jakie macie zdanie na temat osób uprawiających kulturystykę? co sądzicie o wyrzeźbionych ciałach mężczyzn i kobiet, ja uważam że można ćwiczyć i wyrabiać mięśnie ale bez takich masakrycznych efektów.. a u kobiety wyrzeźbiona sylwetka to już jest naprawdę koniec świata, można mieć ładną sylwetkę ale bez przesady..
może to fajnie wyglądać do czasu. wiadomo każdego kręci umięśnione ciało (mówie tu o ciele męskim, w żadnym wypadku kobiecym!!!!!!!! :shock: ) ale łatwo jest przeoczyć granicę miedzy "ładną klatą" a potworem...
Okropne! Nie lubię facetów mięśniaków (nawet jak patrze na Pudziana to mi się niedobrze robi) a kobiety wyglądaja koszmarnie. Nie wiem jak można doprowadzić się do takiego stanu z własnej woli.
_________________ Nie czekaj do jutra, bo ono może nie nadejść
_________________ [b][i]Każdego dnia się rodzę, wstając ze swego grobu
Goniąc za szczęściem gubimy własny rozum
Ciężkie powietrze nie da spokojnie spać
Żyjemy, umieramy i tak każdego dnia[/b][/i]
gdzieś doczytałam się że oni wyglądają tak tylko podczas zawodów że przez kilka dni prawie nic nie jedzą i nie piją żeby im te żyły powychodziły. I mam pytanie. Czy to prawda? Bo jakoś nie mogę w to uwierzyć.
_________________ Nie czekaj do jutra, bo ono może nie nadejść
gdzieś doczytałam się że oni wyglądają tak tylko podczas zawodów że przez kilka dni prawie nic nie jedzą i nie piją żeby im te żyły powychodziły. I mam pytanie. Czy to prawda? Bo jakoś nie mogę w to uwierzyć.
szczerze to nic o tym nie słyszałam, wydaje mi sie ze to po prostu z wysiłku, ciało robi sie takie umięśnione i wchodzą im te żyły..okropnie to wygląda..
Moim zdaniem to wogóle nie jest atrakcyjne, a teraz pozwole sobie zacytować tekst piosenki :
"Jeśli za swój główny cel
kładziesz aby wielkim być
imponować swoim ciałem
nie przejmować się zawałem
na siłownie zapraszamy
poćwiczymy, pogadamy
ref.
o bejbe, wyglądam jak king-kong
spod mięśni nie widać rąk
rąk i ptaszka !!
Na muskuły panny lecą
Twym bicepsem się podniecą
Ale mózgu bracie brak
i w dodatku mały ptak
a bez tego ładna sieczka
nie zakisisz ogóreczka
ref.
rąk i ptaszka !!
My się tym nie przejmujemy
mięsień piwny hodujemy
Więc na piwko zapraszamy
poćwiczymy, pogadamy
ref.
rąk i ptaszka !!"
Dark_Lady, napewno nie piją, żeby byli odwodnieni i żeby lepiej było widać te mięśnie ;/ Raz widziałam kolesia w tv, jechał na konkurs zwiazany z kulturystyką, nic nie pił ( a czy nie jadł to nie pamiętam, a nie chce skłamać) w upalne lato, jechał autem, ogrzewanie w aucie na full i zawinął się cały w jakims dziwnym worku foliowym, aby sie spocić i aby wszystkie wody z niego wyparowały, ehh...;// to okropne, pozniej coś było, ze zemdlał, ale go ocucili do tego konkursu.
Ostatnio zmieniony przez Ciii Sro 08 Sie, 2007 15:25, w całości zmieniany 2 razy
Dark_Lady, napewno nie piją, żeby byli odwodnieni i żeby lepiej było widać te mięśnie Raz widziałam kolesia w tv, jechał na konkurs zwiazany z kulturystyką, nic nie pił ( a czy nie jadł to nie pamiętam, a nie chce skłamać) w upalne lato, jechał autem, ogrzewanie w aucie na full i zawinął się cały w jakims dziwnym worku foliowym, aby sie spocić i aby wszystkie wody z niego wyparowały, ehh...;// to okropne, pozniej coś było, ze zemdlał, ale go ocucili do tego konkursu.
Czego to ludzie nie robią... :/
Ci ludzie wyglądają beznadziejnie a myślą, że są piękni... Ale i ile takiego faceta da się jeszcze strawic to kobiety już nie. Bleeeeeee
Cii, uwielbiam te piosenkę ;D
Tak ze dwa lata temu większość moich kolegów miała rzut na siłownię. Chodzili codziennie, kupowali odżywki, robili wszystko, żeby się udoskonalić. Osobiście nie widzę w tym nic złego, ale wiadomo, że wszystko ma swoje granice. Trochę rozsadku i naprawdę można fajnie wyglądać. Co oczywiście nie znaczy, że bez pakowania wygląda się źle :P
_________________ Płonącymi [b]oczami[/b]
mówimy sobie rzeczy
nieogarnięte [b]słowem[/b]
Żeby tak wyglądać kulturysta przed zawodami wypija napoje moczopędne. Dzięki temu mięśnie są bardziej napięte i wyglądają okazalej. A po drugie są wysmarowani olejkami, żeby się świecili i to jeszcze bardziej zwiększa efekty.
to jest obrzydliwe
nie chciałabym miec takiego faceta
jeszcze mężczyzni ujdą w tłoku.. bo to faceci, ale kobiety/ zeby tak sie oszpecac? ;/
_________________ NOWE,PIEKNE,CUDOWNE FORUM VETO
[b][color=orange]Na forum zawsze się znajdzie jakiś smutny fajfus, który będzie mówił co trzeba
robić i jak trzeba żyć, bo akurat wstał lewą nogą albo zaczepił chu...em o
sprężynę w materacu.[/color][/b]
To jest obrzydliwe dla większości ludzi, ale tak na prawdę to w pewnym sensie sztuka. Wyglądać bym tak nie chciał, ale nie uważam, że to jest obrzydliwe. Trzeba wiedzieć, że oni włożyli w to wiele energii, żeby tak wyglądać i nie jest to taki łatwy kawałek chleba. Tego nie osiągnie się samymi ćwiczeniami na siłowni.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum