Ja tam czasem chodze na downHill xD to jest dopiero adrenalinka, skoki na rowerach po pare metrow no tylko ze mialem pare powaznych upadkow np. ladowanie na drzewie labo w krzakach. raz nawet zlamalem amortyzator 2-półkowy ;| co jest naprawde ciezkie .
kiedys sie zastanawialem nad jazda na BMX'ie ale to nie dla mnie, wole DH albo XC.
Ostatnio nawet probowalem tego calego parkour'u. skonczylo sie skrecona kostka xD.
To nie sa filmiku parkour !!!!!!!!!! To jest 3run !! nawet bodajze na filmiku pisze "3run.co.uk"...i jeszcze jedna rzecz parkour nie jest sportem tylka sztuka poruszania sie...poniewaz kazdy sport polega na rywalizacji (kazdy jaki nie wymienisz) a w parkour nie ma rywalizacji...
I tak juz napisalem za duzo o PK, wiec powiem jakie sa moje ulubione sporty...
-3 run(free run)
-street stunts
-gimnastyka sporotwa
-sporty ekstremalne
-bieganie
-silownia (o ile mozna to zaliczyc jakos sport ;p)
_________________ "Parkour jest dla tych którzy chcą żyć nim a nie z niego..."
"Kreujemy chwile prawdziwej wolności lecąc nad przeszkodami, które Wy omijacie każdego dnia... " David Belle
Jezeli juz to nie mowi sie "parkura"...(zal mnie ogarnia jak cos takiego slysze)...tylko "parkour" lub "parkour'u)...
Jak już chcesz się popisywać, to pisze się parcour. I tak, można zaliczyć to jako sport, bo jest rywalizacja, kto wykona najciekawszą ewolucję itp.
_________________ [b][i]Każdego dnia się rodzę, wstając ze swego grobu
Goniąc za szczęściem gubimy własny rozum
Ciężkie powietrze nie da spokojnie spać
Żyjemy, umieramy i tak każdego dnia[/b][/i]
Jak już chcesz się popisywać, to pisze się parcour. I tak, można zaliczyć to jako sport, bo jest rywalizacja, kto wykona najciekawszą ewolucję itp.
hoho...widze ze masz spora wiedze na temat parkour D
Przeczytaj sobie chlopie chociazby to...http://akcjaparkour.prv.pl/index.php?page=pk
zanim palniesz jakas totalna glupote...
"Kreujemy chwile prawdziwej wolności lecąc nad przeszkodami, które Wy omijacie każdego dnia... " David Belle
A ja tam tenis lubię.
I na siłkę raz w tygodniu hasam, coby nie zarosnąć tłuszczem na zimę.
Teraz to w ogóle dużo chodzę i biegam - z/na uczelnie
Latem - rower.
_________________ "Z dokładnością atomowej sekundy globalnej
wyruszyliśmy ratować świat
podejmując się niewykonalnej sprawy
porzuciliśmy rodzinny kraj (...)"
Zimą narty, tylko i wyłącznie, w tym roku postaram sie o sprzet do snowblaydu.
Latem- nic :P
_________________ NOWE,PIEKNE,CUDOWNE FORUM VETO
[b][color=orange]Na forum zawsze się znajdzie jakiś smutny fajfus, który będzie mówił co trzeba
robić i jak trzeba żyć, bo akurat wstał lewą nogą albo zaczepił chu...em o
sprężynę w materacu.[/color][/b]
Tak sie sklada, ze wiem dosc duzo na temat parkour a z tego co piszesz wynika, ze to Ty masz male pojecie na ten temat...Jeszcze raz pisze ze nie pisze sie "parcour" tylko "parkour"...po 2 nie jest to sport !! i nie ma ZADNEJ rywalizacji...i nie chodzi tu o to zeby wykonywac jak to powiedziales "najciekawsze ewolucje" bo do tego nalezy free run...Wiesz poczytaj troche wejdz na byle jakie forum o tematyce parkour i zapewniam Cie, ze sie dowiesz wszystkiego...i jestem w 100% pewien, ze mam racje...To tyle i sorki ze offtop, ale chcialem uswiadomic o co chodzi w PK, poniewaz potem chodza takie lepki po 10 lat i mysla, ze parkour jest na pokaz i cwicza go sami pozerzy aby sie przypodobac np. plci przeciwnej
Nie lubię nart. Drażnią mnie i nudzą. Dlatego zimą uprawiam tylko zjeżdżanie na sankach z górki w parku;D Poza tym - nic.
_________________ [color=#000000]W tym cho[/color][color=#666464]robliwie zdro[/color][color=#969595]wym świecie ży[/color][color=#AAA6A6]ć jak najw[/color][color=#C6C6C6]iekszą s[/color][color=#CFCFCF]chizą...[/color]
[img]http://img383.imageshack.us/img383/6853/1501434148401879c336egp2.gif[/img]
uni - hokej :-) ale na meczach bardzo łatwo przychodzi mi schodzić z boiska z powodu hm... zbytniej (jest takie słowo???) agresji. dlatego chciałabym trenować hokej na lodzie, ale na tym zadupiu nie ma w promieniu 90 km damskiej drużyny ech... :/
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum