stosunku, ani klasycznego seksu, ani oralnego, ani analnego, ani hiszpańskiego, ani też masturbacji. Dla mnie czystość, a dziewictwo to jedno i to samo. Swoją drogą błona dziewicza, bo to akurat jest najmniej ważne.
_________________ [color=#C7B59D]Gdy nadwrażliwość jest jak[/color] [b][color=#825341]bilet [/color][/b][color=#C7B59D]w jedną stronę stąd.[/color]
Nie żartuj :P Masturbacja nie ma nic do tego. Co do reszty "rodzajów" stosunku to się zgadzam.
_________________ [b][i]Każdego dnia się rodzę, wstając ze swego grobu
Goniąc za szczęściem gubimy własny rozum
Ciężkie powietrze nie da spokojnie spać
Żyjemy, umieramy i tak każdego dnia[/b][/i]
[quote="poem sometimes"]Masturbacja nie ma nic do tego[/quote]
Dokładnie. Gdyby tak się zastanowić to wyszłoby na to, że nikt nie jest ani dziewicą ani prawiczkiem, bo dziecko w wieku paru lat zaczyna 'badać' swoje ciało i dopiero później zauważa, że to co robi jest przyjemne.
_________________ [i]Był jak mgła- niewidzialny, tajemniczy.
Był jak kruchy róży kwiat - delikatny...
Był jak cichy wiatr,
Całkiem wolny lecz samotny,
Jak ocean bez dna nieszczęśliwy.
Mówił, że to nie jego świat.
Pragnął wrócić tam, gdzie się rodzi dusza.
Gdzie zostawił tą najważniejszą rzecz
Wielką przyjaźń i miłość ponad śmierć...
[/i]
[quote="poem sometimes"]Nie żartuj :P Masturbacja nie ma nic do tego. Co do reszty "rodzajów" stosunku to się zgadzam.[/quote]
Ale przecież masturbacja to też seks tylko z samym sobą.
_________________ [color=#C7B59D]Gdy nadwrażliwość jest jak[/color] [b][color=#825341]bilet [/color][/b][color=#C7B59D]w jedną stronę stąd.[/color]
[quote="Cropcka"]Ale przecież masturbacja to też seks tylko z samym sobą.[/quote]
Ok, sex z samym sobą. A dziewictwo to brak kontaktów seksualnych z innymi osobami.
_________________ [i]Był jak mgła- niewidzialny, tajemniczy.
Był jak kruchy róży kwiat - delikatny...
Był jak cichy wiatr,
Całkiem wolny lecz samotny,
Jak ocean bez dna nieszczęśliwy.
Mówił, że to nie jego świat.
Pragnął wrócić tam, gdzie się rodzi dusza.
Gdzie zostawił tą najważniejszą rzecz
Wielką przyjaźń i miłość ponad śmierć...
[/i]
[quote]Ale przecież masturbacja to też seks tylko z samym sobą.[/quote]
Seks? :lol2:
No przepraszam bardzo, ale dla mnie seks jest tylko wtedy gdy sie oddaje cała drugiemu człowiekowi.
_________________ "Nie kocham jeszcze, a ranki już moje
O snach mych dziwnie wstają zadumane,
Już chodzą za mną jakieś niepokoje,
Już czegoś pragnę i czegoś się boję
W noce niespane..
I już na ustach noszę ślad płomienia
Jego imienia."
Co, ja się mam dupczyć na prawo i lewo z każdym, bo tak jest fajnie, a potem, jak zachce mi się tej prawdziwej miłości, to koniecznie musi być prawiczkiem?
Bez sensu.
A kto mowi o dupczeniu sie (śmieszne slowo) na prawo i lewo ? Nie rozumiem, jestes normalną kobieta, ktora uprawia sex ze swoimi facetami, z ktorymi sie spotyka, no np.
W pewnym momencie jestes sama i poznajesz faceta, ktory nigdy nie uprawial sexu, i co ? Nie bedziesz z nim, bo nie masz takiego prawa ? Bo Ty jestes bardziej doswiadczona od niego ?
Wez sobie przyklad pewnej pary , chociazby z tego forum.
Nie ma na to reguly, i bez se3nsu jest mowic, ze nikt , kto uprawial sex nie ma prawa byc z kimś, kto tego nie robil- bo to dopiero jest bez sensu Księżniczko.
Malinka napisał/a:
No przepraszam bardzo, ale dla mnie seks jest tylko wtedy gdy sie oddaje cała drugiemu człowiekowi.
Wiec co to jest masturbacja?
To rownież rodzaj sexu.
_________________ NOWE,PIEKNE,CUDOWNE FORUM VETO
[b][color=orange]Na forum zawsze się znajdzie jakiś smutny fajfus, który będzie mówił co trzeba
robić i jak trzeba żyć, bo akurat wstał lewą nogą albo zaczepił chu...em o
sprężynę w materacu.[/color][/b]
[quote="Ananasek"]A kto mowi o dupczeniu sie (śmieszne slowo) na prawo i lewo ? Nie rozumiem, jestes normalną kobieta, ktora uprawia sex ze swoimi facetami, z ktorymi sie spotyka, no np.
W pewnym momencie jestes sama i poznajesz faceta, ktory nigdy nie uprawial sexu, i co ? Nie bedziesz z nim, bo nie masz takiego prawa ? Bo Ty jestes bardziej doswiadczona od niego ?
Wez sobie przyklad pewnej pary , chociazby z tego forum.
Nie ma na to reguly, i bez se3nsu jest mowic, ze nikt , kto uprawial sex nie ma prawa byc z kimś, kto tego nie robil- bo to dopiero jest bez sensu Księżniczko. [/quote]
Ananasku, Ty mnie nie zrozumiałaś:)
Ja pisałam o tym, że takie pary mogą istnieć i, oczywiście jeśli obie tego chcą, to mogą ze sobą być.
Chodziło mi tylko o to, że osoba, która miała już partnerów seksualnych w swoim życiu nie może [b]wymagać[/b] od partnera życiowego, żeby był prawiczkiem:) Bo jeśli ona nie jest dziewicą, to on nie musi być prawiczkiem:) Bo to by było bez sensu.
Może źle to określiłam, ale właśnie o to mi chodziło.
[quote="Ananasek"]Malinka napisał/a
Wiec co to jest masturbacja?
To rownież rodzaj sexu.[/quote]Załóżcie o tym osobny temat.
_________________ [color=#000000]W tym cho[/color][color=#666464]robliwie zdro[/color][color=#969595]wym świecie ży[/color][color=#AAA6A6]ć jak najw[/color][color=#C6C6C6]iekszą s[/color][color=#CFCFCF]chizą...[/color]
[img]http://img383.imageshack.us/img383/6853/1501434148401879c336egp2.gif[/img]
[quote="Księżniczka"]Ananasku, Ty mnie nie zrozumiałaś[/quote]
Bo nie pisalas tego , co napisalas w poscie wyzej : p
Wymagac nie moze, ale moze takowego partnera/partnerkę mieć.Nie widze w tym problemu.
Poza tym z tym wymaganiem to tez roznie bywa, czasami kobieta chce miec prawiczka i takowego po prostu szuka, to samo z facetami- wiadomo z jakich powodów.
Ale to już zalezy od czlowieka, i od tego czego oczekuje nie tylko od siebie ale tez od osoby z którą pojdzie do łóżka.
[quote="Księżniczka"]Załóżcie o tym osobny temat.[/quote]
Nie ma potrzeby
_________________ NOWE,PIEKNE,CUDOWNE FORUM VETO
[b][color=orange]Na forum zawsze się znajdzie jakiś smutny fajfus, który będzie mówił co trzeba
robić i jak trzeba żyć, bo akurat wstał lewą nogą albo zaczepił chu...em o
sprężynę w materacu.[/color][/b]
[quote]No a co to jest według Ciebie masturbacja? [/quote]
zaspokajanie wyłącznie popędu płciowego.
Dla mnie seks to coś więcej, także uczucia tu wchodzą w grę.
Chociaż to zależy od człowieka i podejścia do tych spraw.
[quote="Ananasek"]Nie ma potrzeby[/quote]
też tak sądzę
_________________ "Nie kocham jeszcze, a ranki już moje
O snach mych dziwnie wstają zadumane,
Już chodzą za mną jakieś niepokoje,
Już czegoś pragnę i czegoś się boję
W noce niespane..
I już na ustach noszę ślad płomienia
Jego imienia."
[quote="Malinka"]zaspokajanie wyłącznie popędu płciowego.
Dla mnie seks to coś więcej, także uczucia tu wchodzą w grę.
Chociaż to zależy od człowieka i podejścia do tych spraw. [/quote]
Oczywiście, że masz rację. Seks bez uczuć nie miałby tego czegoś szczególnego, ale..
.. przecież seks taki klasyczny też jest zaspokajaniem własnych popędów seksualnych, czyż nie tak? Jeśli tak nie jest, to po jaką cholerę są domu publiczne i panie na telefon?
Masturbacja, to, owszem, seks.
Ale nie podpinałabym tego pod utratę dziewictwa ; )
Bo dziewictwo, to zbliżenie z drugą osobą.
Bez przesady, jak motyl chyba napisała wyżej, dzieci w wieku 3-5 lat masturbują się i jakoś potem są dziewicami/prawiczkami;p
_________________ [color=#000000]W tym cho[/color][color=#666464]robliwie zdro[/color][color=#969595]wym świecie ży[/color][color=#AAA6A6]ć jak najw[/color][color=#C6C6C6]iekszą s[/color][color=#CFCFCF]chizą...[/color]
[quote="Księżniczka"]Bez przesady, jak motyl chyba napisała wyżej, dzieci w wieku 3-5 lat masturbują się i jakoś potem są dziewicami/prawiczkami;p[/quote]
Niby tak, ale nie robią tego świadomie, nie osiągają przy tym orgazmu.
[quote]Niby tak, ale nie robią tego świadomie, nie osiągają przy tym orgazmu.[/quote]
Zdziwiłabyś się;p
Jak dochodzi do nich, że jest to przyjemne, to chyba coś im się przez to dzieje, nie?;p
masturbacja, to masturbacja;p
to nie jest utrata dziewictwa:D
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum