[quote]Daj mi Panie Boże chłopaka, który będzie mnie kochał, a nie tylko wykorzystywał.[/quote]
I tam, daj Panie Boże dziewczynę mojemu chłopakowi, która go będzie kochała, a nie tylko wykorzystywała;D
[quote="Łukaszek"]Księżniczka, Tylko pytanie jest czy po klotni uprawiacie/my seks wedlug ciebie po jakim czasie godzinie-dwoch a moze dniu lub wiecej bo jesli tak to seks nie jest po klotni [/quote]
Nie chodzi o to. Jeśli kłótnia minie, to emocje mogą opadać jakiś czas. Można się wtedy poprzytulać, posiedzieć razem, pogadać na spokojnie, dopiero potem się seksić. A nie, ledwo wypowiedzieć słowa zgody i od razu ściągać ciuchy.
_________________ [color=#000000]W tym cho[/color][color=#666464]robliwie zdro[/color][color=#969595]wym świecie ży[/color][color=#AAA6A6]ć jak najw[/color][color=#C6C6C6]iekszą s[/color][color=#CFCFCF]chizą...[/color]
[img]http://img383.imageshack.us/img383/6853/1501434148401879c336egp2.gif[/img]
[quote="Księżniczka"]
Nie chodzi o to. Jeśli kłótnia minie, to emocje mogą opadać jakiś czas. Można się wtedy poprzytulać, posiedzieć razem, pogadać na spokojnie, dopiero potem się seksić. A nie, ledwo wypowiedzieć słowa zgody i od razu ściągać ciuchy.[/quote]
Owszem tylko ze to nie bedzie seks po klotni a poprostu wzajemna chec ktora moze sie pokajawic kazdego dnia
_________________ Najpierw jesteśmy ludźmi, później narodami
[b]Łukaszek[/b], nie, to jest 'seks na zgodę'.
Żeby było miło, żeby zapomnieć o całej sytuacji, żeby się zrelaksować i odprężyć.
_________________ [color=#000000]W tym cho[/color][color=#666464]robliwie zdro[/color][color=#969595]wym świecie ży[/color][color=#AAA6A6]ć jak najw[/color][color=#C6C6C6]iekszą s[/color][color=#CFCFCF]chizą...[/color]
[b]Księżniczka[/b], ale to jest kiedy juz emocje opadna i ludzie sie pogadza przynajmniej tak mi sie wydaje jesli juz ludzie gadaja ze soba normalnie i zachowuja sie tak jak przed klotnia
[b]Łukaszek[/b], to co, niby w czasie kłótni mają ten seks uprawiać?
Jak dla mnie, tego nie można nazwać seksem na zgodę.
Bardziej wykorzystaniem;)
Mysle ze takie cos czyli seks na zgode po klotni w doslownym tego slowa znaczeniu moze dzialac w jedna strone kiedy to kobieta zawinila i jest tego swiadoma jednak emocjonalnie to kobiety sa bardziej skomplikowane i latwiej jest w ten sposob przeprosic faceta niz kobiete
No, szczerze powiedziawszy, to mnie by się po kłótni nie chciało seksu.
Ha. I jednak stanęło na moim ; ).
[quote="Księżniczka"]Żeby było miło, żeby zapomnieć o całej sytuacji, żeby się zrelaksować i odprężyć.[/quote]
Akurat to dla mnie to ucieczka od rzeczywistości w zbliżenie.
_________________ [i]Był jak mgła- niewidzialny, tajemniczy.
Był jak kruchy róży kwiat - delikatny...
Był jak cichy wiatr,
Całkiem wolny lecz samotny,
Jak ocean bez dna nieszczęśliwy.
Mówił, że to nie jego świat.
Pragnął wrócić tam, gdzie się rodzi dusza.
Gdzie zostawił tą najważniejszą rzecz
Wielką przyjaźń i miłość ponad śmierć...
[/i]
_________________ [b][i]Każdego dnia się rodzę, wstając ze swego grobu
Goniąc za szczęściem gubimy własny rozum
Ciężkie powietrze nie da spokojnie spać
Żyjemy, umieramy i tak każdego dnia[/b][/i]
seks może być aktem uniżenia, chęci pogodzenia się z 2 osobą. Ale ja mam w dupie taki sposób godzenia się. Jeśli sex to dlatego bo mamy na to ochotę ewentualnie jedno ma ochotę a drugie robi to z miłości ( i nie myśleć tu tylko o facetach bo kobiety też maja chcice, fakt faktem że nas jest łatwiej zachęcić do sexu niż was kobietki:P:)
Dlatego sex na zgodę DLA MNIE nie istnieje. Bo jest to zwykłe najzwyklejsze wykorzystanie 2 osoby bądź też uniżenie się przed 2 osobą tylko dlatego żeby przestał/a się na nas gniewać.
_________________ Nauczyli nas regułek i dat,
Nawbijali nam mądrości do łba,
Powtarzali, co nam wolno, co nie,
Przekonali, co jest dobre, co złe.
Odmierzyli jedną miarą nasz dzień,
Wyznaczyli czas na pracę i sen.
Nie zostało pominięte już nic,
Tylko jakoś wciąż nie wiemy jak żyć.
Zapraszamy na NOWE forum członków i sympatyków Polskiego Towarzystwa Turystyczno-Krajoznawczego: http://forum-pttk.pl/
[quote="BonuSS"]Dlatego sex na zgodę DLA MNIE nie istnieje. Bo jest to zwykłe najzwyklejsze wykorzystanie 2 osoby bądź też uniżenie się przed 2 osobą tylko dlatego żeby przestał/a się na nas gniewać.[/quote]
No spoko dla mnie istnieje
Bo jest to zwykłe okazanie sobie miłości i czułości, której obie osoby po kłótni pragną.
_________________ [b][i]Każdego dnia się rodzę, wstając ze swego grobu
Goniąc za szczęściem gubimy własny rozum
Ciężkie powietrze nie da spokojnie spać
Żyjemy, umieramy i tak każdego dnia[/b][/i]
Czegos nie rozumiem i moze mi wytluczac ci co uwazaja ze takie cos jak seks na zgode po klotni istnieje. Wyobrazcie sobie kobieta ktora chwile temu poklucila sie z facetem doprowadzona do placz, ktora nie ma ochoty widziec owego faceta bedzie sie z nim kochac ??
[quote="Łukaszek"]kobieta ktora chwile temu poklucila sie z facetem doprowadzona do placz, ktora nie ma ochoty widziec owego faceta[/quote]
Tu chyba mowa o zwykłej sprzeczce, a nie o jakimś znęcaniu się psychicznym, żeby takie skutki z tego wynikały.
Wiadomo, w czasie kłótni ludzie się na siebie złoszczą, denerwują, ale zazwyczaj chwile po tym emocje opadają. I nie wiem co musiałby zrobić mi mój facet, żebym nie chciała go widzieć.
Dlatego też wg mnie seks na zgodę nie jest złą metodą, i nie można tu mówić o żadnym 'wykorzystywaniu' czy 'uniżaniu się' gdy w grę wchodzi zaufanie i prawdziwe, głębokie uczucia.
W takim wypadku seks to zbliżenie, czulsze od jakiś przytulanek czy innych tego typu rzeczy.
Poza tym to chyba przyjemność dla obojga partnerów, nie tylko dla tego, który to inicjuje, prawda?
Nie wiem, może ja jestem jakaś mało romantyczna, ale ja jestem jak najbardziej za.
_________________ [color=#359E99][b]Bo dam Ci
Przewodnik po chmurach
Ze wszystkich
Dokładny - najbardziej
I jeśli kiedyś zapragniesz
To w chmurach
Z pewnością
Mnie znajdziesz.[/b][/color]
Seks na zgodę? Takie rozwiązanie jest wysoce skuteczne w związkach nei na żarty. Poza tym seks stanowi jedną z głównych podstaw powaznych związków - jeśli masz nieciekawy seks to nie spodziewaj się, że będzie ci różowo przez całe życie z tym partnerem. Także jeśli bzykano nie jest na pierwszym, drugim czy trzecim miejscu w związku to jest już średnio. Zwłaszcza dla faceta.
Także seks posiadający wysoką pozycje w hierarchi, a zwykle taką posiada, jest za razem czymś czego oboje ludzi w związku pragnie. A w momentach sprzeczek czy agresywnych negocjacji jest a) rozładowywaczem napięcia i potem można spokojnie pogadać bez tego napięcia, b) seks powoduje wydzielanie endorfiny - taki hormon szczęścia - więc siłą rzeczy prowadzi do uspokojenia, c) seks potęguje przywiązanie się partnerów i pogłębia uczucie itd. itd.
Podsumowując - waro pobzykać się na zgodę, warto pobzykać się po kłótni, warto pobzykać się w stanie smutku, warto pobzykać się przed egzaminem itd. itd Seks jest dobry na wszytsko, a na zgodę jest na pewno najlepszy
_________________ [i]Well, Im just a modern guy
Of course, Ive had it in the ear before.
I have a lust for life
cause of a lust for life[/i]
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum