PORTAL
                                   FORUM
                                ALBUM ZDJĘĆ
                             UŻYTKOWNICY
                          FAQ   BBCode
                       STATYSTYKI
                    DOWNLOAD

Forum Dyskusyjne

Forum Dyskusyjne na-końcu-języka.pl - Forum, obok którego nie przejdziesz obojętnie!

Szukaj • Grupy • Rejestracja • Zaloguj

Poprzedni temat :: Następny temat
Pływanie
Autor Wiadomość

Love_stoned 
przedszkolak

Wysłany: Pią 08 Lut, 2008 21:56   

Ja Kraulem mam aktualnie czas 37sekund, a mam 13 lat... :D Nie wiem czy dobry czy zły czas, ale jakies zawody się wygrywa. :)
Ostatnio zmieniony przez Love_stoned Pią 08 Lut, 2008 21:58, w całości zmieniany 2 razy  

Księżniczka 
patafian

Wysłany: Pią 08 Lut, 2008 22:04   

[b]Love_stoned[/b], 13 lat, to która klasa, bo się już nie orientuję?;D
37s nie jest źle;) Jeśli będziesz ćwiczyć regularnie, to masz szansę dojść do 32s, a w najlepszym wypadku do 30s;)
U nas chłopcy wyciskali najwięcej 28s, więc wiesz;)
Z tego, co się orientuję, to najlepszy czas kraulem na 50m mężczyzn jest coś koło 23-24s. U kobiet nie wiem...

Ile masz na 25m?
[color=#000000]W tym cho[/color][color=#666464]robliwie zdro[/color][color=#969595]wym świecie ży[/color][color=#AAA6A6]ć jak najw[/color][color=#C6C6C6]iekszą s[/color][color=#CFCFCF]chizą...[/color]
[img]http://img383.imageshack.us/img383/6853/1501434148401879c336egp2.gif[/img]

Love_stoned 
przedszkolak

Wysłany: Pią 08 Lut, 2008 22:26   

[quote="Księżniczka"][b]Love_stoned[/b], 13 lat, to która klasa, bo się już nie orientuję?;D
37s nie jest źle;) Jeśli będziesz ćwiczyć regularnie, to masz szansę dojść do 32s, a w najlepszym wypadku do 30s;)
U nas chłopcy wyciskali najwięcej 28s, więc wiesz;)
Z tego, co się orientuję, to najlepszy czas kraulem na 50m mężczyzn jest coś koło 23-24s. U kobiet nie wiem...

Ile masz na 25m?[/quote]

To pierwsza gim... Taki jeszcze kurdupel ze mnie ^_^

Hmm... ostatnio na zawodach gimnazjalista miał 27s... :D Ale, cóż on trenuje codziennie po dwie godziny... Co nie zmienia faktu, ze czas ma naprawdę dobry. :)

Co do rekordu świata to chyba tak, coś koło tego... :]

Na 25m mam 15s... Niby dobry czas, ale niepotrzebny, bo na zawodach juz się nie pływa na takie krótkie dystanse...

Księżniczka 
patafian

Wysłany: Pią 08 Lut, 2008 22:50   

[quote="Love_stoned"]Hmm... ostatnio na zawodach gimnazjalista miał 27s... :D Ale, cóż on trenuje codziennie po dwie godziny... Co nie zmienia faktu, ze czas ma naprawdę dobry. :) [/quote]
Gimnazjalista, ale w której klasie jest?
My mieliśmy gościa, który miał prawie dwa metry wzrostu i od dziecka pływał, minimum dwie godziny dziennie. Był naprawdę dobry, najlepszy z nas wszystkich. I miał właśnie coś 28s : )

[quote="Love_stoned"]Niby dobry czas, ale niepotrzebny, bo na zawodach juz się nie pływa na takie krótkie dystanse...[/quote]
Ano, na 25m pływało się, jak się było w podstawówce 1-3;)
Też miałam 15 albo 16s, dokładnie nie pamiętam : )
Ale byli lepsi, mieli po 13s u mnie : )

Ale w sumie, co się dziwić, ja się praktycznie cały czas obijałam na basenie i nie trenowałam, jak należy;)
Dlatego moje czasy nie są/były rewelacyjne : )
[color=#000000]W tym cho[/color][color=#666464]robliwie zdro[/color][color=#969595]wym świecie ży[/color][color=#AAA6A6]ć jak najw[/color][color=#C6C6C6]iekszą s[/color][color=#CFCFCF]chizą...[/color]

Love_stoned 
przedszkolak

Wysłany: Sob 09 Lut, 2008 17:37   

[quote="Księżniczka"]
Gimnazjalista, ale w której klasie jest?
My mieliśmy gościa, który miał prawie dwa metry wzrostu i od dziecka pływał, minimum dwie godziny dziennie. Był naprawdę dobry, najlepszy z nas wszystkich. I miał właśnie coś 28s : )[/quote]
Hmm... On jest aktualnie w trzeciej gimnazjum... :D Już kończy gimnazjum, ale i tak nie sądze, zeby nawet w liceum dużo ludzi miało taki czas... :) Chłopak, z tego co wiem, jest w pierwszej 10 pływaków w Polsce w swoim roczniku...

[quote="Księżniczka"]Ano, na 25m pływało się, jak się było w podstawówce 1-3;)
Też miałam 15 albo 16s, dokładnie nie pamiętam : )
Ale byli lepsi, mieli po 13s u mnie : )[/quote]
13s? to już naprawdę dobry czas! :] Ale Twój czas, jak na dziewczyne, był tez naprawde dobry! :]

[quote="Księżniczka"]Ale w sumie, co się dziwić, ja się praktycznie cały czas obijałam na basenie i nie trenowałam, jak należy;)
Dlatego moje czasy nie są/były rewelacyjne : )[/quote]
No coś ty! Nie masz złego czasu! :D Przeciez wiele dziewczyn ledwo, co może pływac... :) Powinnaś być zadowolona! ^_^
Ostatnio zmieniony przez Love_stoned Sob 09 Lut, 2008 17:39, w całości zmieniany 1 raz  

Księżniczka 
patafian

Wysłany: Sob 09 Lut, 2008 17:47   

[quote="Love_stoned"]Już kończy gimnazjum, ale i tak nie sądze, zeby nawet w liceum dużo ludzi miało taki czas... :) Chłopak, z tego co wiem, jest w pierwszej 10 pływaków w Polsce w swoim roczniku... [/quote]Wiesz, ja się już w tym nie orientuję. Jak chodziłam do gimnazjum i miałam kontakt z moim trenerem, to byłam w tym zorientowana, ale to było dwa lata temu, także nie mam pojęcia, ile ludzie teraz mają czasy:)
Ale jeśli facet ma 27s, to jest naprawdę dobry:)

[quote="Love_stoned"]Ale Twój czas, jak na dziewczyne, był tez naprawde dobry! :] [/quote]
Ha! No, kiedyś byłam dobra;) Ale nie chciało mi się ćwiczyć i się opuściłam, więc już nie było potem ze mnie żadnego pożytku;)

[quote="Love_stoned"]No coś ty! Nie masz złego czasu! :D Przeciez wiele dziewczyn ledwo, co może pływac... :) Powinnaś być zadowolona! ^_^[/quote]
No, jestem zadowolona;) Ale to było dwa lata temu;) Teraz bym miała okropny czas, bo w ciągu ostatnich dwóch lat byłam na basenie 3 razy : )
Ale i tak się cieszę, że miałam takie czasy i mogłam jeździć na zawody;)

dziabot 
rekrut

Wysłany: Wto 12 Lut, 2008 10:48   

plywac potrafie i lubie;) :D

Love_stoned 
przedszkolak

Wysłany: Wto 12 Lut, 2008 19:47   

hmm... ja mam jutro zawody, i to 50m motylkiem... Nie stresuję sie, bo nie ma czym. Tylko jak sobie myślę, ze trzeba będzie wstac o szóstej i mieć godzine treningu przed zawodami... :/

Ashlee15 
gimnazjalista

Wysłany: Sro 13 Sie, 2008 13:53   

Nie potrafię pływać.Boje się tez głębokiej wody. ")

eryki
noob

Wysłany: Czw 30 Gru, 2010 17:30   

Słuchajcie... to temat o pływaniu, a mnie interesuje nurkowanie. Wyjeżdzam do Tajlandii. Czy tam jest po co nurkować? Tutaj jest opis mojego wyjazdu:
http://www.lookoftravel.p...en_Pattaya.html
ale nic na ten temat nie piszą.

Odpowiedz do tematu