Mam pytanie do kolegów czy golicie cały zarost na twarzy czy nosicie coś np bródke albo baczki? Kiedy zaczynaliście się golić i jakie maszynki używacie? Ogólnie wszystko o goleniu :roll:
Ogólnie to polecam golarkę. Babranie się z tą całą pianką i wodą bardzo denerwuje. A golę się jak mam ochotę, o co często mam spięcia z rodzicami. To Twoja sprawa, czy chcesz mieć zarost.
_________________ [b][i]Każdego dnia się rodzę, wstając ze swego grobu
Goniąc za szczęściem gubimy własny rozum
Ciężkie powietrze nie da spokojnie spać
Żyjemy, umieramy i tak każdego dnia[/b][/i]
Ogólnie to polecam golarkę. Babranie się z tą całą pianką i wodą bardzo denerwuje.
Popieram sam używam golarki
A gole się różnie, ale ogólnie nie lubie mieć dużego zarostu. Czasem sobie zostawiam małą brodkę
_________________ [color=red]Chodź, chodź ze mną do łóżka
Zrobię to byś bać się przestała
Będę całował twoje palce
Będę dotykał twoje nagie ciało
Więc chodź, chodź ze mną do łóżka
Ja będę w tobie, a ty będziesz we mnie
Chodź ze mną do łóżka
Poczujemy się wzajemnie
[/color]
Często zostawiam duży zarost. Na początku pamiętam w szkole znajomi mi mówili "ogol się", a teraz już się przyzwyczaili. Nie golę się z lenistwa, nie używam golarki bo mam dziwny zarost i nie znalazłem jeszcze golarki, która by mi odpowiadała. Tak, że jak trzeba to się golę, jak nie to to olewam i chodzę z zarostem, który podobno jest bardzo męski, czyż nie?
ak nie to to olewam i chodzę z zarostem, który podobno jest bardzo męski, czyż nie?
Nie, bo pozniej kobieta chodzi z czerwoną twarzą, jak zarost jest twardy.
Ja osobiscie nie przepadam.
_________________ NOWE,PIEKNE,CUDOWNE FORUM VETO
[b][color=orange]Na forum zawsze się znajdzie jakiś smutny fajfus, który będzie mówił co trzeba
robić i jak trzeba żyć, bo akurat wstał lewą nogą albo zaczepił chu...em o
sprężynę w materacu.[/color][/b]
Kiedy zacząłem sie golić? - w tedy kiedy zaczęło mi coś rosnąć - proste. Na to nie ma umownej daty dla wszystkich, bo każdemu zarost pojawia sie kiedy indziej.
Maszynka i jej rodzaj? Zmienia się wraz z czasem jaki się już golisz. Na początku wystarczają jednorazówki najtańsze, bo zarost jest miękki i jeszcze nie ukształtowany i szkoda siana na jakieś super wymyślne, a później/z wiekiem, wybierasz coraz lepsze, od ilości ostrzy, aż po ich jakość.
Krem? Tak samo jak z maszynką. Na samym początku wystarcza zwilżyć twarz wodą. Nie polecam używać mydła, dlatego że to powoduje jedynie, że skóra zrobi Ci się bardziej sucha, a potem masz podrażnienia. Z biegiem czasu można zastosować pianki, kremy itd. ale to daje jedynie taką różnice, że skóra staje się bardziej nawilżona, przez co się niby łatwiej ogolić.
Tak samo z kremami po goleniu. Dobre, ale w późniejszym czasie, bo nawilżają skórę i staje się ona bardziej delikatna (dobre, kiedy masz dziewczynę, która lubi delikatna skórę u faceta, ale i tak osobiście sądzę, że facet powinien być trochę szorstki - w końcu to facet:P)
A najprościej - najlepiej eksperymentować na zasadzie własnych doświadczeń, prób i błędów i w tedy sam wybierasz co jest dla Ciebie najlepsze. W końcu każdy ma inną skórę i ona inaczej na wszystko reaguje.
[ Dodano: Pią 09 Lis, 2007 23:15 ]
Goyahkla napisał/a:
Często zostawiam duży zarost. Na początku pamiętam w szkole znajomi mi mówili "ogol się", a teraz już się przyzwyczaili. Nie golę się z lenistwa, nie używam golarki bo mam dziwny zarost i nie znalazłem jeszcze golarki, która by mi odpowiadała. Tak, że jak trzeba to się golę, jak nie to to olewam i chodzę z zarostem, który podobno jest bardzo męski, czyż nie?
a wiesz czemu masz dziwny? bo skóra nie przyzwyczaiła się do golenia, bo za rzadko to robisz i dlatego nigdy nie dojdziesz z tym do porozumienia, i to nie wina golarki, tylko twojego zaniedbania. po za tym, tam gdzie są włosy, zawsze gromadzą sie bakterie, dlatego przesadzanie z niegoleniem jest też mało higieniczne, no i gdy się ma już "brodę" to nie zawsze każdemu pasuje, a czasami nawet dziwnie, lub śmiesznie wygląda...
no, ale jak to się mówi - kwestia myślenia i gustu ;] :P
Ja się golę właściwie codziennie, mam żel do golenia Nivea (chłodzący, fajna sprawa) i balsam po goleniu, też Nivea. Do tego zwykłe jednorazówki, najczęściej Gillette. Ostatnio tak się przyzwyczaiłem do golenia, że już się nawet nie zacinam (a kiedyś się zdarzało). Myślałem o zapuszczeniu bródki, ale jakoś nie mogę się na to zdecydować ")
Hym... ja się gole raz w tygodniu jeszcze nie mam takiego zarostu na twarzy zeby golic się codziennie wiec co bezsensowne, no a poza twarza to gole sie w okolicach łonowych nogi pachy włosy na moim ciele są okropne wiec wole je golić
[b][color=orange]Na forum zawsze się znajdzie jakiś smutny fajfus, który będzie mówił co trzeba
No co, my możemy podkradać im piankę i golić się gilletkami, to oni mogą sobie golić nogi.
Ale swoją drogą, jak golenie pach i okolic łonowych u faceta rozumiem, tak nogi? Dziwne.
_________________ "Z dokładnością atomowej sekundy globalnej
wyruszyliśmy ratować świat
podejmując się niewykonalnej sprawy
porzuciliśmy rodzinny kraj (...)"
[quote="kaszerek"]No co, my możemy podkradać im piankę i golić się gilletkami[/quote]
My?
Ja tego nie robie.
Spoko okolice łonowe, czy pachy. Ale nogi to juz przesada, w moich oczach.
Ja tam biorę piankę chłopa i golę się giletkami. Różowymi.
To w takim razie czego ty używasz?
Facet bez włosów na nogach wygląda...hm. Dziwnie? Może to przez to, że nie jest to powszechne.
_________________ "Z dokładnością atomowej sekundy globalnej
wyruszyliśmy ratować świat
podejmując się niewykonalnej sprawy
porzuciliśmy rodzinny kraj (...)"
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum