PORTAL
                                   FORUM
                                ALBUM ZDJĘĆ
                             UŻYTKOWNICY
                          FAQ   BBCode
                       STATYSTYKI
                    DOWNLOAD

Forum Dyskusyjne

Forum Dyskusyjne na-końcu-języka.pl - Forum, obok którego nie przejdziesz obojętnie!

Szukaj • Grupy • Rejestracja • Zaloguj

Poprzedni temat :: Następny temat
Babcia
Autor Wiadomość

Księżniczka 
patafian

Wysłany: Pią 01 Sie, 2008 22:41   Babcia

Co tam słychać u babuni?;D

Hm, jakie macie babcie?
Troskliwe, kochane, rozpieszczające was czy może wredne, zrzędliwe i naburmuszone, nie interesujące się wami?
Jakie macie z nią kontakty?:)
[color=#000000]W tym cho[/color][color=#666464]robliwie zdro[/color][color=#969595]wym świecie ży[/color][color=#AAA6A6]ć jak najw[/color][color=#C6C6C6]iekszą s[/color][color=#CFCFCF]chizą...[/color]
[img]http://img383.imageshack.us/img383/6853/1501434148401879c336egp2.gif[/img]

VenomousSnake 
student

Wysłany: Pią 01 Sie, 2008 22:43   

Mam dwie babcie, jedną sobie chwale bardzo, ale to bardzo i ją szanuje, zawsze do niej jeździłem na wakacje jak byłem mały na wieś na nic nie mogłem narzekać. Kontakt mam bardzo dobry.

Druga babcia dziwna jest wg. mnie;p bezinteresowna jak sobie przypomni o urodzinach to jest już dobrze, upierdliwa jest. Kontakt taki sobie.
Będę dotykał twoje nagie ciało
Więc chodź, chodź ze mną do łóżka
Ja będę w tobie, a ty będziesz we mnie
Chodź ze mną do łóżka
Poczujemy się wzajemnie
[/color]

Księżniczka 
patafian

Wysłany: Pią 01 Sie, 2008 23:50   

Miałam dwie babcie, obie zmarły, jedna, gdy miałam 7, druga, gdy miałam 11 lat. Praktycznie ich nie pamiętam i nie potrafię określić, jakie były. Ale obie były zawsze uśmiechnięte i życzliwe dla mnie:) Dawały mi cukierki ; DD
[color=#000000]W tym cho[/color][color=#666464]robliwie zdro[/color][color=#969595]wym świecie ży[/color][color=#AAA6A6]ć jak najw[/color][color=#C6C6C6]iekszą s[/color][color=#CFCFCF]chizą...[/color]
[img]http://img383.imageshack.us/img383/6853/1501434148401879c336egp2.gif[/img]

motyl 
stały bywalec
rozwydrzony bachor

Wysłany: Pią 01 Sie, 2008 23:54   

Mam obie babcie. Jedna to ta, która całe życie była przy mnie. I nie powiem. Czasem zdarzają się konflikty, czy coś, bo wiadomo ludzie mają różne charaktery i humorki. Ale generalnie taktuję ją jak matkę. Bo była na każde zawołanie, kiedy byłam chora, żeby porozmawiać, wyżalić się i wypłakać, trzymała kciuki kiedy szłam na egzamin, czy gdzieś i przeżywała go bardziej ode mnie. Mam z nią dobry kontakt. Wiele zawdzięczam. W sumie wychowała mnie i moich dwóch braci.
Druga, hm. Nie powiem jej wielu rzeczy. Ciągle narzeka, uważa się za najlepszą babcie na świecie, bo daje pieniądze. Ale to nie prawda;x. No. Bo one niczego nie załatwią, a na pewno nie zastąpią uczuć, czy zwykłej rozmowy.
Całkiem wolny lecz samotny,
Jak ocean bez dna nieszczęśliwy.

Mówił, że to nie jego świat.
Pragnął wrócić tam, gdzie się rodzi dusza.
Gdzie zostawił tą najważniejszą rzecz
Wielką przyjaźń i miłość ponad śmierć...
[/i]

/ [*]
Ostatnio zmieniony przez motyl Sob 02 Sie, 2008 00:02, w całości zmieniany 1 raz  

Snape
licealista
najbościejsza

Wysłany: Sob 02 Sie, 2008 12:43   

Ja mam cztery babcie. Bo są 4 osoby, o których mówię 'babcia'. Mamy moich rodziców zmarły zanim się urodziłam, więc nigdy ich nie poznałam. Znam je tylko z opowiadań. Ale za to chrzestna mojej mamy była dla mnie jak babcia, też już nie żyje... Mieszkała piętro niżej, ponoć jak byłam mała to bałam się jej głosu. I druga żona mojego dziadka, to jest dla mnie babcia... ;) I bardzo je kocham. :)
All of the moments I'm sure I won't ever forget[/color]
Ostatnio zmieniony przez Snape Sob 02 Sie, 2008 12:43, w całości zmieniany 1 raz  

Piana 
technik

Wysłany: Sob 02 Sie, 2008 14:18   

Mam dwie babcie. Jedna jest genialna ! Mogę z nią o wszystkim porozmawiać, troskliwa [aż za bardzo :) ], wyrozumiała i zabawna. Lubie z nią spędzać czas.
Druga...cóż. Mieszka na wsi. Fanka Radia Maryja ... i zawsze się kłócimy, ponieważ ja 'nie chodzę do kościoła i głoszę herezje' [aborcja na TAK i Niemcy ROX] ;] ah i tekst: diabeł w Tobie siedzi .
Dlatego obydwie muszę kochać, ale tylko jedną uwielbiam.

lavina 
katarynka
Było/ minęło

Wysłany: Sob 02 Sie, 2008 18:48   

mam 3 babcie. Mama mojej mamy zmarła gdy miałam 6 lat i do tej pory ją pamiętam chociaż byłam bardzo malutka jak to się wydarzyło. Wiem, że miała bardzo przyjemny głos chociaż czasami ostry. Nie wiem za bardzo jaki miałam z nią kontakt ale pamiętam jeszcze smak jej zagraju- chociaż patrząc wstecz to jest dla mnie dziwne. Na jej pogrzebie ryczałam jak bóbr i pamiętam jak mama wyprowadzała mnie z kaplicy gdy przy ostatnim pożegnaniu chciałam babcię pocałować :(.

Druga żona ojca mojej mamy która zajęła miejsce babci ze względu na konflikt jaki istnieje między moją mamą a jej ojcem jest dla mnie oziębła i właściwie mało o niej mogę powiedzieć. Kiedyś co wakacje czy ferie do niej jeździłam. Wtedy mama nie była w konflikcie z dzadkiem i było fajnie u niej

Z babcią ze strony taty w miarę się dogaduje ale bardzo mało jej mówię o sobie. Nie mogę zbyt wiele o niej powiedzieć bo znam ją właściwie tylko pół roku

Krwiopijczyni 
początkujący

Wysłany: Sob 02 Sie, 2008 21:45   

---
Ostatnio zmieniony przez Krwiopijczyni Sro 24 Lut, 2010 20:44, w całości zmieniany 2 razy  

Malinka 
teściowa

Wysłany: Sob 02 Sie, 2008 21:54   

Mam jedną babcię, druga zmarła dwa lata temu.
Szczerze mówiąc z żadną z nich nie miałam jakiegoś bardzo dobrego kontaktu.
Pierwsza mieszka u nas.
Czasem denerwuje mnie gdy o 7 rano włącza sobie Radio Maryja albo transmisje Mszy Świętej.
Niech sobie słucha, ale tak żebym mogła spać.
Poza tym jest ok, dobre drożdżówki piecze;p.

Miałam jeszcze trzecią babcie, prababcie.
Zmarła gdy miałam 3 lata, ale kilka faktów z nią pamiętam.
Np. przypominam sobie jak zawsze dawała mi pomarańcze i banany,
ale też to, że była bardzo chora, i czasem przez to nie mogłam do niej pójść.
Już czegoś pragnę i czegoś się boję
W noce niespane..
I już na ustach noszę ślad płomienia
Jego imienia."

Krwiopijczyni 
początkujący

Wysłany: Nie 03 Sie, 2008 12:12   

---
Ostatnio zmieniony przez Krwiopijczyni Sro 24 Lut, 2010 20:44, w całości zmieniany 1 raz  

Ashlee15 
gimnazjalista

Wysłany: Nie 03 Sie, 2008 12:17   

A ja mam jedną babcię.Jest fajna :) Często mnie broni przez moją mamą hehe i świetnie gotuje.Mam szczęście,bo ma mieszka razem ze mną. :-)

motyl 
stały bywalec
rozwydrzony bachor

Wysłany: Nie 03 Sie, 2008 20:17   

[quote="Krwiopijczyni"]No tak. Ja mam jeszcze prababcię[/quote]
Też mam.
Ale mieszka dość daleko. Więc wizyty są dość sporadyczne, imieniny, urodziny. W tym roku skończyła 97 lat. Schorowana, ale nieźle się trzyma, nie pamięta wielu rzeczy, które miały miejsce dzień wcześniej, ale o swojej młodości, ogólnie przeszłości może mówić godzinami.
Całkiem wolny lecz samotny,
Jak ocean bez dna nieszczęśliwy.

Mówił, że to nie jego świat.
Pragnął wrócić tam, gdzie się rodzi dusza.
Gdzie zostawił tą najważniejszą rzecz
Wielką przyjaźń i miłość ponad śmierć...
[/i]

/ [*]

Emerald 
teściowa
światełko. ha!

Wysłany: Nie 03 Sie, 2008 21:39   

Mam jedną babcie, druga zmarła mi jakoś na przełomie podstawówki i gimnazjum.
Chociaż doskonale ją pamiętam. Obie to typowe babunie, które przeraźliwie kochają, dają słodycze i rozpieszczają. I jedna i druga :P
Z tym, że babcia, która nie żyje, matka mojego ojca, mieszkała kawałek od nas, więc widziałyśmy sie zazwyczaj w wakacje, święta etc. Zdecydowanie bliżej jestem z babcią od strony mamy, mieszka w wiosce, niedaleko od Kielc, gdzie jeżdże z przyjemnością po dziś dzień ;)
Nie znam drugiego tak zyczliwego człowieka jak ona.
Wiadomo, czasem bywa irytująca, chociaż musze przyznać, że nie jest jeszcze z nią tak źle. Czasem łatwiej dogadać mi sie z nią, niż z mamą. Ciekawostką jest to, że ma prawie 80 lat, a wciągnęla się w oglądanie Prison Breaka. :P Robiła sobie takie maratony pamiętam, punkt 20.00 - 1 odcinek, pot5em przerwa na Apel Jasnogórski i drugi odcinek :P heh
[color=#359E99][b]Bo dam Ci
Przewodnik po chmurach
Ze wszystkich
Dokładny - najbardziej
I jeśli kiedyś zapragniesz
To w chmurach
Z pewnością
Mnie znajdziesz.[/b][/color]

[img]http://imagegen.las...venya.gif[/img]

[color=black][b]*:[/b][/color] [color=red][b]M[/b][/color]

zwariowana. 
początkujący

Wysłany: Sro 27 Sie, 2008 22:35   

Z jedną można pogadać o wszystkim, nawet o chłopakach! Chodzę z nią po sklepach, na lody ;) Kocham ;*

A z drugą, no cóż... Kochana, bo babcia, ale jak zacznie sie wydzierać, że się nie pomodliłam, albo, że nie chce mi się iść do kościoła to wymiękam... Albo jak gadam na gg ze znajomymi "Co Ty z PEDOFILAMI jakimiś piszesz!!!" ;/ Ale tez kocham ^^ ;*

[size=9][ [i][b]Dodano[/b]: Sro 27 Sie, 2008 22:40[/i] ][/size]
A co do prababci..
Mam jeszcze dwie :]
Kochane staruszki ;)
Obydwie nadal w dobrej formie :)
I cała twoja uwaga jest na tym skupiona
Nie przestawaj teraz
Bo się kołyszesz
Zabierz mnie gdziekolwiek pójdziesz
Jestem twoim snem gdy zasypiasz
Jestem sekretem który głęboko skrywasz

Powiedziałam nie
Jeśli chcesz to zabrać powoli
Złap to doskonale, teraz chodźmy
Razem dobiegniemy na show

http://www.habitat.pl/ pomóż..:)
Ostatnio zmieniony przez zwariowana. Sro 27 Sie, 2008 22:41, w całości zmieniany 1 raz  

Laleczka 
widoczny
seksoholiczka

Wysłany: Czw 28 Sie, 2008 10:44   

Posiadam na stanie dwie babcie.;D
Matka mojego ojca mieszka z nami, bardzo często bywają kłótnie. Ma charakter identyczny do mojego taty, zresztą ja też, dlatego też trudno nam się dogadać. Ona często ma do mnie pretensje, że wychodzę późno, wracam rano, gorzej niż rodzice. Jednak to ona mnie kołysała, gdy byłam mała malutka, a teraz nie umiem się przed nią wygadać, nie należę do osób wylewnych.:)

Druga babcia, matka mojej mamy mieszka jakieś 50km od nas, więc nie widuje jej często. To jest typowa babunia, kocha wszystkich. Oczywiście czasem jej coś nie pasuje, jak każdemu. Nie jestem z nią jakoś super blisko, ale lubię do niej jeździć.

Prababć nie mam.
[color=#C7B59D]Gdy nadwrażliwość jest jak[/color] [b][color=#825341]bilet [/color][/b][color=#C7B59D]w jedną stronę stąd.[/color]

Odpowiedz do tematu