Może po 1 staraj sie być zawsze gotowa na jej lekcje, tak żeby trudno było Cię zagiąć.. Po 2 proponuję porozmawiać z nią.. Zostań po lekcji, powiedz, że chciałabyś poprawić te oceny, z czego byś mogła odpowiadać.. Najlepiej, żebyś miała przy tym jakiegoś świadka... Jeśli nie pomoże to, to może poproś o pomoc rodzica, który by z nią porozmawiał... Do końca już niedaleko, więc ... życzę powodzenia!
Nie ty pierwsza i jedyna masz takie problemy... Chyba każdy miał lub ma takie "problemy" z chamskimi nauczycielkami.
[quote="Arthis"]Piszę, bo już nie wiem jak sobie poradzić... Wszystko wyraźnie wskazuje na to, że jedna nauczycielka chce mnie "Udupić" ...
sytuacja nr 1. Wzieła mnie do odpowiedzi i nie miałam jednej lekcji w zeszycie, a przepisać nie miałam od kogo, bo w mojej klasie sami zamiejscowi są ... ale umiałam wszystko, co było w zeszycie... a ona stwierdziła " To ja Cię zapytam z tej lekcji, co nie masz w zeszycie" ... powiedziałam , że tej jednej nie umiem i dostałam gola
sytuacja nr 2. Miałam pisać zaległy sprawdzian, ale przełożyła mówiąc, że napisze na następnej lekcji, a potem wzieła mnie do odpowiedzi z ostatniej lekcji... tłumaczyłam, że przecież miałam pisać sprawdzian i uczyłam się na niego... wiec nie przegladalam ostatnich lekcji... cytuje "Więc tu Cie mam ". Jak głupia się kułam na tej sprawdzian, a ona nie dała mi go napisać i zamiast dobrej oceny dostałam kolejną pałę.
Na półrocze miałam 4, a teraz mam 3 jedynki... i nie wiem, co robić... Nie mam zielonego pojęcia, co się stało tej nauczycielce i czemu taka zmiana, co do mnie ...[/quote]
Identyczny post czytałam na m-forum :twisted:
Uciekasz z lekcji tak wiec jej telefony do Twoich rodziców są zrozumiałe. Nauczycielka chce Cie uchronic przed nie otrzymaniem promocji do nastepnej klasy. Do rodziców dzwoni, aby ich poinformowac i zeby przypilnowali Cie trochę. zacznij chodzic na lekcję i trochę pouczyć i zobaczysz, że telefony się skonczą i jej zlosliwosc;)
_________________ Kobieta jest najsłabsza kiedy kocha, najsilniejsza kiedy jest kochana. "
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum