Zapewne sporo z nas, w mniejszym lub większym stopniu, jest związanych z kościołem, religią.
Tak więc jakie macie zapatrywanie na sprawę sexu dopiero po ślubie?
Dla mnie to głupota, może się wyda orktune - ale uważam, że skoro mamy poznać osobowość partnera przed ślubem, to powinniśmy sprawdzić czy pasujemy do siebie cieleśnie.
Naturalnie, sex nie jest numerem jeden w związku, ale nie oszukujmy się...Ważny jest, bo to jego brak/różnica w temperamentach może prowadzić do zdrad obojga.
Kilka razy spotkałam się już z nickami:
"On22Żonaty_szukaSexu".
Od ilu taki facet może być żonaty? Rok, dwa...I juz mu się żona znudziła?
_________________ "Z dokładnością atomowej sekundy globalnej
wyruszyliśmy ratować świat
podejmując się niewykonalnej sprawy
porzuciliśmy rodzinny kraj (...)"
Jako katoliczka, powinnam się zgadzam z tym, by seks uprawiać dopiero po ślubie, jednak nie mogę się z tym zgodzić. Seks został przez ludzi wyciągnięty na światło dziennie. Kiedyś się o tym nie mówiło, teraz jest to normalny temat, który śmiało może konkurować z tematem 'co zjeść dzisiaj na obiad'.
Gdybyśmy mieli postępować zgodnie z naszą religią, to byłoby bardzo ciężko. Nie moglibyśmy w sumie nic robić.
Milość, miłością, ale uważam, że teraz od seksu zależy to, czy ludzie będą razem, czy nie. Mogą się kochać, uwielbiać, przyjaźnić, pragnąć, blabla. Ale jeżeli nie będą do siebie pasować i coś im będzie przeszkadzało, to ten związek nie przetrwa.
_________________ [color=#000000]W tym cho[/color][color=#666464]robliwie zdro[/color][color=#969595]wym świecie ży[/color][color=#AAA6A6]ć jak najw[/color][color=#C6C6C6]iekszą s[/color][color=#CFCFCF]chizą...[/color]
[img]http://img383.imageshack.us/img383/6853/1501434148401879c336egp2.gif[/img]
Nie wyobrażam sobie , zebym miała czekać z sexem do slubi. Dla mnie sex jest jednym z ważniejszych spraw w związku.Musze wiedzieć, czy jesli mam zamiar związać sie z kims na "całe zycie" to czy bedzie mi odpowiiadał i pod tym względem.A co bedzie jak okaże sie , ze pierwszy sex po slubie bedzie klapą, a kolejne nastepne pokażą , ze nie jestesmy "zgrani"? Ile tak wytrzymam? Poł roku? Rok? I pozniej pojde szukać tego czego nie mam z związku do innego faceta, powstanie zdrada... i klops.
Sex tylko po ślubie? Stanowcze nie!
_________________ NOWE,PIEKNE,CUDOWNE FORUM VETO
[b][color=orange]Na forum zawsze się znajdzie jakiś smutny fajfus, który będzie mówił co trzeba
robić i jak trzeba żyć, bo akurat wstał lewą nogą albo zaczepił chu...em o
sprężynę w materacu.[/color][/b]
Jestem dziewicą, ale już mogę powiedzieć że nie zamierzam czekać z seksem do ślubu.
Oczywiście seks nie jest numerem jeden w związku ale jest jego ważna częścią i wole wiedzieć czy dana osoba mi odpowiada czy nie.
_________________ Jak mam kochac kiedy Ty jestes, i zaraz znikasz...
Kaszerek, kochanie moje poglądy znasz Też nie mam zamiaru czekać do ślubu :twisted: Mało to małżeństw było, które rozpadły właśnie przez seks- ona wolała po bożemu a on lubił ostro w pełnym tego słowa znaczeniu?
jestem na nie, nie będę czekać do nocy poślubnej! tak jak moi poprzednicy uważam, że swojego przyszłego męża przed ślubem powinnam sprawdzić także w tej kwestii! zgranie pod tym zględem jest tak samo ważne, jak i zgodność charakterów..
a teraz kwestia jak sie z tego wyspowaidac? sex to takze przykazanie: nie cudozluz prawda? czy jak sie powie w konfesjonale nie przestrzegalam przykazanai nie cudzoluz..... ksiadz nie bedzie sie wypytywal co akurat robie?
_________________ Pzepraszam za wszelkiego roadzju literówki czy ortografie nie jestem orlem polskiego ;( niestety....
Mało to małżeństw było, które rozpadły właśnie przez seks- ona wolała po bożemu a on lubił ostro w pełnym tego słowa znaczeniu?
Znam takie właśnie małżeństwo, on jest wiecznie napalony, chciałby kilka razy dziennie a jej wystarczy raz na tydzień i strasznie się o to kłócą, już nawet przy obcych ludziach czy nawet rodzicach. Ona mówi że już dawno by go zostawiła, ale są po ślubie, mają dziecko, drugie w drodze... Gdyby sprawdzili się przed ślubem byłoby zupełnie inaczej...
_________________ Life is to be lived, not analyzed. Time is to be used, not wasted.
Znam takie właśnie małżeństwo, on jest wiecznie napalony, chciałby kilka razy dziennie a jej wystarczy raz na tydzień i strasznie się o to kłócą, już nawet przy obcych ludziach czy nawet rodzicach. Ona mówi że już dawno by go zostawiła, ale są po ślubie, mają dziecko, drugie w drodze... Gdyby sprawdzili się przed ślubem byłoby zupełnie inaczej...
z jedenvstrony tak...ale nie samym seksem milosc zyje...
dla mnie to zaden piorytet...
nie jestem na nie przed slubem...ale jezeli ktos chce trwac do nocy slubnej to tylko gratulejszyn wytrwalosci
[b][color=orange]Na forum zawsze się znajdzie jakiś smutny fajfus, który będzie mówił co trzeba
Jestem tego samego zdania, ale są ludzie którym to że ich partner czy partnerka nie odpowiadają im w łóżku może być powodem do rozstania się... A lepiej przecież przed niż po ślubie...
_________________ Life is to be lived, not analyzed. Time is to be used, not wasted.
Nie wiem, ale wydaje mi się, ze małżeństwo wtedy jest.. pełne, cenne
Z pewnoscia bedzie pełne i cenne, jak okaze sie ze nie jestescie zgrani w łozku. Bedziesz miała cenny i pełny rozwod? ;P
Czy to jest powód do rozwodu? W takim razie taki związek to jakiś kiepski żart.
_________________ [b][i]Każdego dnia się rodzę, wstając ze swego grobu
Goniąc za szczęściem gubimy własny rozum
Ciężkie powietrze nie da spokojnie spać
Żyjemy, umieramy i tak każdego dnia[/b][/i]
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum