Wysłany: Sob 27 Gru, 2008 11:54 Kłótnie z rodzicami, pieniądze, imprezy..
Ciągle się kłócę z rodzicami, nie wiem co mam zrobić już teraz.. To nie są normalne kłótnie, tylko krzyk i rzucanie wszystkimi dostępnymi przedmiotami, o byle co, głównie zaczyna się od... pieniędzy.. Mam 17 lat, kilku przyjaciół, nie mam ani chłopaka, ani znajomych, z którymi chodziłabym na imprezy. Moje życie towarzyskie jest uzależnione od 2 przyjaciółek i przyjaciela. Chciałabym zmienić swoje życie całkowicie! Teraz w moim domu kłócimy się o Sylwestra!!!! Powiedzcie mi, może to ja przesadzam.. Czy w sylwestra można siedzieć w domu?!?!?!?!! w wieku 17 lat!?! wszyscy gdzieś idą, ja mam dwie propozycje.. ale chodzi o to, zdaniem moich rodziców "to zbędny wydatek i nie mają pieniędzy''. Nie ma nawet dyskusji, nie i koniec.. Wstydzę się tego, że nie mam pieniędzy, nie miałam nigdy takiego problemu. teraz albo nie maja na nic, albo szantażują mnie, że wydają na mnie mnóstwo pieniędzy i na ferie chcę jechać na narty a zachowuję się strasznie.. W sumie to wszystko się kręci wokół tego tematu.. Jak mam ich przekonać, że ja też czasami potrzebuję wyjścia gdzieś, na imprezę!?!?!!? Jak mam się nie kłócić?? ;/
Kłótnie są ostre. ja nie wiem juz co mam robić. krzyk, rzucanie przedmiotami, trzaskanie drzwiami, a nawet podnoszenie na siebie nawzajem rąk (zdarzyło się kilka razy). Jest mi wstyd za te kłótnie, jestem swiadoma tego, że jest to złe i wiele rzeczy to ja źle robię, ale to silniejsze ode mnie, wybucham szybko i wszystko się dzieje pod wpływem emocji, chwili. Potem jest mi wstyd.. Rodzice są wkurzeni, ja też, przeważnie z mamą płaczemy a ojciec trzyma jej stronę i zawsze jest "moja wina'' można się przyzwyczaić, ale to dalej jest ciężkie i dla mnie i dla nich, nie wiem jak zatrzymać te kłótnie, bo jak nie ja to oni zaczną i potem samo wszystko się nakręca.. Dla nas nie ma świąt, kłócimy się codziennie.. Chcę się pogodzić i wychodzi jeszcze gorzej..nie radzę sobie już....
[quote="ja0987654322"]Czy w sylwestra można siedzieć w domu?!?!?!?!! w wieku 17 lat!?! wszyscy gdzieś idą, ja mam dwie propozycje.. ale chodzi o to, zdaniem moich rodziców "to zbędny wydatek i nie mają pieniędzy''.[/quote]
No to rzeczywiście nie normalne jak można w domu siedzieć w wieku 17 lat, coś nie tak. Twoi rodzice są dziwni na prawdę coś nie tak, ale jak to się mówi rodziny i rodziców się nie wybiera...
[quote="ja0987654322"]Wstydzę się tego, że nie mam pieniędzy, nie miałam nigdy takiego problemu. teraz albo nie maja na nic, albo szantażują mnie, że wydają na mnie mnóstwo pieniędzy i na ferie chcę jechać na narty a zachowuję się strasznie.[/quote]
Skoro masz 17 lat to do roboty sobie dorabiać! i kasę będzie za swoją pracę i uwierz wtedy będzie inaczej je wydawała bo za swoją ciężką prace, łatwo wydaje się cudze które dostaje się za free.
Normalnie patologia - psycholog.
_________________ [color=red]Chodź, chodź ze mną do łóżka
Zrobię to byś bać się przestała
Będę całował twoje palce
Będę dotykał twoje nagie ciało
Więc chodź, chodź ze mną do łóżka
Ja będę w tobie, a ty będziesz we mnie
Chodź ze mną do łóżka
Poczujemy się wzajemnie
[/color]
tak, tak do pracy A uczyć się kiedy będę?! xD zresztą już nieważne, załatwione wszystko jestem rozwydrzonym bachorem, ale na sylwestra idę xD pozdrawiam
[quote="ja0987654322"]jestem rozwydrzonym bachorem, ale na sylwestra idę xD[/quote]
tak jestes rozwydrzonym bachorem, ktry bedzie sie darl ale ma co chcial.
[quote="ja0987654322"]tak, tak do pracy A uczyć się kiedy będę?[/quote]
Dorosniesz.Ludzie mają rodziny, zarabiają na nie i pracują.Np. ja.
Skoro temat sie rozwiazal to zamykam.
_________________ NOWE,PIEKNE,CUDOWNE FORUM VETO
[b][color=orange]Na forum zawsze się znajdzie jakiś smutny fajfus, który będzie mówił co trzeba
robić i jak trzeba żyć, bo akurat wstał lewą nogą albo zaczepił chu...em o
sprężynę w materacu.[/color][/b]
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum