_________________ "Nie kocham jeszcze, a ranki już moje
O snach mych dziwnie wstają zadumane,
Już chodzą za mną jakieś niepokoje,
Już czegoś pragnę i czegoś się boję
W noce niespane..
I już na ustach noszę ślad płomienia
Jego imienia."
Chodzę do tzw. renomowanej szkoły jak się to mówi, poziom wysoki w końcu szkoła w trójce z województwa no ale w sumie niewiem czy dobry pomysł to był . . . . tak naprawde może i w LO jest wyższy poziom ale teraz łatwiej pracę dostają ludzie po technikum bo szuka się poprostu głównie ludzi z fachem a chyba osoba która uczy się w dobrej szkole nie po to się uczy żeby zostać budowlańcem . . . tyle ; ] temat rzeka
Ja tam sobie chodzę do Technikum Informatycznego i mam aspiracje zostać informatykiem, programistą...
Według mnie to świetny wybór :P
Tyle idzie się nauczyć i w ogóle to bardzo ciekawe
Ja ide teraz do liceum profilowanego..
Nauczyciele mówią, że to jest najgorsze,bo w [b]zawodówce[/b] ma sie przynajmniej jakiś zawód a tam nic. pff.. co to za zawód?woźna?piekarz?! :/
Hmm.. Według Mnie To Zależy Od Tego Co Kto Chce Robić W Przyszlości.
Ja Z Chęcią Poszłabym Do technikum Jednak Zważywszy Na To, Że Żadne Liceum Profilowane Ani Technikum Nie Jest W Stanie Przygotować Mnie Do Mojeg Przyszłego Zawodu Zostaje Jedank Przy Ogolniaku
_________________ Tak, dzisiaj dobrze wiem,
że jestem
na pograniczu światła i cienia,
gdzie abstrakt zlewa się z konkretem,
krzyk zamiera w ciszę,
a śmierć przedłuża życie...
każdy wybiera taka szkołe do której się nadaje, dla mnie jest beznadziejne to, że np. chłopak który leci w gimnazjum na samych 2 udaje się do liceum ogólnego .....
jeśli ktoś jest pewien swojego zawodu może pojść do technikum ewentualnie pożniej na jakiś kurs lub studia
jeśli chodzi o mnie to na pewno nie pójde do zawodówki jedynie do technikum lub liceum, ale bliższa jest mi myśl liceum ogólnego ....
[quote="SUMMERxDD"]Ja ide teraz do liceum profilowanego..
Nauczyciele mówią, że to jest najgorsze,bo w zawodówce ma sie przynajmniej jakiś zawód a tam nic. pff.. co to za zawód?woźna?piekarz?! [/quote]
sa inne tez fajne zawodowkowe zawody typu np: monter instalacji senitarnych (moze praca fizyczna ale dla faceta sietnie platna i napewno dostanie po tym pace bo jest zapotrzebowanie) fryzier (fajna dla dziewczyny) a po ogolniaku co mozesz robic?
isc do sklepu???
w sklepie tez wola po zawodowce bo tam juz absolwent ma jakas praktyke w szkole wiec sie orientuje..
a sorry ale po ogolniaku trudno znalesc prace biurowa bo kazdy teraz chce miec magistra za biurkiem
w polsce i na rynku pracy zrobil sie paradoks:)
bo studentow i tych niby magistrow za kase jest duzo na rynku po tym jak weszla ustawa o szkolnictwi wyzszym i kazdy moze sobie otworzyc szkole wyzsza
a dobrych fachowcow jest malo (budowlancow, hydraulikow, ciesli, sterownikow obrabiarek numerycznych) i dlatego po zawodowce mozna latwiej znalesc prace niz po studiach wyzszych marnych
[quote="SUMMERxDD"]
co to za zawód?woźna?piekarz?! :/[/quote]
To są akurat bardzo poszukiwane ostatnio zawody. U mnie są też rzeźnik, wędliniarz, elektryk, i inne. To są zawody nie wymagające aż tak dużego wykształcenia, a niezwykle potrzebne nawet w XXI wieku.
Co do szkoły jestem za ogólniakiem.
_________________ [i]Był jak mgła- niewidzialny, tajemniczy.
Był jak kruchy róży kwiat - delikatny...
Był jak cichy wiatr,
Całkiem wolny lecz samotny,
Jak ocean bez dna nieszczęśliwy.
Mówił, że to nie jego świat.
Pragnął wrócić tam, gdzie się rodzi dusza.
Gdzie zostawił tą najważniejszą rzecz
Wielką przyjaźń i miłość ponad śmierć...
[/i]
Moim zdaniem co kto chce, po ogólniaku teoretycznie nic się nie ma i trzeba iść na studia.
Po technikum ma się średnie i co najważniejsze zawód.
_________________ [color=red]Chodź, chodź ze mną do łóżka
Zrobię to byś bać się przestała
Będę całował twoje palce
Będę dotykał twoje nagie ciało
Więc chodź, chodź ze mną do łóżka
Ja będę w tobie, a ty będziesz we mnie
Chodź ze mną do łóżka
Poczujemy się wzajemnie
[/color]
Wybrałam liceum. [raczej się dostanę].
Technikum też nie odrzucam, gdyż sądze że i technikum i LO ma swoje plusy.
To zawodówki bym nie poszła. Nie w tych czasach.
_________________ masz coś? ja uskuteczniam podróże jak paszport.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum