Wysłany: Pią 13 Cze, 2008 18:48 Co sadzicie na temat pana Howarda
Dalem ten temacik tutaj bo dotyczy to bezposrednio sportu. Mianowicie chcialbym sie was spytac co sadzicie o szanownym sedzim panu Howardzie. Sedziowal on w meczu Polska-Austria i podyktowal w 93 minucie karnego dla Austrii. Wiekszosc opinii mowi ze byl po stronie druzyny austryjackiej...
Oglądałam wczoraj ten mecz, Howard sie pomylił, to fakt, ale przecież jest tylko człowiekiem.
Mimo wszystko polscy kibice nie powinni podcierać sobie nim tyłka, teksty w stylu''Zabiję ci żonę'' to chyba lekka przesada.
Zresztą zwycięstwo wcale nam sie nie należało, wszyscy widzieliśmy, że Polacy grali jak ostatnie ofermy. Tylko Boruc pokazał klasę i chwała mu za to ;-).
_________________ "Nie kocham jeszcze, a ranki już moje
O snach mych dziwnie wstają zadumane,
Już chodzą za mną jakieś niepokoje,
Już czegoś pragnę i czegoś się boję
W noce niespane..
I już na ustach noszę ślad płomienia
Jego imienia."
wedlug mnie dobrze gral jeszcze ten brazylijczyk a co do boruca to byl swietny...
wiekszosc osob uwaza ze Howard wzial lapowke...
byc moze sprawa jego sedziowania trafi do sadu fifa
_________________ Jestem tym kim jestem...
Dla mnie wartosc jest zmienna, a stala ulega zatraceniu...
Tak ogolnie to mam wszystkich w dup*e poza jedna
istotka i rodzinka...
może i był ten faul, ale darował by sobie w końcu to już było w '93' minucie
sami też dobrze wiemy, że Polacy nie umieją grać i i tak by nie dostali się do 1/8 finału
....................
[quote]Zresztą zwycięstwo wcale nam sie nie należało, wszyscy widzieliśmy, że Polacy grali jak ostatnie ofermy.[/quote]
Nie gorsze od Austraków. Moim zdaniem druga połowa była ok.
[quote="Radimim"]wedlug mnie dobrze gral jeszcze ten brazylijczyk a co do boruca to byl swietny... [/quote]
Ta, Roger był dobry. W meczu Polska - Niemcy też pokazał klasę.
Co do Howarda, uważam, że on jest sędzią i jeśli stwierdził, ze powinien być karny i nie było spalonego, to powinniśmy się z tym pogodzić, a nie jechać po nim. Bo prawda jest taka, że Polacy zwalają na kogoś winę przez przegraną. Tak samo było w meczy Polska - Niemcy - uwzięli się na Podolskiego. Idiotyzm.
A imo Polacy nie grali źle. My nigdy nie graliśmy dobrze, ale uważam, że odkąd Leo wziął się za nas, gramy lepiej. Nie mamy się, kurde, czego wstydzić, bez przesady. Mamy świetnego Boruca i to nasza duma.
A np. porównywanie gry polskiej reprezentacji do 'gry dzieci w przedszkolu' czy 'gry emerytów' osobiście mnie drażni i taką osobę chętnie bym wzięła za łeb i walnęła parę razy o mur.
_________________ [color=#000000]W tym cho[/color][color=#666464]robliwie zdro[/color][color=#969595]wym świecie ży[/color][color=#AAA6A6]ć jak najw[/color][color=#C6C6C6]iekszą s[/color][color=#CFCFCF]chizą...[/color]
[img]http://img383.imageshack.us/img383/6853/1501434148401879c336egp2.gif[/img]
Sorry. Ja jestem pewna, ze on brał łapówkę.
Przecież chwyctanie sie za koszulke nie jest faulem tak powaznym, zeby zasługiwał na karnego.
Rozumiem, ze to jest tylkoczłowiek, ale chyba slepy nie jest...
I skoro ma pomocnikó, to chyba po to, zeby mu pomogli podjac decyzję, czy jest karny, czy nie.
_________________ [color=violet]Ja szukam w moim śnie
Gęstych traw, kołyszących o zmierzchu.
Ogrodów pełnych kwiatów
Pełnych kwiatów
Po deszczu...[/color]
a po co by miała niby Austria niby wygrywac ten mecz? z taką grą to niech sie cieszą ze wogole bramke strzelili. Poprostu jest debilem, faul był, ale naprawde trzeba miec cos z głowa zeby w 93 minucie, za taki faul dyktować rzut karny.. moze sie posrał, bo gospodarze bla bla bla... Popełnił bład, popełnił, ale szczerze, jesli chcemy cos osiagnac, to z druzynami jak Austria, prezentujacymi taki poziom jaki prezentuja powinismy wygrywac lekką ręką..
Tak samo, jak Ebi powiedział, że jego łapali za koszulkę cały mecz i jakoś sędzia nic z tym nie zrobił. Teraz to już po ptakach. Mecz był sprzedany i tyle. A na miejscu Webba już wybrałabym sobie miejsce na cmentarzu...
[quote="G!s"]a po co by miała niby Austria niby wygrywac ten mecz? [/quote]
Bo to gospodarze i tyle. Źle by to wyglądało, gdyby gospodarze żadnego punktu nie mieli...
_________________ [color=#666699]nim zaklniesz się, żeś jego
drżąc przy tym i wzdychając,
a on miłość ci przysięgnie
niczego już nie tając,
pamiętaj tylko o tym, że
jedno z was na pewno łże.[/color]
Ostatnio zmieniony przez Complicated Nie 15 Cze, 2008 22:50, w całości zmieniany 1 raz
podobno dostal od UEFA w przerwie odpowiednie instrukcje... za to zezaliczyl nam gola ze spalonego...
osobiscie to go nie cierpie...
_________________ Jestem tym kim jestem...
Dla mnie wartosc jest zmienna, a stala ulega zatraceniu...
Tak ogolnie to mam wszystkich w dup*e poza jedna
istotka i rodzinka...
Pewnie mu ktoś w trakcie przerwy powiedział: Howard, tyś uznał gol ze spalonego, i się facet zestresował, w końcu sędziowanie na takiej imprezie to dla arbitra duży prestiż, więc bojąc się o swoją pozycje, stał sie nadgorliwy w drugiej połowie. Tyle. Ale oczywiście Polacy, naród zwycięzców, który przegrywa tylko dlatego, że wszyscy przeciwko niemu spiskują, nie potrafi przyjąć tego faktu do wiadomości.
_________________ I belive I can fly I belive I can touch the sky
Prawo powinno być jak płot: żmija się prześlizgnie, tygrys przeskoczy, ale bydło nie przejdzie - przysłowie chińskie
Jak oglądałam ten mecz,mega mnie zdenerwowała decyzja sędziego.Nie powinien dyktować tego rzutu karnego.Ale tak samo nie powinna nam zostać uznana bramka Rogera z pozycji spalonej.Chociaż przypuszczam,że wygrana w tym meczu i tak by nam nic nie dała.
_________________ Bo zawsze wierzę,że może być lepiej.
I zawsze wiem kiedy mam dość...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum