Wysłany: Pią 01 Sie, 2008 22:44 Niedaleko pada jabłko od jabłoni?
Jak to jest?
Zgadzacie się z tym, że dzieci są bardzo podobne do swoich rodziców pod względem wyglądu, jak i charakteru? Czy u was się to nie sprawdziło zupełnie?:)
Macie jakieś cechy po rodzicu? W podobnych sytuacjach zachowujecie się podobnie?
_________________ [color=#000000]W tym cho[/color][color=#666464]robliwie zdro[/color][color=#969595]wym świecie ży[/color][color=#AAA6A6]ć jak najw[/color][color=#C6C6C6]iekszą s[/color][color=#CFCFCF]chizą...[/color]
[img]http://img383.imageshack.us/img383/6853/1501434148401879c336egp2.gif[/img]
No czasem do wyglądu są podobne i można to 'gołym okiem' zauważyć.
Pod względem charakteru? to różnie zależy w jakie towarzystwo się wpadnie i tam również kształtuje się charakter człowiek niestety albo stety.
Jedyna cechą to jest to, że szybko się denerwuje, wkurzam i to po tacie chyba;p
_________________ [color=red]Chodź, chodź ze mną do łóżka
Zrobię to byś bać się przestała
Będę całował twoje palce
Będę dotykał twoje nagie ciało
Więc chodź, chodź ze mną do łóżka
Ja będę w tobie, a ty będziesz we mnie
Chodź ze mną do łóżka
Poczujemy się wzajemnie
[/color]
Hm, prawda jest taka, że jak byłam mała, to byłam podobna do mamy, a teraz? Teraz z wyglądu nie przypominam nikogo. Za to z charakteru jestem cały tatuś:) Ten sam charakter, kropka w kropkę;p No, nie liczę bonusów od życia, dlatego się trochę różnimy. Ale dużo po nim odziedziczyłam, no. Za to po mamie? Chyba nic:)
_________________ [color=#000000]W tym cho[/color][color=#666464]robliwie zdro[/color][color=#969595]wym świecie ży[/color][color=#AAA6A6]ć jak najw[/color][color=#C6C6C6]iekszą s[/color][color=#CFCFCF]chizą...[/color]
[img]http://img383.imageshack.us/img383/6853/1501434148401879c336egp2.gif[/img]
Jestem taka mieszana między mamą, a tatą. Kiedy jestem z jednym to mówią, że jak sama mamusia, a z drugim, ze tatuś. I to prawda. nie wyparli by się mnie. Wszystkie znaki szczególne, pieprzyki i takie inne mam po tacie; p. A charakter chyba po nikim. Jestem zupełnie inna niż rodzice.
_________________ [i]Był jak mgła- niewidzialny, tajemniczy.
Był jak kruchy róży kwiat - delikatny...
Był jak cichy wiatr,
Całkiem wolny lecz samotny,
Jak ocean bez dna nieszczęśliwy.
Mówił, że to nie jego świat.
Pragnął wrócić tam, gdzie się rodzi dusza.
Gdzie zostawił tą najważniejszą rzecz
Wielką przyjaźń i miłość ponad śmierć...
[/i]
Hm.. myślę, że jestem podobna do obojga rodziców. Po tacie mam charakter, a po mamie wygląd.. Właściwie to cała rodzina mojego taty jest podobna do siebie z charakteru..dlatego raczej mówią, że jestem klonem ciotki Beaty i siostry ciotecznej Magdy. Niestety odziedziczyłam też te 'złe' cechy: wybuchowość... i potrafię być bardzo wredna.
Co do wyglądu..to jestem bardzo podobna do swojej mamy identyczne nosy i kości policzkowe.
_________________ Dwanaście ciężkich szczerozłotych koron moją głowę zdobi. !
+
Kimi ga shinu toki ga watashi ga shinu toki <3
Niby z wyglądu podobna jestem do ojca- tak mówi o mnie jego rodzina. Po tacie odziedziczyłam ceche charakteru zwaną nerwowością. Po matce za to jestem osobą dość konfliktową z którą czasami ostatnimi czasy trudno wytrzymać i do tego stałam się osobą do przesady szczerą i unoszącą się dumą
_________________ Przyjaciele są jak ciche anioły, które podnoszą nas, gdy nasze skrzydła zapomniały już latać.
Jestem dokładnie jak ojciec. I jeśli chodzi o wygląd, i o charakter i nawet o wszelkie przyzwyczajenia. Nie mam łatwego usposobienia, ciężko mnie zadowolić, lubie drwić z ludzi i średnio umiem okazać uczucia. Jak tatuś :P Moja mama jest zupełnie inna, spokojna, ugodowa, łagodna i czasem myśle, że lepiej byłoby gdybym wrodziła się do niej. No ale cóż, jest jak jest. Zresztą mój brat jest taki sam, robi się już teraz identyczny jak ojciec.
_________________ [color=#359E99][b]Bo dam Ci
Przewodnik po chmurach
Ze wszystkich
Dokładny - najbardziej
I jeśli kiedyś zapragniesz
To w chmurach
Z pewnością
Mnie znajdziesz.[/b][/color]
Hm, po mamie to ja za dużo nie mam. A po tacie? Chyba niestety troszkę mi po nim przypadło w genach. Asia twierdzi nawet, że dużo. Ta obojętność wobec większości afer, które dzieją się dookoła, podchodzenie do wszystkich wielkich sensacji z dystansem. I zamiłowanie do ironii, sarkazmu i takich tam, dogryzania innym czasami . I w sumie obaj mamy zamiłowanie do gier komputerowych. Ja już trochę z tego wyrosłem, on nie
_________________ [b][i]Każdego dnia się rodzę, wstając ze swego grobu
Goniąc za szczęściem gubimy własny rozum
Ciężkie powietrze nie da spokojnie spać
Żyjemy, umieramy i tak każdego dnia[/b][/i]
Jeśli chodzi o wygląd, to wykapana mama, nie wyparłaby się mnie. ; D Jednak nos mam po ojcu. Charakter też mam częściowo po nim. Trudno do mnie trafić, i mi zaimponować oraz dogodzić, nie umiem okazywać miłości oraz lubię sobie podrwić z innych czasem. ; DD
Mamusia, to taka dobra dla każdego, wszystkim przymila, a ja tak nie umiem i szczerze nie chcę. : )
_________________ [color=#C7B59D]Gdy nadwrażliwość jest jak[/color] [b][color=#825341]bilet [/color][/b][color=#C7B59D]w jedną stronę stąd.[/color]
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum