Wysłany: Nie 04 Maj, 2008 18:26 Skoki na spadochronie
Czy ktoś z Was może już kiedyś skakał? Czy chcielibyście tego spróbować/zrobilibyście to, gdyby się nadażyła sposobność (z instruktorem)?
Ja będę miał być może okazję skoczyć (oczywiście z instruktorem) w te wakacje i już nie mogę się doczekać. Choć pewnie przed samym skokiem będę trząsł gaciami
I tak sobie myślę, że spadochroniarstwo daje adrenalinę jak przy sportach ekstremalnych, a jest bardziej bezpieczne i prostsze.
_________________ I belive I can fly I belive I can touch the sky
Prawo powinno być jak płot: żmija się prześlizgnie, tygrys przeskoczy, ale bydło nie przejdzie - przysłowie chińskie
[quote="Włóczykij"]Czy ktoś z Was może już kiedyś skakał?[/quote]
Nie
[quote="Włóczykij"]Czy chcielibyście tego spróbować/zrobilibyście to, gdyby się nadażyła sposobność (z instruktorem)?[/quote]
Tak, chciałabym spróbować. Lubię ekstremalne sporty i lubię poczuć adrenalinę...
Ale pewnie przed samym skokiem bym się bardzo bała...
PS. Co niektórzy napewno napiszą, że to sport tylko dla facetów... ")
_________________ Nie zawsze możesz dostać to, czego chcesz. Ale jak się okazuje, jeśli się czasem starasz, to dostajesz to, czego potrzebujesz.
[quote]PS. Co niektórzy napewno napiszą, że to sport tylko dla facetów... ")[/quote]
Nie wiem, nie zastanawiałam się nad tym nigdy. Może, gdybym miała okazję, to bym skoczyła, ale za tą okazją nie gonię, bo mi specjalnie nie zależy.
_________________ [color=#000000]W tym cho[/color][color=#666464]robliwie zdro[/color][color=#969595]wym świecie ży[/color][color=#AAA6A6]ć jak najw[/color][color=#C6C6C6]iekszą s[/color][color=#CFCFCF]chizą...[/color]
[img]http://img383.imageshack.us/img383/6853/1501434148401879c336egp2.gif[/img]
[quote="Włóczykij"]Czy chcielibyście tego spróbować[/quote]
nigdy w życiu, bałabym sie. miałam już kilka snów, że skądś spadałam, i nie ważne czy miałam spadochron, to było najgorsze moje koszmary.
_________________ "Nie kocham jeszcze, a ranki już moje
O snach mych dziwnie wstają zadumane,
Już chodzą za mną jakieś niepokoje,
Już czegoś pragnę i czegoś się boję
W noce niespane..
I już na ustach noszę ślad płomienia
Jego imienia."
[quote]Wloczykij, gdzie sie wybierasz na te skoki i ile Cie wyniesie caly koszt?[/quote]
U mnie w Bielsku z racji funkcjonownia jednostki wojskowej, poligonu i wielu wolnych pól na obrzeżach możliwości jest wiele. W klubie cały koszt skoku w tandemie, łącznie z krótkim szkoleniem, wyniesie Cię, o ile się orientuję, od 500 złotych wzwyż. W internecie widziałem chyba jakieś oferty za 600. Ja, być może, po znajomości będe skakał u gościa, który na codzień szkoli żołnierzy, a tym sobie dorabia, więc wyjdzie mi taniej
_________________ I belive I can fly I belive I can touch the sky
Prawo powinno być jak płot: żmija się prześlizgnie, tygrys przeskoczy, ale bydło nie przejdzie - przysłowie chińskie
[quote="zielonyd"]gdzie sie wybierasz na te skoki i ile Cie wyniesie caly koszt? [/quote]
Dowiadywałam się u mnie, tzn w moich okolicach 500zł.
Tam masz kurs i coś jeszcze.
Marzyło mi sie kiedyś. W sumie dawno o tym nie myślałam, ale chciałabym, spróbuje Podoba mi sie to:).
Moja 'koleżanka' była, podobno było świetnie i wrażenia niesamowite:).
_________________ [i]Był jak mgła- niewidzialny, tajemniczy.
Był jak kruchy róży kwiat - delikatny...
Był jak cichy wiatr,
Całkiem wolny lecz samotny,
Jak ocean bez dna nieszczęśliwy.
Mówił, że to nie jego świat.
Pragnął wrócić tam, gdzie się rodzi dusza.
Gdzie zostawił tą najważniejszą rzecz
Wielką przyjaźń i miłość ponad śmierć...
[/i]
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum