Wysłany: Sob 13 Paź, 2007 18:12 tzw. wkuwanie heh ...
ze tak sie wyraze nie lubie zabardzo sie uczyc heh a zeby nauczyc sie jakiejs reguły na pamięć to juz jestem dla mnie katorga....
piszcie ludziki jakie sa wasze sposoby na wykucie calego materialu moze jakies ziółka albo tabletki heh.... co tam wam ciekawego przjdzie na mysl pozdro
Ja uczę się na tyle, na ile potrafię.
Nic na siłę. Znam siebie i wiem, że za dużo mi nie wejdzie do tej głowy, dlatego nie robię problemu z tego, że coś mi tam nie wyjdzie.
Nie mam żadnego sposobu na lepszą naukę.
_________________ [color=#000000]W tym cho[/color][color=#666464]robliwie zdro[/color][color=#969595]wym świecie ży[/color][color=#AAA6A6]ć jak najw[/color][color=#C6C6C6]iekszą s[/color][color=#CFCFCF]chizą...[/color]
[img]http://img383.imageshack.us/img383/6853/1501434148401879c336egp2.gif[/img]
ja nienawidzę nauki, ale uczyc' się trzeba, więc przed książkami spędzam dużo czasu, ale też ustawiam sobie tak czas, żebym mogła również usiąśc' przed kompem, poczytac' książki, czy spotkac' się z przyjaciółmi
_________________ Przyjaciele są jak ciche anioły, które podnoszą nas, gdy nasze skrzydła zapomniały już latać.
Ja się uczę na zasadzie przeróżnych skojarzeń, czy schematów. Łatwiej mi się zapamiętuje.
Chociaż z nauką, czy wkuwaniem nie mam jako tako problemu i zazwyczaj powtórzenie materiału dwa, czy trzy razy mi wystarcza.
umiem :P
A to ciekawe, widać jestes chyba bardzo ,wybitnie uzdolniona..
Bo ja nie znam osoby , która po przeczytaniu czegos potrafi znac tekst na pamieć.
Inwokacji nauczyłaś sie po pierwszym jej przeczytaniu?
_________________ NOWE,PIEKNE,CUDOWNE FORUM VETO
[b][color=orange]Na forum zawsze się znajdzie jakiś smutny fajfus, który będzie mówił co trzeba
robić i jak trzeba żyć, bo akurat wstał lewą nogą albo zaczepił chu...em o
sprężynę w materacu.[/color][/b]
Ananasek, nie musze sie tego uczyc bo nie ucze sie w Polsce :P
a ja znam wiele osob ktore raz przeczytaja i umieja.... no plus to ze duzo zapamietuje z lekcji
_________________ Так много мы имеем потому что мы имеем себя...
Я люблю Це и бэдэ Це кохац навсегда ;*
Ananasek, nie musze sie tego uczyc bo nie ucze sie w Polsce
Nie istotne, to był przykład, o ile wiesz w ogole o czym mowie?
Mowie ogolnie, o jakims wierszu znanego poety,pisarza,dłuugim wierszu.
Dobra, zdolniacho. : )
[b][color=orange]Na forum zawsze się znajdzie jakiś smutny fajfus, który będzie mówił co trzeba
Ananasku, zauważ, że czytając tekst ona może nauczyć się go mówić swoimi słowami, a nad wierszem trzeba trochę przysiąść;)
_________________ [color=#000000]W tym cho[/color][color=#666464]robliwie zdro[/color][color=#969595]wym świecie ży[/color][color=#AAA6A6]ć jak najw[/color][color=#C6C6C6]iekszą s[/color][color=#CFCFCF]chizą...[/color]
Księżniczka, ale Lena sama napisała, ze przeczyta i umie,wiec sadziłam , ze chodzi o wszystko? Z reszta potwierdziła moje rozumienie tego co napisała, post wyzej
a temat jest chyba o wkuwaniu na pamiec?
Na pamiec tylko wiersze sie wkuwa,reszte na rzozumienie.
A ja pytałam o wiersze
aa tak uczyc to ja tez sie potrafie
to wiele osob tak ma.
ja tez przeczytam i wiem co czytałam i o czym , normale w sumie dla wiekszosci.
aha, a Inwokacja Leno, to wiersz, tak gwoli scisłosci (jak bys nie wiedziała)
Owszem, ale np definicje z fizyki też trzeba wkuć na pamięć. Ale o wiele łatwiej nam to przychodzi, jesli ją zrozumiemy. Jednak cała nauka określana jest mianem 'wkuwania', więc to nie tyczy się tylko wierszy;)
Większość ludzi, gdy przeczyta jakiś tekst, potrafi opowiedzieć go swoimi słowami. Jednak wtedy dużo szczegółów umyka..
wszem, ale np definicje z fizyki też trzeba wkuć na pamięć. Ale o wiele łatwiej nam to przychodzi, jesli ją zrozumiemy.
Wszystko czwego sie uczymy,procz wierezy, najlepiej "na zrozumienie" powtorzyc kilka razy i wtedy nic nam nie "umknie" :-)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum