Ja Kraulem mam aktualnie czas 37sekund, a mam 13 lat... Nie wiem czy dobry czy zły czas, ale jakies zawody się wygrywa.
_________________ [i]Lecz nikt nie może stracić z oczu tego, czego pragnie. Nawet kiedy przychodzą chwile, gdy zdaje się, że świat i inni są silniejsi. Sekret tkwi w tym, żeby się nie poddać.[/i]
Ostatnio zmieniony przez Love_stoned Pią 08 Lut, 2008 21:58, w całości zmieniany 2 razy
[b]Love_stoned[/b], 13 lat, to która klasa, bo się już nie orientuję?;D
37s nie jest źle;) Jeśli będziesz ćwiczyć regularnie, to masz szansę dojść do 32s, a w najlepszym wypadku do 30s;)
U nas chłopcy wyciskali najwięcej 28s, więc wiesz;)
Z tego, co się orientuję, to najlepszy czas kraulem na 50m mężczyzn jest coś koło 23-24s. U kobiet nie wiem...
Ile masz na 25m?
_________________ [color=#000000]W tym cho[/color][color=#666464]robliwie zdro[/color][color=#969595]wym świecie ży[/color][color=#AAA6A6]ć jak najw[/color][color=#C6C6C6]iekszą s[/color][color=#CFCFCF]chizą...[/color]
[img]http://img383.imageshack.us/img383/6853/1501434148401879c336egp2.gif[/img]
[quote="Księżniczka"][b]Love_stoned[/b], 13 lat, to która klasa, bo się już nie orientuję?;D
37s nie jest źle;) Jeśli będziesz ćwiczyć regularnie, to masz szansę dojść do 32s, a w najlepszym wypadku do 30s;)
U nas chłopcy wyciskali najwięcej 28s, więc wiesz;)
Z tego, co się orientuję, to najlepszy czas kraulem na 50m mężczyzn jest coś koło 23-24s. U kobiet nie wiem...
Ile masz na 25m?[/quote]
To pierwsza gim... Taki jeszcze kurdupel ze mnie ^_^
Hmm... ostatnio na zawodach gimnazjalista miał 27s... Ale, cóż on trenuje codziennie po dwie godziny... Co nie zmienia faktu, ze czas ma naprawdę dobry.
Co do rekordu świata to chyba tak, coś koło tego...
Na 25m mam 15s... Niby dobry czas, ale niepotrzebny, bo na zawodach juz się nie pływa na takie krótkie dystanse...
_________________ [i]Lecz nikt nie może stracić z oczu tego, czego pragnie. Nawet kiedy przychodzą chwile, gdy zdaje się, że świat i inni są silniejsi. Sekret tkwi w tym, żeby się nie poddać.[/i]
[quote="Love_stoned"]Hmm... ostatnio na zawodach gimnazjalista miał 27s... Ale, cóż on trenuje codziennie po dwie godziny... Co nie zmienia faktu, ze czas ma naprawdę dobry. [/quote]
Gimnazjalista, ale w której klasie jest?
My mieliśmy gościa, który miał prawie dwa metry wzrostu i od dziecka pływał, minimum dwie godziny dziennie. Był naprawdę dobry, najlepszy z nas wszystkich. I miał właśnie coś 28s : )
[quote="Love_stoned"]Niby dobry czas, ale niepotrzebny, bo na zawodach juz się nie pływa na takie krótkie dystanse...[/quote]
Ano, na 25m pływało się, jak się było w podstawówce 1-3;)
Też miałam 15 albo 16s, dokładnie nie pamiętam : )
Ale byli lepsi, mieli po 13s u mnie : )
Ale w sumie, co się dziwić, ja się praktycznie cały czas obijałam na basenie i nie trenowałam, jak należy;)
Dlatego moje czasy nie są/były rewelacyjne : )
_________________ [color=#000000]W tym cho[/color][color=#666464]robliwie zdro[/color][color=#969595]wym świecie ży[/color][color=#AAA6A6]ć jak najw[/color][color=#C6C6C6]iekszą s[/color][color=#CFCFCF]chizą...[/color]
[quote="Księżniczka"]
Gimnazjalista, ale w której klasie jest?
My mieliśmy gościa, który miał prawie dwa metry wzrostu i od dziecka pływał, minimum dwie godziny dziennie. Był naprawdę dobry, najlepszy z nas wszystkich. I miał właśnie coś 28s : )[/quote]
Hmm... On jest aktualnie w trzeciej gimnazjum... Już kończy gimnazjum, ale i tak nie sądze, zeby nawet w liceum dużo ludzi miało taki czas... Chłopak, z tego co wiem, jest w pierwszej 10 pływaków w Polsce w swoim roczniku...
[quote="Księżniczka"]Ano, na 25m pływało się, jak się było w podstawówce 1-3;)
Też miałam 15 albo 16s, dokładnie nie pamiętam : )
Ale byli lepsi, mieli po 13s u mnie : )[/quote]
13s? to już naprawdę dobry czas! Ale Twój czas, jak na dziewczyne, był tez naprawde dobry!
[quote="Księżniczka"]Ale w sumie, co się dziwić, ja się praktycznie cały czas obijałam na basenie i nie trenowałam, jak należy;)
Dlatego moje czasy nie są/były rewelacyjne : )[/quote]
No coś ty! Nie masz złego czasu! Przeciez wiele dziewczyn ledwo, co może pływac... Powinnaś być zadowolona! ^_^
Ostatnio zmieniony przez Love_stoned Sob 09 Lut, 2008 17:39, w całości zmieniany 1 raz
[quote="Love_stoned"]Już kończy gimnazjum, ale i tak nie sądze, zeby nawet w liceum dużo ludzi miało taki czas... Chłopak, z tego co wiem, jest w pierwszej 10 pływaków w Polsce w swoim roczniku... [/quote]Wiesz, ja się już w tym nie orientuję. Jak chodziłam do gimnazjum i miałam kontakt z moim trenerem, to byłam w tym zorientowana, ale to było dwa lata temu, także nie mam pojęcia, ile ludzie teraz mają czasy:)
Ale jeśli facet ma 27s, to jest naprawdę dobry:)
[quote="Love_stoned"]Ale Twój czas, jak na dziewczyne, był tez naprawde dobry! [/quote]
Ha! No, kiedyś byłam dobra;) Ale nie chciało mi się ćwiczyć i się opuściłam, więc już nie było potem ze mnie żadnego pożytku;)
[quote="Love_stoned"]No coś ty! Nie masz złego czasu! Przeciez wiele dziewczyn ledwo, co może pływac... Powinnaś być zadowolona! ^_^[/quote]
No, jestem zadowolona;) Ale to było dwa lata temu;) Teraz bym miała okropny czas, bo w ciągu ostatnich dwóch lat byłam na basenie 3 razy : )
Ale i tak się cieszę, że miałam takie czasy i mogłam jeździć na zawody;)
hmm... ja mam jutro zawody, i to 50m motylkiem... Nie stresuję sie, bo nie ma czym. Tylko jak sobie myślę, ze trzeba będzie wstac o szóstej i mieć godzine treningu przed zawodami... :/
Słuchajcie... to temat o pływaniu, a mnie interesuje nurkowanie. Wyjeżdzam do Tajlandii. Czy tam jest po co nurkować? Tutaj jest opis mojego wyjazdu:
http://www.lookoftravel.p...en_Pattaya.html
ale nic na ten temat nie piszą.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum